Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Црвена звезда и „Хадл“ заједно у будућност

КК Црвена звезда мтс и компанија „Хадл“ (Hudl) потписали уговор на годину дана уз могућност продужења уговора на још три сезоне. Хадл је лидер у прављењу програма за анализу и развој играча и тима. Црвена звезда се тако придружила НБА екипама и бројним евролигашким тимовима.

КК Црвена звезда мтс између конференције на којој је најављена нова епизода јуниорског квалификационог турнира АНГТ 2019 и спортске конференције на којој су говорници између осталих били и Ерин Перпероглу некада велика WНБА звезда и Милан Борјан голман ФК Црвена звезда, потписала је и уговор о сарадњи са познатом компанијом „Хадл“. Уговор су потписали директор клуба Филип Сунтурлић и представник компаније „Hudl“ (Хадл) Џулијан Франческини.

Хадл већ годинама својим програмима и техничком подршком и иновацијама помаже и усавршава напредак клубова и тренера и стручних штабова, у скаутирању и развоју играча, такође и тренинге…

„Хадл“ већ има потписану сарадњу са 29 од 30 НБА клубова, са екипама Евролиге, бројним фудбалским клубовима, као и са репрезентацијом САД… Црвена звезда је потписаним уговором постала први клуб у региону који на овај начин технолошки жели да иде напред и корак даље. Уговор који је потписан на годину дана уз могућност продужетка сарадње на још три године потписали су директор клуба Филип Сунтурлић и представник компаније „Хадл“.

Након 29 НБА тимова и готово свих екипа у Евролиги, постали смо први тим из региона који је потписао овакву врсту сарадње. Велико признање за нас и показатељ да желимо да идемо даље, да технички идеко у корак са временом. Од ове сарадње велики бенефит имаће сви наши тренери, играчи… Уговор је потписан на годину дана уз могућност продужења на још три сезоне.

Џулијан Франческини (Хадл):
Веома смо поносни на потписивање ове сарадње, јер смо након НБА и ЕЛ тимова сада по први пут присутни у региону и кроз један велики клуб Црвену звезду. Ова сарадња је част и изазов да помогнемо Црвеној звезди да се технолошки подигне на виши ниво, преко своје академије и млађих селекција, па до сениорског тимаи овим путем желим да се захвалим Црвеној звезди што је схватила да су нови видови праћења играча и технологије, врло важне за напредак клуба и самог играча – рекао је Франческини.

Почетак сарадње биће јуниорски АНГТ турнир у Београду, који стартује у петак.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment