Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Играј и бори се!

У полуфиналу Купа Радивоја Кораћа Црвена звезда се састаје са екипом Мега Бемакса.

У првом јучерашњем четвртфиналу Мега је теже него што се то очекивало савладала  Борaц из Чачка. Борац је средином треће четвртине водио са 18 поена разлике али је Мега у последњој четвртини заиграла знатно квалитетнију одбрану и преокренула разултат. Поентерски су се истакли Мишковић са 17, Ашћерић са 15 и Фундић са 14 поена. Фундић је дао допринос и у скоку па иако статистика каже да је имао „само“ 7 скокова (6 у нападу) својом снагом и добрим грађењем омогућио је одређени број скокова и својим саиграчима.

Ни Црвена звезда није бриљирала против Динамика. Благо речено. Начин на који је Црвена звезда ушла у утакмицу као и начин на који је сама игра текла довевши до тога да се Црвена звезда на терену прилагођава Динамику (уз сво поштовање екипе Динамика) захтева да се озбиљно стави прст на чело. Сама изјава Милана Томића после меча да ће се бавити својим тимом и његовом игром а не скаутингом наредног противника говори како је Звезда одиграла. Како год било, надајмо се да је у питању тренутна слабост и потцењивање противника за које нема оправдања, поготово кад се узме у обзир прошлогодишње искуство са Борцем из Чачка. Наредни противник Мега Бемакс је познатији играчима Црвене звезде и надајмо се да ће бити озбиљније схваћен. У супротном очекује нас још један трилер са могућoм хорор завршницом.

Након одласка Гоге Битадзеа у Будућност у екипи Меге поентерски су се издвојили Никола Мишковић и Един Атић. Треба истаћи и Луку Ашћерића који добар део сезоне попуњава позицију плејмејкера играјући ван своје природне позиције. Због повреде Огњена Чарапића који је пропустио меч са Борцем треба очекивати већу минутажу Ашћерића на плејмејкерској позицији и на мечу полуфинала. У категорији борбеност истиче се Стефан Фундић. Крилни центар висок само 199цм доминира у рекету својом снагом и уз помоћ великог распона руку и осећаја за позиционирање представља велику напаст у офанзивном скоку. У дефанзиви нарочито одскаче француски бек Адам Мокока који користи своје натпросечне физикалије и брзе руке да малтретира противничке играче на спољним позицијама. Неретко улази у проблеме са личним грешкама јер лопта зна да га повуче у претерану агресивност.

Мега форсира веома брзу и агресивну игру. Када се узме у обзир да је у питању, са изузетком Бранислава  Ратковице, изузетно млада екипа такав приступ је разумљив и логичан. Покушавају ритмом да сломе противника. Тренер Милојевић у ростеру има два класична центра (Филип Станић и Зоран Николић) којима може да одговори на центре Звезде. Фундића зна да користи на обе центарске позиције па ћемо видети какво ће опредељење имати на овом мечу. Фундић на позицији четири може снагом  да направи пуно проблема Симанићу али и Симанић брзином може да направи много проблема Фундићу. Директан ривал на терену Симанићу ће бити и Никола Мишковић, кошаркаш који је након одласка Битадзеа узео кључеве екипе у своје руке и игра у великој форми. Биће то лепа прилика да у директном окршају видимо два играча који би у времену пред нама могли бити носиоци игре сениорске репрезентације Србије на позицији крилног центра. Бекови Меге ће играти веома агресивну одбрану на спољној линији Звезде и на то треба бити спреман. Велики број изгубљених лопти  може бити кобан. Мега пик енд рол често брани преузимањем и на бековима Црвене звезде је да ситуације када их Николић, Фундић или Станић преузму немилосрдно експлоатишу. Звезда мора наметнути ритам игре који њој одговара, не би ваљало ући у јурњаву по терену са екипом Меге јер они у таквој игри пливају као риба у води. Контрола темпа, контрола скока, уз прихватљив број изгубљених лопти би био пут који води ка победи.

Јасно је да је играчки квалитет на страни Црвене звезде. Био је, у још већој мери, на  страни Звезде и у мечу са Динамиком па смо га видели само у назнакама. Квалитет на папиру није довољан ако немаш покриће за њега. А покриће се обезбеђује тамо доле, на терену. Небитно који спорт је у питању. Изађеш на терен са ставом да желиш да се бориш за себе, за свој играчки понос, за дрес који носиш, за све оне људе на трибинама којима тај дрес можда значи и више него теби… И онда, и само онда квалитет дође до изражаја. Ко се бори тај може изгубити али ко се не бори тај је већ изгубио. Само тога још увек није свестан. Зато се треба освестити на време.

Куп Радивоја Кораћа, полуфинале:
Црвена звезда мтс – Мега Бемакс
Дворана: Чаир
Датум: Субота, 16. фебруар
Почетак: 21:00

Повезане вести

8 comments

krvavi zvezdas-DE феб 16, 2019 at 23:04

ja vec tri meseca pricam da imamo dva igraca beron i perperoglu ..ostalo su balvani..beron obe tekme najbolji sutra ce biti najgori i ovi ima da se izivljavaju na nama..a ako cemo posteno mnogo su bolji od nas

Reply
Veteran Sever феб 16, 2019 at 22:54

Fantasticni Beron! Sutra je sve na osovini Regland-Beron-Stratos ..Ako ovaj trio bude inspirisan u „igri smo“….

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 16, 2019 at 21:06

garantujem da gubimo od mege..naredio coravko da nas u finalu ne bi glodari ponizavali

Reply
Estrella Roja феб 16, 2019 at 13:25

Mogu samo da Teodosiću poželim sve najbolje u njegovom privatnom životu, što se pak tiče profesionalnog, hmm, nadam se da će imati učinak iz NBA u turskim ili ruskim ekipama. Muka mi je od takvih zvezdaša koji su samo na verbalnom planu zvezdaši a u stvari ne bi se odrekli par hiljada evra ni za tri meseca svoje karijere na zalasku. U 36 godini nam ne treba. Jednostavno ga više nikad ne treba ni pominjati, bez obzira na učinak iz reprezentacije (bilo je i uspešnijih igrača). Koliko god iz nekog razloga ne voleli Divca, njegov gest iz 1999. godine nikada ne treba zaboraviti, mada je on svoju ljudsku dimenziju pokazao pre i nakon toga…za razliku od nekih „izhajpovanih“ zvezda. Žao mi je jedino Kuzmića.

Reply
MILOS RANKOVIC феб 16, 2019 at 19:03

SLAZEM SE STOBOM STO POSTO,TAJ TEODOSIC JE COVEK KOJI NEMA KVALITETA DA OBUCE DRES SVETINJE KAO STO JE ZVEZDA,KAD GOD BUDE IGRAO PROTIV ZVEZDE TREBA MU ZVIZDATI,NISU DELIJE LUDE STO SU MU U ARENI ZVIZDALI,ON BI ZA PARE PRODAO SVE STO IMA,ZARADIO TOLIKE MILIONE NIJE MOGAO TRI MESECA DA NAM POMOGNE DA UDJEMO U EVRO LIGU,ALI PRODANE DUSE KAO ON STO JE GLEDACE ZVEZDU SLEDECE GODINE U EVRO LIGI,BILI ZIVI PA VIDELI,TI TEODOSICU VISE NISI DOBRO DOSAO U ZVEZDU,ZABORAVI NA ZVEZDU MARS OD SVETINJE

Reply
dusan феб 16, 2019 at 19:58

odmorite malo. u pitanju su milioni i nije tako jednostavno. nije bilo realno od pocetka.

Reply
Estrella Roja феб 16, 2019 at 20:24

Druže, tri meseca u Zvezdi ne bi mu istanjio previše bankovni saldo, ali su tih stotinak dana u crveno belom dresu mogli da mu donese epitet koji se ne izražava u novcu već ima više afekcionu težinu, tj. potencijalni status legende u slučaju uspeha Zvezde na kraju sezone. Posle je mogao da zabode milione.

Reply
MILOS RANKOVIC феб 16, 2019 at 13:05

ODLICAN NASLOV,SAMO TO IGRAJ I BORI SE,NIKO NECE ZAMERITI KAD SEGUBI ALI DA SE BORIS,AJDE MALO DIGNITI SE BOLJI SMO OD MEGE SIGURNO I U OVOM SASTAVU,SHVATITE MI VOLIMO ZVEZDU I ZATO PUCAMO SA ZIVCIMA I PISEMO STA MISLIMO,ISTINA JE DA JE TESKO ALI NIJE TOLIKO CRNO,GROBLJE NEK MISLI DA SU BOLJI ALI MALO SUTRA,KAO STO SAM REKAO PROSLE GODINE DA NECEMO UZETI ABA LIGU,OVE GODINE OSECAM DA CEMO UZETI,NEMOZE BUDUCNOST SA OVOLIKO STRANACA DA OCEKUJE NEKU IGRU, A I STRANCI CE DA SE CUVAJU PRODJE EVRO LIGA NJIH ABA LIGA NEZANIMA,CUVAJU SE OD POVREDA KO NASI STRANCI PROSLE GODINE,SAMO JEDNO REKAO SAM DA KUZMIC I TEO NECE DOCI I NISU,AKO UZMEMO ABA LIGU RIVERS OSTAJE I SLEDECE SEZONE SIGURNO TAKAV IMA DOGOVOR SA UPRAVOM

Reply

Leave a Comment