Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

И кошаркашице гостују у Нишу

Само 48 сати након веома важног тријумфа у Бугарској над екипом Монтане 2003 у оквиру регионалне ВАБА лиге кошаркашице Црвене звезде гостују у Нишу екипи Студента у 20. колу Прве женске лиге Србије.

Црвено-беле су још претходне недеље и теоретски обезбедиле прву позицију пред плеј-оф па у финиш лигашког дела могу ући знатно растерећеније и посветити се регионалном такмичењу у којем би освајање првог места пред доигравање представљало велику предност у борби за шампионски пехар. Са друге стране кошаркашице Студента са скором од четири победе и 15 пораза још увек нису обезбедиле опстанак у елитном такмичењу па у предстојећи дуел улазе са много више мотива.

У историји дуела две екипе црвено-беле су знатно успешније, а Нишлијке су оствариле последњу победу против Црвне звезде пре тачно три године. У Нишу 14. фебруара 2016. године Студент је остварио тријумф резултатом 73:69. Нкон тог сусрета две екипе су се састале пет пута и свих пет мечева окончано је убедљивим тријумфима наших кошаркашица. Посебно је био убедљив тријумф у првом делу овосезонског такмичења када су црвено-беле у дворани ФМП-а у Железнику славиле резултатом 88:58.

За очекивати је да ће Црвена звезда у Нишу покушати да одмори најбоље играчице јер екипу током наредне недеље очекује паклен програм у регионалном такмичењу. Већ у уторак 19. фебруара црвено-беле дочекују екипу Триглава из Крања, а само дан касније, 20. фебруара у дворану ФМП-а долази загребачка Трешњевка 2009.

– Прва женска лига Србије, 20. коло:
УЖКК Студент Ниш – ККЖ Црвена звезда Београд
Дворана: „ОШ Душан Радовић“
Датум: Субота, 16. фебруар
Почетак: 16:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment