Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Кошаркашице славиле у Бугарској

Кошаркашице Црвене звезде оствариле су веома важну победу у Бугарској у оквиру регионалне ВАБА лиге и сада са правом до краја лигашког дела шампионата могу очекивати освајање лидерске позиције пред плеј-оф.

БЦ Монтана 2003 (БУГ) – ККЖ Црвена звезда (СРБ) 64:68 (22:16, 15:20, 17:13, 10:19)

Црвено-беле су „брејком“ дошле у позицију да саме одлучују о пласману на завршни турнир. Остале су јо четири утакмице до краја, три у Београду, а Звезди би две победе гарантовале миран сан и другу годину узастопно место међу четири најбоље екипе региона.

Домаћа екипа је боље отворила утакмицу, до средине четвртине имао је шампион Бугарске пет поена предности (11-6), а тројком Цветомире Шаренкапове и „плус 9“ на 1:40 до истека првог периода (20-11). Узвратила је тројку Богићевић, погодила и Марта Вуловић, да би Шаренкапова поставила коначних 22-16 после првих 10 минута игре.

Контролисала је Монтана предност током целог тока друге деонице, Звезда у мини серијама успевала да одржи прикључак, а серијом Иване Катанић да заврши полувреме и приђе на кош заостатка пред наставак игре у дворани „Младост“, (37-36).

Милица Бојовић је тројком отворила друго полувреме и донела Звезди прву предност на мечу, а Монтана је успела да окрене ситуацију на паркету у своју корист са две серије по 6-0, па је после поена Тејлор Мануел на истеку последњег напада у трећој четвртини имала пет поена „залихе“ пред одлучујућих десет минута сусрета, 54-49.

Звезда је чврстом одбраном увела Монтану у контраритам, а серијом 6-0 преузела предност, коју је потврдила након изузетно битне тројке коју је постигла Ивана Катанић, (58-60). Монтана је имала периоде од три минута без поена из игре, Звезда није успевала да реализује нападе и погоди са дистанце, али је била концентрисанија у завршници. Мануел и Георгијева су биле половичне са пенала, а Мина Ђорђевић изузетно сигурна, чиме је обезбедила осму победу Црвене звезде у регионалном такмичењу и прву на тлу југоисточног суседа.

Најефикаснија Снежана Богићевић са 14 поена, нови дабл-дабл Мине Ђорђевић – 12 поена и 12 скокова, 12 поена убацила је и Ивана Катанић.

Звезду после меча у Нишу против Студента у домаћем шампионату (субота 16:30), очекују две утакмице у два дана против Триглава (уторак 17:30) и Трешњевке (среда 19:30) у WABA лиги. У случају обе победе Звезда ће у среду обезбедити пласман на Фајнал фор.

ККЖ Црвена звезда: Наумчев 6 (8ск 3ас), Чубра, Тешић, Богићевић 14 (3ск 3укл), Зукановић (3ск), А.Катанић 8, И.Катанић 12 (2ск 6ас 3укл), Дешић, Бојовић 7 (3ск 1блк), М.Ђорђевић 12 (12ск 1блк), Мишељић 6 (2ск 2ас 2укл), Вуловић 3.

(фото: waba-league.com; извор: СД Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment