Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Црвено-беле максималне против Визуре

У оквиру 3. кола одбојкашке Мини лиге црвено-беле девојке гостовале су великом ривалу, екипи Визуре.

Визура : ЖОК Црвена звезда 0:3 (15:25, 23:25, 27:29)

Црвено-беле су до техничког тајм аута дошле до предности од два поена (10:12), али су домаће одмах изједначиле. Након два везана поена Божице Марковић Звезда је поново стигла до плус 2 после чега је тренер домаћих затражио тајм аут. Наша екипа је наставила да ниже поене и освојила наредних седам за убедљивих 14:23. Марковићева је донела девет везаних сет лопти, а већ прву је наша екипа искористила и дошла до вођства – 15:25.

На половини другог периода игре, овога пута Визура је имала вођство од 12:10. Са четири поена у серији, уз два везана блока Милице Милуновић и Миле Ђорђевић црвено-беле преокрећу на 13:15. После поена Тасићеве Звезда је увећала вођство (17:20), али је Визура успела да наниже три поена и дође до изједначења од 21:21. Ушло се у неизвесну завршницу, а Звезда прва стиже до сет лопте преко Саре Вучићевић. Домаће су послале лопту у аут, а наше одбојкашице су дуплирале своје вођство – 23:25.

На почетку трећег сета поени су се освајали у серијама, а Црвена звезда је на техничком тајм ауту имала вођство од два поена (10:12). Са три везана поена наше одбојкашице су повисиле на 13:17, а потом су везале још три, уз два везана поена Милуновићеве за 14:20. Визура је узвратила, освојила наредна четири поена, па је Александар Владисављев затражио тајм аут, након чега је серија домаћих прекинута. Ипак, Визура је успела да изједначи на 22:22, а после одличног сервиса Лазовићеве и да дође до сет лопте. Наша екипа је спасила четири сет лопте, а онда је дошла и до прве меч лопте коју је одмах реализовала за максималних 0:3 – 27:29.

Најефикаснија у редовима Црвене звезде била је Милка Стијепић са 14 поена, док је Божица Марковић уписала 11.

Дворана: СЦ Визура. Гледалаца: 150. Судије: Александра Баланџић и Биљана Ђерфи. Трајање меча: 79 минута.

ВИЗУРА: Гајевић 12, Димић (либеро), Родић 7, Малешевић 1, Лазовић 18, Веселиновић 3, Сајић, Коцић 5, Врцељ, Пејичић 6. Нису играле: Пејовић, Царић, Петровић. Тренер: Дејан Десница.

ЖОК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Секулић 2, Стијепић 14, Б. Марковић 11, Милуновић 6, Ђорђевић 4, Тасић 7, Вучићевић 7, Делић, Степановић (либеро). Нису играле: Таубнер, Т. Марковић, Јакшић. Тренер: Александар Владисављев.

У четвртом колу Мини лиге, наредног викенда Црвена звезда дочекује екипу Железничара из Лајковца.

(извор/фото: СД Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment