Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Звездине даме

Са првим данима фебруара, радној атмосфери иза југа Маракане прикључиле су се и црвено-беле даме. Фудбалерке ЖФК Црвена звезда, под командом Александра Петровића, кренуле су са припремама за нову сезону, а стратег женског тима, пун оптимизма, најавио је нове изазове.

Одиграли смо провере против нашег Б тима и кадета Баната, а већ у недељу предстоји нам сусрет са Осјеком, првакињама Хрватске, сусрети са њима увек представљају квалитетне провере – истакао је Петровић.

План је да даме одиграју још бар три контролна дуела, а у разматрању су гостовања у региону која би послужила као припреме.

Радимо на подзању форме и уигравању екипе. Нисмо претрпели велике промене, тим је напустила само Тамара Марковић која је задужила дрес Машинца, док су конкуренцију у офанзиви заоштриле три доскорашње играчице Војводине: Ивана Трбојевић, Сара Савановић и Теодора Буркерт. Очекујемо да нам се ускоро прикључе и две иностране фудбалерке које би представљале појачање на дефанзивним позицијама.

Ангажман три фудбалерке међу којима две омладинске репрезентативке, није једина зимска промена.

Појачали смо и струни штаб. Уз Драгана Бабића, тренера голмана, и Бокија Петровића, кондиционог тренера, сада је ту и бивши играч Црвене звезде Славиша Чула. Верујем да ћемо бити конкурентни Спартаку у наставку сезоне, као и да ћемо одбранити трофеј у Купу Србије. Успеси мушког тима и омладинаца додатни су нам мотив, па прижељкујемо да им се и ми у скоријој будућности прикључимо на интернационалној сцени – истакао је Петровић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment