Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Звезда декласирала Загреб

Сениори нашег хокејашког клуба одиграли су прву од две утакмице против екипе Загреба. Загреб који ће највероватније бити Звездин противник у полуфиналу показао је снагу у првој трећини, али су црвено-бели оклопници ипак показали ко је тренутно најбољи у региону и заслужено славили.

КХЛ Заграб – СКХЛ Црвена звезда 1:10 (1:1, 0:3, 0:6)

Загреб се у првој трећини показао као веома чврста екипа. Појачани играчима који су играли у Медвешчаку (ЕБЕЛ), показали су да се неће олако предати. Утакмица је почела изненађујуче брзим голом домаћина. Већ у 42. секунди Загреб долази до водства од 1:0, а стрелац је био Станчић Тибор. Ипак, Звезда само минут после тога долази до изједначења од 1:1, а пак у мрежу домаћина је сместио Марко Драговић (асистенција Павел Поправка – Михал Даниел). До краја овог периода и Звезда и Загреб су имали по два пута играча више на леду, али то нису успели да реализују.
Другу трећину Звезда почиње много озбиљније и у 23. минути, голом Даниела Михала долази у водство од 1:2. У 34. минути капитен Марко Бркушанин на асистенцију Павла Подунавца повећава Звездино водство на 1:3 и полако поставља ствари на своје место што потврђује Рус, Артјом Кулешов, који у последњој минути овог периода постиже погодак за 1:4.

Звезда је у последњем периоду наставила тамо где је стала у другом, и у 44. минути голом Ивана Анића (асистенција Павле Подунавац) дошла у водство од 1:5. Само два минута касније млади Душан Јанковић, на асистенцију ветерана Срђана Ристића, доноси црвено-белим оклопницима предност од пет голова – 1:6. Није се дуго чекало за седми погодак. У 47. минути Рус Вјачеслав Чегринтсев (асистенција Павле Подунавац – Марко Бркушанин) доноси Звезди огромних 1:7. Даниел Михал је наставио немилосрдну серију Звездиних оклопника и на асистенцију Павела Поправке доноси нашој екипи водство од 1:8. Чета Јовице Руса се ту није зауставила. прво је Павел Поправка у 58. минути повисио на 1:9, да би Марко Драговић (асистенција Даниел Михал) сместио пак у мрежу домаћина за коначних 1:10.

Звезда је вечерас наступила у следећем саставу: Ранковић, Васић, Анић, Даниел, Драговић Гаидаш, Јанковић, Кулешов, Марковић, Машић, Поправка, Ристић, Сабадош, Шпањевић, Вукићевић, Цвик, Ђумић, Бркушанин, Чегринтсев, Керезовић, Новаковић, Подунавац. Тренер: Јовица Рус

Нови меч две екипе на програму је у среду 13. фебруара са почетком од 17:45 часова.

(извор: czbgtv.com)

Повезане вести

Leave a Comment