Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоНајновијеОбавештења

Звездини ватерполисти нападнути металним шипкама, ножевима и палицама

Директор Ватерполо клуба Црвена звезда Игор Милојевић каже да су играчи нападнути у центру Сплита металним шипкама, палицама и ножевима, иако ниједног тренутка нису провоцирали

Милојевић је открио да Александро Краљ, који је скочио у море како би побегао од нападача, има видљиве последице са фрактуром носа, Душан Васић је задобио ударце у леђа, а Милош Максимовић у ногу металном шипком.

– Инцидент се догодио у кафићу у центру, играчи су били у цивилним јакнама, а испод су имали мајице клуба. Велика је разлика клупска обележја, а не навијачка. Најнормалније су седели, конобар је препознао обележја и обратио се Максимовићу баш због тога. Они су хтели да напусте објекат, а онда се појавила група хулигана са шипкама, мислим ножевима и палицама – рекао је Милојевић на ванредној конференцији у просторијама ВСС.

Како је нагласио, управа клуба одлучила је да повуче екипу и откаже меч са Морнаром због забринутости за безбедност.

– Играчи нису још кренули аутобусом, чека се да Краљ дође из полиције и болнице – рекао је Милојевић, додавши да га нико из Морнара није контактирао.

Милојевић је подсетио да гостовање Морнара у Београду и да су хрватски ватерполисти носили гаће са ознака познате навијачке групе из Сплита „Торцида”.

– Ти исти играчи су играли у гаћама Торцида, а нико није направио проблем. Као представник клуба никад не бих дозволио да неко приђе њима и да дође до инцидента.

Према његовим речима поносан је што такве ствари не могу да се десе у Србији.

– Било би ме срамота да се нешто лоше догоди у Србији. Ми никада нисмо такву слику показали и надам се да и нећемо. Долазило је и 6.000 навијача на Бањици.

Како каже, у овом моменту се само брине за безбедност ватерполиста, а од даљим корацима није размишљао.

Повезане вести

3 comments

Bruka феб 10, 2019 at 02:33

„aleksando“ vice nisam ja srbin ja sam milogorac

Reply
zalutali феб 10, 2019 at 04:34

Slag na torbu baca zvezdinu majcu

Reply
Србин са Космета феб 9, 2019 at 19:53

Брука!
Хрвати „јунаци“ као Шиптари,стотину на једног!

Reply

Leave a Comment