Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноИнтервјуиНајновијеФудбал

Милојевић сумирао утиске са зимских припрема(видео)

Наши фудбалери имаће званичну пролећну премијеру 16. фебруара од 16 сати против Војводине на стадиону „Рајко Митић“ и то је прилика да што више навијача поздрави екипу на старту другог дела сезоне. И шеф стручног штаба Владан Милојевић, уз сумирање свега урађеног на зимским припремама, нада се како ће велики број звездаша доћи на трибине Маракане.

Црвено-бели су завршили двонедељни циклус рада у Анталији, а пре тога су боравили 10 дана у кипарском Пафосу. Зимске припреме су окончали максималним учинком, односно са свих шест тријумфа и спремно дочекују наставак сезоне, и све предстојеће изазове у Суперлиги и Купу Србије.

На сваком почетку има мало непознаница. Једно су пријатељске, а друго првенствене утакмице. У пријатељским дуелима имате све, само не притисак резултата који сада долази. Улазимо у циљну равнину пред плеј-оф и мислим да на самом почетку другог дела сезоне нико неће бити на 100 одсто физичке спремности. Биће потребна једна до две утакмице да се уђе у такмичарски ритам – каже Милојевић.

Шеф стручног штаба Црвене звезде задовољан је зимским појачањима. Шампиона Србије појачали су Немања Милуновић, Милош Вулић, Алекса Вукановић, Милан Гајић и Мирко Иванић, односно Ерик Јирка који је јесењи део провео у матичном Спартаку из Трнаве, те Дејан Видић који је прослеђен Земуну на позајмицу.

Задовољан сам радом новајлија, клуб је урадио феноменалан прелазни рок, баш како је требало. Поједине играче који су раније тражени успели смо сада да доведемо. То су момци са искуством, донели су културу европских игара из земаља у којима су били. Потребно ми је да преносе то, другачије је када ја то причам, а другачије када једни друге подстичу на тај начин што ми је посебно драго и олакшава ми посао. Фудбал је данас апсолутни професионализам, јесте и игра и забава, али је отишао много далеко и играчи морају да буду професионални у сваком сегменту, и тренинга, и свог живота.

Милојевић се осврнуо и на улогу Марка Марина у његовој екипи.

То је играч какав се дуго није појавио у Црвеној звезди. Привилегија је за навијаче и све љубитеље фудбала да можемо да гледамо једног Марка Марина. Професионалан однос преноси на млађе играче, могу много више да науче од њега, некада много више него кроз вежбе. Марин је суво злато Црвене звезде. Много значи само његово присуство и то што млади игрчаи могу да проводе 24 часа са њим, а не да га гледају тамо негде далеко. Марко је играч-лидер, а сваки тренер жели што више лидера у екипи. Што се тиче његовог трансфера, прелазни рок је жива ствар, видећемо.

Последњи у низу на Маракану је стигао Мирко Иванић, офанзивни везиста из БАТЕ Борисова.

Сви играчи који су дошли су феноменални. Још једном се потврдио одличан рад спортског директора Митра Мркеле, у сарадњи са мном, и јасна је намера клуба да инвестира у потенцијал, а највећи потенцијал клуба су играчи. Имамо одличан тим, доста играча и биће паклена конкуренција у сваком случају, али то је Црвена звезда. Клуб живи од продаје играча, али стално се мењају ствари. Играчи који су дошли су добри и искусни, и могу и да остану дуже у Звезди, јер је потребан континуитет. Јирка је ’97. годиште, Вулић и Гајић су ’96, Иванић је црногорски репрезентативац и играо је Лигу шампиона, здрава је конкуренција и добро је како можемо да кажемо да смо сваки пут бољи него што смо били.

Додатну приврженост Црвеној звезди показали су ове зиме Вујадин Савић, Филип Стојковић и Милан Павков који су продужили уговоре, а исто ће учинити и Милан Борјан, пошто је све договорио око наставка сарадње на још четири и по године.

Увек је добро да имам доста играча које сам већ тренирао, што олакшава посао, јер не мора све испочетка да се ради на сваких шест месеци. Неки много лакше улазе у систем и прихватају захтеве, неки мало спорије. Довели смо добре играче и они лако улазе у наш систем. Имају неке навике из бивших клубова, које нису негативне, већ су имали другачије захтеве, а ја тражим нешто друго па треба мало времена, али то све иде како треба и неће бити проблема.

Свестан је шеф Милојевић да ће имати слатке муке око избора 18 играча за тим.

– Они јако добро знају да ја једноставно имам „алатке“ у екипи и да бирам играче са сарадницима у стручном штабу у односу на противника, и то је увек најбољи могући тим у датом тренутку, а не значи и да је најбољи. На располагању имамо стварно све добре момке, све разумеју, а природна је жеља свих да играју. Сви гурамо у једном праву, то је освајању титуле и Купа, и томе сви морамо да се подредимо. Идемо од нуле, меч по меч, циљ је дупла круна, постоји велика жеља и даћемо све од себе. Једва чекамо да почне првенство.

Верује тренер шампиона Србије да ће његови изабраници имати сјајну подршку са трибина против Војводине, наредне суботе, 16. фебруара од 16 сати на Маракани.

Не сумњам у наше навијаче. Треба да подрже ове момке, и они увек дају све од себе колико год да их дође на стадион. Верујем да ће направити атмосферу какву знају – закључио је Милојевић.

Повезане вести

Leave a Comment