Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Победа за крај перфектне Звезде

Наши фудбалери одиграли су последњи меч на зимским припремама и са 1:0 (0:0) савладали Марибор у Анталији сјајним голом Марка Марина. Повратак у Београд заказан је за суботу, а први првенствени дуел је 16. фебруара од 16 сати против Војводине на стадиону „Рајко Митић“.

Двонедељне припреме у Турској, после 10 дана боравка на Кипру, завршене су за црвено-беле. Шампион Србије уписао је свих шест тријумфа, за крај је побеђен и лидер словеначког првенства.

Дан уочи повратка за Београд, фудбалери Црвене звезде имали су најозбиљнију проверу и генерална проба пред наставак сезоне била је права такмичарска утакмица која је протекла у врло тврдој борби.

Шеф стручног штаба Владан Милојевић одлучио је да се од старта на терену нађу Борјан, Стојковић, Савић, Бабић, Родић, Јовичић, Јованчић, Јирка, Марин, Вукановић и Боаћи. Темпо је по навици диктирао једини стрелац Марко Марин, али су уводни тренуци протицали без већих прилика на обе стране.

Наши фудбалери су запретили у 13. минуту када су имали две добре шансе. Најпре је Јирка сјајно пробио, гађао под пречку и изнудио корнер, док је Јовичић после прекида готово са исте позиције снажно шутирао и ставио на искушења голмана Марибора Јасмина Хандановића.

Меч је протицао у јаком ритму, без много шанси и са бројим дуелима поготово на средини терена. Мењали су места на крилу Вукановић и Јирка како би црвено-бели били опаснији, а Борјан је у два-три наврата врло сигурно интервенисао после центаршута са крила. По истеку пола сата имао је наш голман и сјајну параду којом сачувао мрежу после покушаја Врховеца.

До одласка на предах виђена је и лепа асистенција Марина који је пребацио одбрану Марибора, а Вукановић је правовремено утрчао и покушао из прве, али је лопта отишла високо изнад пречке.

У паузи је Симић заменио управо Вукановића и наши фудбалери су у наставку били знатно агилнији. За непуних 10 минута створили смо неколико изузетно опасних шанси, нажалост, без праве реализације.

Марин је центрирао са левог крила, али су замало закаснили и Боаћи и Стојковић, да би у 50. минуту била виђена акција црвено-белих за аплаузе са трибина у Анталији.
Боаћи је избацио Симића који је одиграо дупли пас са Марином и пронашао Јирку, а он је шутиро из прве мало изнад пречке.

Могла је Звезда да затресе мрежу ривала из Словеније и када је Марин пронашао усамљеног Стојковића, он је оштро центрирао, али је изостала прецизнија реакција Боаћија и Родића.

Минуте у наставку добили су и Чаушић, Павков, дебитанти Гајић и Вулић, Хајдин и Јевтовић, а сусрет је решен у 79. минуту. Била је то мајсторија у режији луцидног Марка Марина.

Поготку је претходио врло добар, снажан шут Симића и одлична одбрана Хандановића, да би онда бивши немачки репрезентативац са десне стране ушао у средину и спољним делом стопала маестрално погодио доњи леви угао за коначних 1:0.

Недуго затим је уз овације саиграча отишао на клупу и постарао се да се генерална проба заврши тријумфално.

Стадион: Регнум
Гледалаца: 200
Судија: Мурат Дуратоглу (Турска)
Стрелац: Марин у 79′

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Бабић (од 65′ Гајић), Родић (74′ Хајдин), Јовичић (од 59′ Чаушић), Јованчић, Јирка (од 77′ Јевтовић), Марин (од 80′ Вулић), Вукановић (од 46′ Симић), Боаћи (од 65′ Павков).

Марибор: Хандановић, Клинар, Шулер, Ивковић, Врховец, Пихлер, Крету, Хотић, Заховић, Мешановић, Вилер.

Повезане вести

12 comments

Dejo феб 9, 2019 at 01:14

Miloje jos jednom se vidi tvoja ruka ti si pravi trener koji treba jos dugo godina da ostane u Crvenoj Zvezdi a golman i svi igraci Crvene Zvezde samo neka slusaju trenera Crvene Zvezde Milojevica

Reply
Estrella Roja феб 8, 2019 at 23:49

Marin mora ostati bar još dve godine minimum, pa makar prodali sve ostale igrače koji nisu Borjan. Njih dvojica podižu standard ekipe skoro za jednu klasu i šteta je što nemamo još po jednog takvog igrača u svim linijama tima. Sa tom osovinom bi i omladinci igrali dobar fudbal. Neka Terzić učini sve kako bi ga sačuvao u Zvezdi, izbegavajući kineske juane i arapske dolare a uvažavajući, s druge strane, navijačke želje i na tom fonu i evropske ambicije.

Reply
Backo феб 9, 2019 at 00:54

Apsolutno se slazem sa celim tvojim komentarom, pogotovu da su nam dva najbolja igraca Marin i Borjan!
Mene zanima sta imas da kazes povodom ostanka Marina, posto si bio ubedjen da odlazi, unapred kritikujuci Mrkelu i Terzica pre svega…?

Reply
Estrella Roja феб 9, 2019 at 01:28

Skoro sam ubeđen da Marin ide nakon završetka sezone a pre kvalifikacija za Ligu šampiona, najkasnije do kraja istih. Mislim da je stoga i Ivanić stigao kako bi bio spreman da polako preuzima njegovu ulogu tokom prolećne sezone. Drago mi je što je Ivanić stigao i bilo bi idealno da on i Marin zajedno budu nosioci još koju godinu, ali da on bude zamena – teško, na kraju krajeva, bilo bi nepravedno nametati mu to breme jer je Marko igrač posebnog kova koga nismo imali prilike da gledamo u našem dresu još od početka devedesetih, što bi rekao Arsen: „pravim sjajem može sjati“ samo majstor zbog koga se rado gledaju naše utakmice. Voleo bih da grešim u proceni, budući da bi to značilo da Zvezda u kontinuitetu postiže dobre rezultate i ima transparentno poslovanje.

Reply
Backo феб 9, 2019 at 02:15

Sve je to super sto pricas, ali ocigledno imas slabo pamcenje sopstvenog pisanja…rekao si da si ubedjen da je sve ovo (pisanje po medijima, izjave Terzica…) pripremanje terena da Marin ode u OVOM roku!
Da ce Ivanic da odmeni Marina (kada jednog dana ovaj ode) je logicno sa trenutnim igrackim kadrom. Nadam se da ce se sto manje osecati ta promena, jer je Marina nemoguce zameniti!
Ali, ponavljam – ti si pricao za ovaj rok…“Terzic prica da imamo ponudu Kineza…“, „ponudu Arapa…“, „sprema se odlazak Marina cim se Ivanic najavljuje, indirektno je to nagovestio Mrkela u svom zadnjem obracanju novinarima“…i tako dalje i tako dalje…
Cemu sve to? Sto stalno mracis?!

Reply
Estrella Roja феб 9, 2019 at 13:37

Očigledno da ne želiš da razumeš ili si prirodni tupan. Koja je razlika ako Marin ode sada i za tri meseca, da li će igrama protiv Voždovca, Zemuna i sličnih timova domaće jadne lige za taj kratak period nadomestiti činjenicu da se jedan takav igrač pojavljuje samo jednom u dresu Zvezde u poslednje dve decenije, i da je iole pametnije rukovodstvo dužno da zadrži takvog igrača do kraja karijere, minimum još dve tri godine kad može najviše da pruži. Terzić bi prodao rođenu majku, a kamoli igrača koji ima sasvim dobru cenu i u evropskim okvirima i samo je pitanje trenutka kada će nas obavestiti o „ponudi koja se ne odbija“, uz već pripremljen „tekst“ poslušnih novinara i komentare na portalima i sajtovima sendvičarskih navijača kako bi to izgledalo što „logičnije“ i prihvatljivije. Tvoja kritika bi imala smisla ako bi Terzić izašao sa obaveštenjem kao i za Borjana i istakao da nema cene za koju on može da ide, makar i mi navijači skupljali priloge. Tada možeš da likuješ, nemam ništa protiv pošto mi je Zvezda i njen uspeh primaran, sujeta je u drugom planu.

Backo феб 10, 2019 at 01:31

Nista drugo, osim opet – mracenje…
Ocigledno ti je takav zivot.
Tuzno!

Estrella Roja феб 10, 2019 at 16:29

Opreznost nije mračenje, kao što ni drugačije mišljenje nije jeres. Svi smo na istom zadatku a to je navijanje za Zvezdu. Siguran sam da ne preživljavaš teže poraze Zvezde od mene, tako da je nebitno da li ti se moj karakter sviđa ili ne kad obojica volimo Zvezdu.

ЗВЕЗДАН феб 8, 2019 at 18:30

НАДАМ СЕ ДА ЈЕ ТЕРЗА ВЕЋ САДА КАПАРИСАО КИРИЛА ДЕСПОТОВА .

Reply
ДЕКИ феб 8, 2019 at 18:06

ОЧЕКУЈЕМ У ЈУНУ ПРОДАЈУ САВИЋА ,СТОЈКОВИЋА ,ЕБЕСИЛИЈА,(МИЛИЈАШпЕНЗИЈА У НАДИ ДА ЋЕ ГА ПРАВИ МЕЛЕГ ЗАМИЈЕНИТИ)А УМИЈЕСТО ЕБЕСИЛИЈА ИГРАЧ КОЈИ ЈЕ ИГРАО ЕВРОПСКЕ МЕЧЕВЕ ЛИГЕ УЕФА ИЛИ ЛИГЕ ШАМПИОНА ,НАРАВНО ДВОЈАЦ С С И ДОВЕСТИ ПРАВОГ НАПАДАЧА СТРАНЦА

Reply
ДЕКИ феб 8, 2019 at 17:21

ОДЛИЧНЕ ПРИПРЕМЕ.шТЕТА ШТО НИСМО ОДИГРАЛИ ЈОШ ЈЕДНУ ЈАКУ УТАКМИЦУ,БАТЕ БОРИСОВ ЈЕ ИГРАО ПРОТИВ ЕКИПЕ ИЗ АЗИЈЕ И ИЗГУБИО.ЕКИПЕ ИЗ АЗИЈЕ СУ ОДЛИЧНО ФИЗИЧКИ ПРИПРЕМЊЕНЕ.НАДАМ СЕ ДА ЋЕ ЕКИПА ОДИГРАТИ НА ИДУЋИМ ПРИПРЕМА ПЕТ ЈАКИХ ПРОВЈЕРА

Reply
Hadži Dragan NBG феб 8, 2019 at 17:20

Lepo, lepo, tako se igra. Čvrsto i mirno i kvalitet na kraju dođe do izražaja. Bravo Miloje.

Reply

Leave a Comment