Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Звезда славила након великог преокрета у Новом Саду

У оквиру 2. кола одбојкашке Мини лиге у Новом Саду одигран је највећи дерби српске клупске одбојке. Екипе Војводине НС семе и Црвене звезде одиграле су још један више него занимљив сусрет у којем су београдски црвено-бели остварили значајан тријумф.

Војводина НС семе : Црвена звезда 2:3 (25:14, 25:22, 21:25, 22:25, 13:15)

Новосађани су знатно боље ушли у сусрет и поред чињенице да су београдски црвено-бели на старту првог сета повели резултатом 3:1. Тада домаћа екипа прави прву од две серије од 5:0 и стиче предност која је за наше одбојкаше била недостижна. Прилично лако домаћа екипа стиже до предности од 1:0.

Други период игре протекао је у равноправној борби. Углавном се играло поен за поен где нити једна екипа није стекла више од два поена предности. У финишу сета новосадски црвено-бели праве две мини серије од по два узастопна поена и освајају други сет резултатом 25:22 и стижу до предпоставило се недостижних 2:0.

Трећа четвртина донела је знатно бољу игру наших одбојкаша. Повели су од старта, док је домаћин стално покушавао да умањи минус. У више наврата Војводина је успевала да стигне на поен заостатка, али су Београђани одбијали све нападе домаћина. Кључну предност Црвена звезда стиче при резултату 17:13 када са четири узастопна поена стиче недостижну предност што је било и довољно за смањење резултата у сетовима – 2:1.

Четврта деоница била је као пресликана претходног сета. Поново су наши одбојкаши углавном били у предности, максимално од два поена, али је домаћин овога пута успевао да сустигне резултат и одржава егал до самог краја. Кључну предност београдски црвено-бели направили су при резултату 16:15 када су успели да стекну три гола предности коју су одржали до краја сета и резултатом 25:22 стигли до поравнања резултата – 2:2.

Последњи пети сет обиловао је правом драмом. У игри поен за поен екипе су се смењивале у вођству. У финиш меча београдски црвено-бели су ушли са предношћу 12:10, али је домаћин смогао снаге да дође до поравнања и прилике да чак меч реши у своју корист. Ипак, пулени тренера Драгана Кобиљског показали су и спретност и знање и резултатом

Лазар Додић, најефикаснији играч сусрета
15:13 дошли до веома важних бодов на гостовању у Новом Саду.

Најефикаснији играч на сусрету био је одбојкаш Црвене звезде Лазар Додић са 26 освојених поена.

Након овог сусрета Новосађани остају лидери шампионата са 52 освојена бода и скором 17-3, док наши одбојкаши са 14 победа и шест пораза и 40 бодова заузимају другу позицију на табели БПШ Супер лиге Србије.

Дворана: „СПЦ Војводина“, Нови Сад
Гледлаца: 500
Судије: Дејан Рогић; Дарко Савић
Војводина НС семе: С. Симић, Б. Вучићевић, Р. Брборић, Р. Фундора, Г. Шкундрић, С. Негић, С. Ковачевић, Д. Вијетски, М. Кујунџић, И. Костић, Д. Мехић, М. Радевић, В. Тодоровић. Тренер: Синиша Гавранчић
Црвена звезда: Н. Мељанац, П. Јевтић, В. Петковић, В. Ђурђевић, Л. Тадић, Н. Машуловић, Н. Петровић, М. Нејић, М. Синђелић, Н. Јовановић, Л. Додић, Н. Павловић, А. Андоновић, Д. Павловић. Тренер: Драган Кобиљски

У наредном 3. колу Мини лиге одбојкаши Црвене звезде дочекују екипу СПД МОК Раднички из Крагујевца. Сусрет је на програму 15. фебруара.

(фото: СД Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment