Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Кошаркашице гостују у Новом Саду

У четвртак 7. фебруара кошаркашице Црвене звезде гостују у Новом Саду у заосталој утакмици 18. кола Прве женске лиге Србије.

Црвено-беле након два узастопна пораза у регионалној ВАБА лиги враћају се на домаћу сцену и следи им меч са екипом Новосадска ЖКА. Наше кошаркашице и даље у домаћим оквирима имају стопроцентан учинак (17-0), док се Новосађанке са скором од 13 победа и четири пораза налазе на четвртој позицији.

У првом делу сезоне две екипе су се састале у Београду 3. новембра претходне године, а наше девојке су оствариле убедљив тријумф 85:50 (14:17, 24:11, 16:13, 31:9). Најефикаснија на том сусрету била је Александра Катанић са 17 поена, Милина Мишељић је постигла 16, а Невена Наумчев 15. Угостујућој екипи истакла се Јелена Митровић са 17 постигнутих поена.

Претходних сезона две екипе су се састале укупно четири пута и сви мечеви су убедљивим резултатима припали црвено-белим девојкама. У сезони 2015/16 наше играчице су славиле у Београду 64:52, док је у Новом Саду било 71:48, а у претходној сезони остварена су два нова тријумфа, у Београду 97:49, а у Новом Саду 78:57.

Кошаркашице Црвене звезде свакако су велике фавориткиње пред предстојећи дуел, а његов велики ѕначај је превасходно враћање самопоуздања због два узастопна пораза у Старој Загори и Подгорици. Након овог сусрета наше девојке неће имати много времена за одмор јер их већ у суботу 9. фебруара очекује меч 19. кола ПЖЛС-а када ће у Београд доћи екипа ЖКК Краљево 1999.

– Прва женска лига Србије, 18. коло:
Новосадска ЖКА : ККЖ Црвена звезда
Дворана: „СПЦ Војводина“, Нови Сад
Датум: Четвртак 7. фебруар
Почетак: 21 час

Повезане вести

Leave a Comment