Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

ЛЕН ЛШ: ЗФ Егер – Црвена звезда

У среду 6. фебруара започиње други део лигашке фазе ЛЕН Лиге шампиона. Ватерполисти Црвене звезде гостују у мађарској екипи ЗФ Егер.

Пре две недеље две екипе су се састале на базену „Милан Гале Мушкатировић“, а троструки шампион Мађарске и четвороструки победник националног купа наших северних комшија славио је резултатом 12:13. Сусрет на дорћолском базену обележила је материјална повреда правила игре од стране судија и делегата меча, па се може слободно рећи да су делиоци (не)правде главни кривци што пулени Александра Филиповића на свом конту и даље немају нити један освојени бод. Сусрет у Београду обележио је Душан Васић који је четири пута тресао мрежу Мађара.

Екипа ЗФ Егера свакако је велики фаворит на домаћем базену „Аладар Бисткеј“, посебно ако се узме у обзир да су претрпели само један пораз у Егеру и то од италијанске АН Бреше (8:11), док су савладали московски Динамо (12:10) и Стеауу из Букурешта (13:9).

Наши ватерполисти овај сусрет морају да превасходно схвате као припрему за оно што је много важније, а то је регионална А1 лига где ће већ у суботу 9. фебруара гостовати на сплитском „Пољуду“ екипи Морнар Бродоспас.

– Мечеви 8. кола групе „А“ ЛЕН Лиге шампиона:
Стеауа Букурешт БА (РУМ) – ЦНА Барселонета (ШПА)
ЗФ Егер (МАЂ) – Црвена звезда (СРБ)
АН Бреша (ИТА) – ФТЦ Телеком Будимпешта (МАЂ)
Про Реко (ИТА) – Динамо Москва (РУС)

– Табела групе „А“ ЛЕН Лиге шампиона:
1. Про Реко (ИТА) 21
2. ЦНА Барселонета (ШПА) 16
3. АН Бреша (ИТА) 14
4. ФТЦ Телеком Будимпешта (МАЂ) 13
5. ЗФ Егер (МАЂ) 9
6. Динамо Москва (РУС) 6
7. Стеауа Букурешт БА (РУМ) 3
8. Црвена звезда (СРБ) 0

Повезане вести

Leave a Comment