Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоСтони тенис

СТК Црвена звезда добио нову салу за тренинге и такмичења

Стонотениски клуб Црвена звезда, и женска и мушка екипа такмиче се у Супер лиги Србије. У актуелној сезони и стонотенисерке и стонотенисери не могу се похвалити запаженијим резултатима.

Мушка екипа СТК Црвена звезда у досадашњих десет сусрета остварила је скор од шест победа и четири пораза и са 16 освојених бодова заузима пету позицију на суперлигашкој табели. Са друге стране црвено-беле даме одиграле су девет мечева и оствариле исто толико пораза па сходно оствареним резултатима убедљиво држе „фењер“ у елитном рангу српског женског стоног тениса.

Још од прошлосезонског плеј-офа трају несугласице између појединих клубова и националног савеза када је у питању минимум услова које клубови морају да испуне када су у питању сале у којима се одржава суперлигашко такмичење. Кулминација проблема настала је почетком 2019. године када је на почетку другог дела сезоне 2018/19 Стонотениски савез Србије суспендовао клубове Обилић-Алева из Новог Кнежевца и ТСЦ и Бачке Тополе па су њихови мечеви 10. кола Супер лиге Србије одложени и највероватније ће врло брзо бити регистровани службеним резултатом у корист гостујућих екипа. Већ сада је под великим знаком питања и одигравање мечева наредног 11. кола које је на програму наредног викенда. Уз све то треба напоменути са женска селекција СТК Црвена звезда у та два кола (10. и 11.) управо гостује у Новом Кнежевцу и Бачкој Тополи.

Поред та два клуба, Стонотениски савез Србије имао је примедбе на сале у којима се домаће сусрете организују и Црвена звезда, Партизан и Бачка Паланка. Када је у питању наш клуб, коначно сви могу да одахну. СТК Црвена звезда је добио нову, модерну салу у којој ће се у будуће одржавати тренинзи и мечеви нашег клуба у обе конкуренције. Сала се налази на стадиону „Рајко Митић“ и према фотографијама које имате прилике да видите, испуњава све услове и свакако се може очекивати да наше стонотенисерке и стонотенисери у новој кући остварују у наредном периоду све боље резултате, односно резултате које име Црвена звезда обавезује.

Свој први меч у новој сали женска екипа СТК Црвена звезда одиграће 17. фебруара када у оквиру 12. кола Супер лиге Србије наше девојке дочекују екипу Вршца. Црвено-бели стонотенисери први меч у новим просторијама играју такође 17. фебруара када ће дочекати новосадски Раднички.

(фото: СТК Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment