Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноНајновијеФудбал

Хитрина, посед и „џокери“ као црвено-бели адути

Око 90 минута задржали су се црвено-бели на терену у поподневним часовима и одрадили други тренинг планиран за понедељак.

Више од пола периода предвиђеног за другу фазу зимских припрема је иза фудбалера Црвене звезде. Улази се у завршни део рада, остало је још непуних пет дана боравка у Анталији и још два меча пре повратка у Београд.

Јутарњи тренинг се више састојао од тркачких елемената и био је увод у поподневни који је трајао нешто дуже, био је јачег интензитета и подразумевао је рад са лоптом.

Ипак, стандардно загревање и трчање између и преко препрека било је неизбежно, па је тај део био посвећен хитрини и брзини, а онда се прешло на уигравање тактичких варијанти.

У центру пажње најпре је био посед лопте у ограниченом простору од 30 метара и по дужини и по ширини. Играло се шест на шест са уласком четворице спољних играча, такозваних „џокера“, а циљ је да се лопта што пре достави „џокеру“ и тиме се допринесе њиховом уласку у игру.

Поента је била и у форсирању једног или највише два додира, чувању поседа и замени места, односно трчању у простор одмах након додавања.

После тога се прешло на игру у одређеним деловима терена са што бржим одласцима у завршницу са три офанзивца против два дефанзивца. Задатак нападача је био да што пре заврше акцију и да поправе реализацију шутем из једног додира, док је одбрана требало да реши ситуацију када је у хендикепу.
За крај је остављена слободно игра 10 на 10, на две трећине терена.

Једноставно, добре ствари се побољшавају и циљ је да одређена кретања и додавања пређу у аутоматизам, па су тако и овај пут на програму биле такве вежбе.

За уторак од 15 часова (17 по локалном) планирана је утакмица са Работничким, док ће последњу проверу фудбалери Звезде имати 8. фебруара против Марибора. Оба меча бићете у прилици да пратите у директном преносу на званичном клупском Јутјуб каналу.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment