Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Печат

Црвена звезда МТС – Петрол Олимпија 89:61 (24:19, 25:10, 17:18, 23:14)

У оквиру 18. кола АБА лиге у дворани „Александар Николић“ састали су се Црвена звезда и Олимпија. Услед болести првог тренера Црвене звезде Милана Томића екипу је са клупе водио његов помоћник Андрија Гавриловић а због лакше повреде на мечу са Олимпијом није било ни Џоа Регланда. У саставу гостију за овај меч је најновије појачање Ненад Миљеновић док због повреде нема Домена Лорбека.

Црвена звезда је стартовала петорком Човић, Берон, Добрић, Симанић и Оџо. Први поен на мечу постиже Оџо са линије слободних бацања. Звезда користи снагу свог центра и првих неколико напада упорно спушта лопту у рекет. Након три минута игре Оџо је извео већ шест слободних бацања. Након погођених тројки Симанића а потом и Берона средином прве четвртине резултат је 14:9 за црвено беле. Изласком Човића организацију напада своје екипе преузима Давидовац. Кош уз погођено слободно бацање Берона на две секунде до краја прве четвртине поставља коначних 24:19 за Црвену звезду. Треба истаћи одличан почетак Оџа који је за седам минута постигао седам поена али и направио две личне грешке. У одсуству Регланда улогу резервног плејмејкера обавља Давидовац а треба споменути и занимљиво идејно решење тренера Олимпије који је на почетку меча за чувара Човића одредио 25 цм. вишег Александра Лазића.

Прве поене након два минута игре у другој четвртини постиже Ристић. Прилично смушена игра обе екипе у тим тренуцима. Након непуних три минута игре Црвена звезда је већ испунила бонус. Тројком Ненадића након четири минута игре Звезда одлази на двоцифрену предност. Резултат је 31:19. Лапорник погађа два слободна бацања и тако постиже прве поене за Олимпију у другој четвртини. Ненадић потом
узвраћа још једном тројком. Надовезује се и Перпероглу тројком. Средином друге четвртине у игру улази и Цирбес. Резултат је 40:23 у корист Црвене звезде. Агонија Олимпије у нападу се наставља и на непуних три минута до краја четвртине Звезда одлази на + 21. Својеврсни куриозитет је да је Олимпија све до последње секунде у друге четвртине постигла само један кош из игре. Други је уследио шутем Лапорника буквално у последњој секунди и њиме је постављен коначан резултат. На семафору стоји 49:29 у корист Црвене звезде.

Звезда трећу четвртину почиње истом петорком као са почетка меча. На паркету су Човић, Берон, Добрић, Симанић и Оџо. Добрић закуцавањем постиже први кош у другом полувремену. Следи и закуцавање Оџа на додавање Човића којим почетком треће четвртине плејмејкер Звезде стиже до своје десете асистенције. Средином треће четвртине резултат је 55:33. Олимпија покушава да успори напад Звезде променама одбране што овај пут (за разлику од првог полувремена) даје резултате па је после серије од 8:0 гостију са клупе Звезде затражен тајм аут. Серију Олимпије тројком прекида Добрић. Олимпија узвраћа тројком Лазића. Утрчавања по чеоној линији Давидовца а затим и Добрића која су резултовала лаким поенима одводе црвено беле опет на +21. Бегић поенима са слободних бацања поставља коначних 66:47 на крају треће четвртине.

Ристић својим осмим поеном отвара последњу четвртину. Следи и полагање Ненадића после изгубљене лопте играча Олимпије. Предност наставља да расте, након тројке  Добрића Звезда одлази на +26. Велика борбеност играча Црвене звезде који се и на овако убедљивом резултату бацају за лоптом на паркет измамила је аплауз публике са трибина популарног Пионира. Као и обично у категорији борбеност предњачи Огњен Добрић. Средином последње четвртине Звезда је на +24. Помало рутинско привођење утакмице крају прекида сјајна блокада Добрића коју су судије свирале као фаул изазвавши тиме салве звизждука у дворани. Тројка Човића у финишу поставља коначних 89:61.

Победом на вечерашњем мечу Црвена звезда је ударила печат на оверу првог места у регуларном делу сезоне четири кола пре његовог краја. До убедљиве победе над Олимпијом су је довели добри проценти шута (нарочито за три поена) као и изражена доминација у скоку (32 скока Звезде наспрам 18 скокова Олимпије). Звезда је тимски имала 24 асистенције и 12 украдених лопти уз 14 изгубљених. Пред Црвеном звездом је у наредном периоду бар што се регионалног такмичења тиче период у коме треба подићи форму и тако у најбољем могућем стању дочекати плеј оф. Олимпији након новог пораза следи грчевита борба за опстанак.

Црвена звезда МТС: Човић 10 (12ас) , Кешељ, Перпероглу 8, Давидовац 3 , Ненадић 14, Фаје , Берон 9, Добрић 15 (6 ск), Ристић 8, Симанић 9 (6ск), Цирбес, Оџо 13.

Петрол Олимпија: Џонс 2, Тратник, Шпан 13, Лазић 7, Шаманић 4, Миљеновић 4, Симоновић 6, Лапорник 14, Бегић 6, Баџим 3, Санон, Ребец 2.

Повезане вести

6 comments

Србин са Космета феб 3, 2019 at 07:58

Против гробоса најјаче,а остале утакмице искористити да се екипа „освежи“,тактизирати,
удахнути снагу,вратити самоувереност играчима да се освоји куп,па уз бар једног новог, преко потребног, плеја,свим силама на освајање АБА лиге.

Reply
Veteran Sever феб 2, 2019 at 23:15

Hajde da ne idemo bas u sitna crevca i da pobedi, protiv jako slabe Olimpije veceras, ne gledamo u zube… ali ovu ubedljivu pobedu i energiju su doneli domaci igraci!!!! Ako izuzmemo Stratosa koji sa razlogom ne trebe da se opterecuje, ovi ostali stranci su imaju ucinak NULA!!!!Odzo i Beron bi mogli ipak da odigraju neke role(ne znam kako Beron nikako da pohvata konce kako se igra u odbrani!!!??), Regland kad je odmoran isto….ali Cirbes i Faje(nezainteresovanost i nespremnost ovog lika, koji kosarkaski izgleda najkompletnije, vec iritira do granice uzasa) ne mogu ni protiv nejakih Slovenaca da se sastave!!! Ne vidim svrhu njihovog ostanja u Zvezdi i drzanja ih na platnom spisku(posto predsednik kaze da mi uopste nemamo pare….sto je jako glupo istupanje, jer ko ce onda da dodje kod nas kad na sav glas vicemo kako nemamo pare!!!). Ipak se veceras dalo primetiti neko vece raspolozenje za igru, nego u prethodnim utakmicama…Pretpostavljam da je tome uzrok odsustvo onog dunstera od trenera i sve se nadam da je zdrav i prav, sto mu iskreno zelim, a da ce zbog „bolesti“ odsustvovati sa Zvezdine trenerske klupe dozivotno! Sve u svemu, ova pobeda je ipak malo donela opustajucu tenziju.

Reply
Darko феб 2, 2019 at 23:22

Veteranu,da li se u parteru hale „Aleksandar Nikolic“ pricalo o dolasku Jelovca i Dzonsa(bivsi centar Partizana od pre dve godine)? Oni bi nam seli, ko dete na nošu, pogotovo ovaj Dzons koji je kombo centar, i odigrava kvalitetno i na četvorci i na petici… Da li administartori MCZ znaju nesto o tome?

Reply
Josif феб 2, 2019 at 21:19

И поред победе од 30-так разлике недостатци су итекако видљиви и забрињавајуќи.Пример Оџа,дечко је кошаркашки неписмен,он ни после 5-6 месеци рада у звезди и 40-так утакмица непоказује напредак,њему падају чисте лопте из руке једно 4-5 пута у просеку,када прими лопту па га удвоје нема повратан пас према спољним играчима,сањим треба да неко индивидуално ради а има ли ко бог те пита.Фаје и Цирбес су 2 играча мање,нема и њих ко да врати,делују неспремно и незаинтересовано док су Давидовац,Добриќ,Ненадиќ,Симаниќ,Човиќ и Ристиќ играчи за ФМП,овај Добриќ па и Симаниќ имају предиспозиције али немају м–а и срце да преузму одговорност.Све у свему танко,јако танко.позз

Reply
Republika Srpska феб 5, 2019 at 14:26

a ako cemo tako da gledamo sve si pobrojao samo nisi cirbesa koji je u najvecem kanalu i najvecu prevaru od plejmejkera koja je igrala u zvezdi a zauzimala mjesto stranca dzo reglanda. vidim da prozivas ovdje dobrica najkompletnijeg igraca naseg tima od suta odbrane ulaza svega

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 2, 2019 at 21:04

ociglendo bolje igramo bez tomica i reglanda..

Reply

Leave a Comment