Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Звезда силна у Анталији, савладан и Лудогорец

Наши фудбалери успешно су положили и четврти испит на зимским припремама, пошто су савладали Лудогорец у Анталији са 3:1 (2:0) головима Ел Фардуа Бена, Ричмонда  Боаћија и Милана Павкова.

Четири утакмице – четири тријумфа. Поред нове победе и још једне добре партије, радује и то што су фудбалери Црвене звезде још једном контролисали дешавања на терену у Турској, иако су припреме ушле у последњу недељу.

После Акритаса, Нордхаузена и Аустрије из Беча, савладан је и Лудогорец, а мрежу су тресли управо они којима је то примарни задатак.

Шеф стручног штаба Владан Милојевић опет је решио да проба одређене тактичке варијанте, па су тако Срђан Бабић и Немања Милуновић први пут чинили штоперски тандем, док је Ерик Јирка опет деловао по левом крилу као против Аустрије.

Са капитенском траком око руке саиграче је предводио Милан Борјан, који је још једном сигурно командовао одбраном, а црвено-бели су од почетка наметнули свој ритам.

Јирка је опет био неухватљив по левом боку и задавао је много проблема ривалима, а у седмом минуту је имао и непрецизан покушај главом.
Ређале су се наше шансе, шутирали су и Јовичић са дистанце, и Марин искоса са десне стране, пробао је опет и агилни словачки крилни нападач чији је ударац био изблокиран средином првог полувремена.

Увод у вођство био је слободњак Марина са око 25 метара, искоса са леве стране, тик изнад пречке. Недуго затим је Јирка идеално центрирао са левог крила на другу стативу одакле је Бен главом спустио лопту у мрежу за вођство 1:0 у 33. минуту.

Како се ближила пауза, тако је и ритам опадао, а Кешеру је натерао Борјана на једну успешну интервенцију, да би Звезда пред одлазак на предах удвостручила предност.

Сјајна акција кренула је од Јованчића, па је Јовичић уз жесток дуел додао до Родића који је са леве стране мајсторски „поцепао“ одбрану Лудогореца и пронашао Боаћија, а он је рутински затресао мрежу.

Тренер Милојевић је у наставку увео девет нових играча: Стојковића, Савића, Хајдина, Чаушића, Ебисилија, Симића, Вукановића, Павкова и Јовељића, а цео меч одиграли су само Борјан и Бабић.

Ривал из Бугарске је успео да током нешто бољег периода игре у наставку смањи на 2:1 у 54. минуту када је Вандерсон на додавање са левог крила погодио мету.

Након тога су наши фудбалери опет успоставили контролу, мало је недостајало и да се Вукановић упише у стрелце, али је то учинио Павков. Снажни нападач је после покуашаја Јованчића снажним ударцем са дистанце нашао пут до мреже за 3:1 и тако је ставио тачку на још један тријумф.

Црвена звезда имаће још две контролне утакмице у Анталији, у уторак се састаје са Работничким, а 8. фебруара играће против Марибора, дан пред повратак у Београд.

Стадион: Регнум
Гледалаца: 300
Стрелци: Бен у 33′, Боаћи у 43′ и Павков у 72′ (Црвена звезда); Вандерсон у 54′ (Лудогорец);

Црвена звезда: Борјан, Гобељић (од 46′ Стојковић), Милуновић (од 59′ Савић), Бабић, Родић (од 71′ Хајдин), Јовичић (од 46′ Чаушић), Јованчић (од 83′ Јовељић), Бен (од 67′ Ебисилио), Марин (од 59′ Симић), Јирка (од 59′ Вукановић), Боаћи (од 59′ Павков).

Лудогорец: Илиев, Григоре, Моци, Неђелков, Сисињо, Горавски, Ђаков, Марселињо, Вандерсон, Попа, Кешеру.

 

Повезане вести

7 comments

Hadži Dragan NBG феб 2, 2019 at 20:47

Pobeđujemo i igramo rutinski kao PSŽ protiv nas u LŠ. Mnogo smo napredovali, bravo.

Reply
rene artoa феб 2, 2019 at 17:56

Au kakva masinerija svaka cast!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 2, 2019 at 17:42

lepo je bilo..kao da je prvenstvena..zalaganje,volja..svaka cast..samo gazi i nema stajanja

Reply
ЗАКЛЕТ феб 2, 2019 at 17:36

Недајте да ОДЕ мАРИН ,иВАНИЋ ЈЕ У СВАКОМ СЛУЧАЈУ ПОТРЕБАН КАДА еБЕЛИСИО НИЈЕ У форми или не дај Боже повреда,АЛИ МОГУ ИГРАТИ

Reply
окнарб феб 2, 2019 at 17:05

Браво момци за залагање и побиједу.управи упозорење да никог не продаје.Има ли шансе да до почетка првенства одиграмо још једну јако провјеру.Треба више јаких утакмица пријатељских.нисам за то да играмо с клубовима нижеразредних лига.Боље три праве провјере него 10 с нејаких противницима.Може ли неко овдје написати како с уговарају пријатељске утакмице и има лишансе да једном играмо пријатељском с Атлетиком Мадридом?

Reply
Србин са Космета феб 2, 2019 at 17:17

Годинама си призивао Вукановића,и ево управа ти је испунила обећање.Мислим да је добар играч и да ће бити ефикасан у нашој Звезди.

Reply
Veteran Sever феб 2, 2019 at 23:49

Vukanovic ce biti iznenadjenje proleca…Ali, odakle sad price da ce Pavkov u Kinu?

Reply

Leave a Comment