Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеПрипремеФудбал

Звезда боља од Аустрије

Победнички низ на зимским припремама је настављен, пошто су наши фудбалери савладали Аустрију из Беча са 3:0 (1:0) у другом контролном сусрету у Анталији.

Фудбалери шампиона Србије тријумфовали су против првог јачег противника у склопу припрема за пролећне изазове, након што су претходно победили Акритас на Кипру (8:1), односно Нордхаузен у Анталији пре два дана.

Шеф стручног штаба Владан Милојевић овај пут је одлучио да меч почну: Борјан, Стојковић, Савић, Милуновић, Родић, Јовичић, Чаушић, Бен, Марин, Вукановић, Боаћи. Минутажа није била равномерно подељена као у претходна два случаја, већ су појединци одиграли целу утакмицу.

А дуел је обележио Ел Фарду Бен, стрелац за вођство из једанаестерца, и асистент приликом поготка Немање Милуновића за коначан резултата.

Приметно је да је новајлија у срцу одбране заједно са Вујадином Савићем добијао све ваздушне дуеле без много проблема и црвено-бели су готово све време контролисали дешавања на терену.

Висок темпо је био наметнут од почетка, али без већих прилика до средине првог полуврмена. Прва одлична прилика за Звезду била је у 19. минуту када је Боаћи из непосредне близине снажно шутирао и готово погодио голмана Лучића. У наставку акције Марин је оборен у казненом простору, али судија није показао на пенал.

Играчи екипе из Беча играли су превише оштро на моменте за пријатељски меч. Вукановић и Боаћи су се нашли на земљи у размаку од само неколико секунди.

Иако арбитар Јагар први пут није показао на белу тачку, јесте у 24. минуту када је Вукановићев покушај главом заустављен је руком у петерцу. Рутински је Бен извео најстрожу казну, мирно је са пенала послао лопту у доњи десни угао за 1:0.

До завршнице првог дела наши напади су се углавном завршавали око казненог простора ривала, док смо пред одлазак на паузу могли да удвостручимо предност. Центрирао је Јовичић са десног бока, а Вукановића је оквир гола спречио да ударцем главом увећа вођство.

Тренер Милојевић је направио неколико измена. Најпре су ушли Гобељић, Јирка и Симић, који су заузели крилне позиције, а Бен је отишао у средину иза шпица. И свега два минута било је довољно у другом делу за нови гол. Јирка је изнудио фаул, Бен идеално центрирао а Милуновић из петерца послао лопту главом у мрежу за 2:0.

Претили су наши момци без конкретне завршнице, ваздушни дуели су и даље били под контролом, као и посед лопте, и црвено-бели су приказали још једно врло добро издање. Било је простора и за тактичке промене, па је тако Хајдин приликом уласка у игру отишао на левог бека, Гобељић је био задњи везни, Милијаш мало испред, а Јирка и Симић заменили места на боку.

У самој завршници успели смо још један прекид да претворимо у погодак за коначних 3:0 – Милијаш је одлично извео корнер, а Бабић је био највиши у скоку, главом проследио лопту у мрежу и ставио тачку на утакмицу.

Следећу проверу фудбалери Звезде имају 2. фебруара против Лудогореца.

Стадион: Регнум
Гледалаца: 200
Судија: Чагри Јагар
Стрелци: Бен у 24′ (пен), Милуновић у 47′ и Бабић у 83′.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Милуновић, Родић, Јовичић, Чаушић, Бен, Марин, Вукановић, Боаћи.
Аустрија Беч: Лучић, Клајн, Мадл, Игор, Куевас, Дзего, Матић, Сакс, Прокоп, Евандро, Едомвоњи

Повезане вести

4 comments

krvavi zvezdas-DE јан 30, 2019 at 17:22

lepa tekma..Popovic opet na visokom nivou i jako mi se svidja..Jirka lepo osvezenje…Milunovic malo bolji,igra glavom u napadu i odbrani odlicna samo je jako kritican 1 na 1..i najvaznije je da smo sa Cusicem pukli gore nego sa srnicem,jevtovicem i melegom..decko apsolutno nije za fudbal ni za nasu drugu ligu a riknuli smo samo milion na transfer i njegova plata za 3g milion znaci 2milona ..ej 2 miliona smo riknuli a za dva miliona smo mogli da dobijemo dva marina..neverovatan promasaj

Reply
Hadži Dragan NBG јан 31, 2019 at 13:06

Čaušić i Ebisilio su me razočarali, ali ima vremena da se poprave do leta. Ove druge nesrećnike na pozajmici Kafu, Stoiljković, Sumaila, neću ni pominjati, totalni promašaj.

Reply
Josif јан 31, 2019 at 13:36

Крвави брате!Ја знам да ти уживаш када ти лупају минусе,али мене живо занима ко брате!Ову вест сте коментарисали само ти и Хаџија али зато си веч добио 10-так минуса.То су ваљда ови сендвичари што дежурају на звездиним вестима на свим порталима.Ево на моцарту веч испрачају Марина у Катар,па хвала Маре па хвала и сречно царе,па морамо се помирити,па нека је и Дегенек па што не и Бен па имамо дугова па тусу звездина деца Чаушиќ и дунстер Гишка па долази Мирко Иваниќ.Шта све људи ураде за 2 сендвича,чудо једно.позз

Reply
Backo јан 31, 2019 at 23:13

Za prvi deo: „lepa tekma..Popovic opet na visokom nivou i jako mi se svidja..Jirka lepo osvezenje…Milunovic malo bolji,igra glavom u napadu i odbrani odlicna samo je jako kritican 1 na 1..“ se apsolutno slazem, za ostatak komentara ni malo…odmah da se zna da mi se ne svidjaju gore pomenuti ni Srnic, ni Causic, ali da nisi u pravu sto se kinte tice…Srnic je dosao jos pre 4-5 godina kada smo bili u kanalu sa novcem, pa smo morali posto-poto da dovodimo igrace, a za Causuca smo pukli (po tebi), ali za te pare ne bismo mogli da dovedemo 2 Marina, plus ta „2 Marina“ takodje moraju da primaju platu, pritom, nemoj da zaboravis da Marin kod nas ima najvecu platu!
Sta tek Grobari da kazu sto im je otisao najbolji igrac za 1.8 miliona, a moraju pola da daju Olimpijakosu… ???

Reply

Leave a Comment