Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеПријатељске утакмицеПрипремеРукомет

Рукометаши победници Меморијалног турнира у Ваљеву

Рукометаши Црвене звезде учествовали су на 8. Меморијалном турниру „Никола Јевремовић Гужва“ који је одржан у Ваљеву 27. и 28. јануара. У конкуренцији београдског Партизана, Колубаре из Лазаревца и домаће екипе ОРК Металац, наши рукометаши су стигли до трофеја.

Првог дана турнира, у полуфиналу Меморијала нису имали црвено-бели великих проблема да стигну до победе против домаћина турнира, и поред великог отпора. Звезда је заслужено славила 27:21 (15:11).

У финалу, серијом у првом полувремену Звезда је имала „плус 4“ (15:11) до одласка на одмор и контролисала константно вођство све до финиша сусрета. Црно-бели су успели да стигну до изједначења два минута пре краја утакмице (28:28), али је Црвена звезда била присебнија и са два гола стигла до победе и трећег пехара на Меморијалу.

Осим пехара, Звезди су припале и две индивидуалне награде. Жири који су чинили некадашњи саиграчи и играчи Николе Гужве Јевремовића у саставу: Петар Фајфрић, проф. др Драган Васиљевић, др Слободан Ненадовић и Владимир Петрић једногласно је донео одлуку о најбољим појединцима турнира.

За најбољег играча изабран је Стефан Петрић, док је најбољи стрелац Петар Бугариновић (14 голова).

Син Николе Гужве Јевремовића, Јован предао је прелазни пехар капитену Црвене звезде, Ивану Рајичевићу.

Након 2014. и 2016.године, Црвена звезда је и трећи пут освојила турнир у част човека који је имао велики утицај на развој рукомета у Србији и Југославији.

Црвена звезда је наступила у саставу: Андреј Чоловић, Јанко Пешић, Иван Хорват, Матија Николић, Никола Николић, Алекса Туфегџић, Петар Бугариновић, Петар Панић, Страхиња Радисављевић, Владимир Димић, Далибор Ђорђијевић, Иван Рајичевић, Душан Јовановић, Стефан Петрић. Тренер: Антон Букилић.

Супер рукометна лига Србије наставља се у суботу 2. фебруара када ће црвено-бели у оквиру 14. кола гостовати лидеру суперлигашког каравана, екипи Динама из Панчева.

(извор: СД Црвена звезда)

Повезане вести

1 comment

Goran137 јан 30, 2019 at 17:20

Pozdrav jel’ zna neko kada je sve Zvezda osvajala ovaj turnir?

Reply

Leave a Comment