Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Томић: “ Лоше одлуке у нападу, лоша одбрана и изгубили смо“

Кошаркаши Црвене звезде су вечерас и дефинитивно завршили своју европску одисеју. Све наде о пролазу даље вечерас је угасио Лимож, Звездини кошаркаши су у завршници изгубили добијену утакмицу. Лимож је славио 72:71.

Милан Томић, тренер Црвене звезде , није био претерано расположен за причу после елиминације из Еврокупа. Кратко је рекао:

Имали смо утакмицу 38 минута. У последња два смо урадили све да то буде меч на једну лопту. Изгубљене лопте, лоше одлуке у нападу, веома лоша одбрана… И – изгубили смо.

Томић је нагласио:
Ова два и по минута на крају су најважнија, како смо их одиграли.

Већ је у првом полувремену било јасно да Звезда има проблем да ухвати ритам.
У првом полувремену је било успона и падова. Међутим, успели смо да у правом тренутку направимо разлику, али нисмо завршили.

Закључујући причу, Томић је рекао:
Очекивао сам тешку утакмицу.

 

Повезане вести

19 comments

Nenad Popovic јан 30, 2019 at 12:33

Pre neki dan sam pisao o Tomicu, a evo nazalost opet moram. Covek je zalutao u pricu.. Od dodavaca peskira postao covek trener. I to kakav trener! Nadmen, nonsalantan, ma cudo jedno! A to sto ne zna da nacrta zadnju akciju na sasvim dovoljnih 14 sekundi do kraja, to i nije bitno. Bitno je da je on smiren. A zasto bi se i uzbudjivao, pa nista se strasno ne desava. Idi bre idiote jedan iz nase Zvezde jos juce i nikada se vise ne pojavljuj. Povedi i onog narkomana sa sobom, mislim na Fajea, a ima ih tu jos. Daj Boze da se nesto promeni, ali cisto sumnjam. Bojim se da je i ova sezona gotova za nas. Strasno, ali istinito. Pozdrav svim pravim Zvezdasima!

Reply
MILOS RANKOVIC јан 30, 2019 at 11:50

AJDE SAD RECI KAKO NEKO DA DODJE U SUBOTU I GLEDA VAS IGRACE TRENERA I PREDSEDNIKA,MI VOLIMO ZVEZDU VAS OCIMA NEMOZEMO DA VIDIMO,NEMA DRUGO NEGO DA SE NAVIJA I TRAZI OSTAVKA TOMICA I COVICA,SAMO PEVATI TOMICU ODLAZI I COVICU ODLAZI,PARTIZANOV TRENER IZGOVARA NAPADAMO ABA LIGU NAS PREDSEDNIK GOSTUJE PO TELEVIZIJAMA,PRICA O POLITICI, TRAZI POJACANJA KONJU JEDAN ILI IDI U POLITIKU,MI CEMO NA GROBARE U POLUFINALU I TU JE KRAJ,ZA DVE NEDELJE CE KUP DA NAM UZMU OPUSTENO,POSLE ODMAH IGRAMO SA NJIMA ABA LIGU I TU CE DA NAS ODERU I POSLE IMAJU PREDNOST U POLUFINALU ABA LIGE,I ONDA CE PAMETNI PREDSEDNIK COVIC POKRALI NAS,BICE BOLJE I NJEGOVE GLUPE IZJAVE,KAKO COVECE NEVIDIS DA TE ZVEZDASI VISE NEVOLE IDI BRE IZ ZVEZDE I BUDI GOSPODIN,A NE DA TE TERAMO

Reply
Goran137 јан 30, 2019 at 17:37

Kako bre mozes da pises takve gluposti sto se tice ABA Lige i polufinala tj. prednosti domaceg terena? Neverovatno…Pa Zvezda ima 33 a grobljanci 28 poena,znaci 5 poena vise za nas a do kraja ima jos 5 kola znaci da Zvezda izgubi svih 5 a oni pobede svih 5 imali bi isti broj bodova na kraju kao i mi 38 i odlucivala bi kos razlika a mi smo prvu pobedili sa 6 razlike…Znaci verujes da Zvezda moze da izgubi svih 5 do kraja ukljucujuci i tu protiv grobljanaca kuci sa vise od 6 razlike a oni da pobede svih 5 i to gostju nama,Ciboni,FMP-u,docekuju Buducnost i Igokeu…Mislim sta reci…

Reply
MILOS RANKOVIC јан 30, 2019 at 19:40

KO BRE PRICA O DOMACEM TERENU,GOVORIM O PSIHICKOM STANJU SU U PREDNOSTI,DA SI SE BAVIO SPORTOM ZNAO BI O CEMU PRICAM,GDE SI VIDEO U TEKSTU DOMACI TEREN, BOLJE MALO CITAJ

Reply
Goran137 јан 31, 2019 at 17:37

Kakvom bre psihickom stanju sta pricas bre…Pa oni bi onda po tome trebali da su u dubokom kanalu jer pogledaj koliko su utakmica izgubili do sada 6 samo u ABA Ligi naspram naseg 1 poraza…U ABA Super Kupu su na pocetku sezone takodje izgubili jednu a mi osvojili trofej uz sve 3 pobede…U Evrokupu izgubili takodje 9 utakmica (i tu imaju poraz vise od nas) i vec sebe proglasili cetvrtfinalistima i sinoc ispadose a laksu grupu od nase imali…U pripremnom periodu pukli par utakmica…Znaci imace kao i prosle godine preko 20 poraza u sezoni iako su doveli sleper stranaca i pojacanja…Ja sam se bavio sportom za tvoju informaciju i znam o cemu pricam…Oni su profesionalci i nema tu za prave profesionalce mnogo psihe,bar ne u ovom slucaju,jer i da nas pobede u ABA zar ne bi bilo 1:1 u ABA Ligi jer smo i mi niih tukli u gostima…I mi ispred njih prvi na tabeli a oni koji treci,cetvrti kako god i mi imamo domaci teren,navijace,znaci u prednosti u svakom pogledu i ako ne umemo to da iskoristimo onda nismo bolji i tacka,mani me toga psiha itd…I Nadal je pre neki dan lupao sve do finala bez izgubljenog seta,Nole izgubi pokoji…I jos za Nadala navijala publika,proglasili ga svi pobednikom i dodje Nole tras pljas i posla ga kuci zasto? Zato sto je u ovom trenutku bolji i verovao je u sebe iako su svi bili protiv njega…Mi smo bolji od njih i samo treba cvrsto i da verujemo u sebe i onda nemaju sanse…

Reply
Darko феб 1, 2019 at 16:00

Jedna stara sportska izreka kaze: porazi su nezgodna stvar, jer ih valja prvadati, objasnjavati, zamenjivati teze, izmisljati neke teorije….E – to ti radis, brate Gorane… Uhvatio si statistiku i pricas li, pricas…I sve si u pravu sa stastikom! Ali, kakve to veze ima sa nasom ocajnom igrom, gde centri niti hvataju lopte, niti zagradjuju, sto spoljni igraci ne igraju ili ne znaju da igraju odbranu, sto u napadu nemamo krstenu akciju!!!! Kakve veze ima statistika sa ovim uzasnim trenerom, koji veze sa vezom nema…koji protiv suterske ekipe Valensije, na 14, 5 sekundi pre kraja brani napad, umesto da odmah pravi faul i da mi imamo poslednji napad i resavamo pobednika. Kakve veze ima statistika sto nas predsednik Covic bukvalno ne funkcionise!!!! Kakve veze ima to sto pises sa grozomornom cinjenicom da su grobari pokupili sve sto je vredno iz generacija 2001, 2002, 2003..!!!! A mi smo uspavani ili u nekom teskom bunilu!!! Kakve veze ima statistika sa proslogodisnjim finalom Kupa kada smo imali dva puta jacu ekipu nego sada, a Grobari dva puta losiju nego sada, pa nas demontirali, u trecoj cetvrtini smo dali SAMO jedan kos iz igre, ali tada smo imali Alimpija na klupi(tvrdim da Alimpije nije smenjen ne bi bili ni prvaci domace lige). Kakve veze ima statistika kada je ekipa skup potrosenih igraca koji su igrali dok je bilo svezine, a sad disu na skrge. Kakve veze ima statistika sa nezalaganjem i nezaintertesovanoscu pojedinih igraca? Hitna terapija je potrebna, HITNA!!!! A ne advokatsko zamenjivanje teza, pravdanje i ne vrsenja PROMENA!!! Kao sve je super, idemo dalje, „potrebno je samo verovati u sebe“!!?? Promena trenera, igre, zalaganja, atmosfere… Pa te grobare, koje uzimas kao parametar uglavnom(a ne pominjes Cedevitu koja nas ubila pre 6 dana sa skoro 30 razlike, ne pominjes Buducnost koja je promenila celu prvu petorku i pobedjuju u Evroligi na domacem terenu), e te Lopatare redovno gleda 7.000 ljudi, a nas 2.000 – 3.000 u pozorisnoj atmosferi! Na ljutu ranu, ljut lek. ODMAH!

Србин са Космета јан 30, 2019 at 11:37

Мислим да је време за оставку,отказ,не због овог пораза,на једну лопту,него због суноврата у игри,изгледу екипе,понашању појединих играча.Свака част за 16-1 у Аба лиги,то нам је приоритет,али Томићу,буди човек,уступи место другом тренеру.Волео бих да то буде Сале Обрадовић!

Reply
Veteran Sever јан 30, 2019 at 12:13

Tako brate sa Kosova… Pravi tvoj komentar konačno… Sve se slažem… IMAMO POLU KRŠ od ekipe… Ali još uvek se nadam da jedan poziv menja sve… Poziv Saši Obradović!

Reply
temaklasica јан 30, 2019 at 11:22

Pre par godina navijaci Milvola u Engleskoj su razvili transparent na kom je pisalo – Avram Grant legenda Milvola-jer je doticni trener uspeo da ispadne sa njima komsijskim omrazenim VestHemom.Kako stvari stoje i limarevi franjevci polako mogu da pocnu da pisu slican transparent.Ono sto je izgledalo nemoguce sad,nazalost,deluje sasvim realno!Ne bude li adekvatne sok terapije sledi povratak u prosecnost nesto izmedju Igokee i Fmp-a!
Ovaj covek nije taj koji moze da napravi kvalitetnu promenu,a ima trogodisnji ugovor tako da je otkaz jako skup!Nema izlaza!Sretna nova 2011g!

Reply
kalio gulić јан 30, 2019 at 10:38

Kao što sam ranijh godina zbog sličnih stvari u FK CZ,bio primoran da navijam protiv grobara s kim god igrali jer smo u fudbalu bili dno,tako će se ponoviti i sa košarkom.Toliko autodestrukcije,ne mogu da shvatim,a što je najgore većina nas je to i predvidjela.U ovom trenutku su prekopotrebni hitni rezovi.Nisu problem porazi,pa ovo degradacija elementarnih postulata košarke.

Reply
Hadži Dragan NBG јан 30, 2019 at 00:59

Tomiću vrati se odakle si došao, ovu zemlju si napustio kad je bilo najteže, da je sreće pa da se nikad nisi vraćao. Povedi i Čovića i smesti ga pod Akropolj da prodaje ulaznice turistima, jer je inženjer i matematika mu dobro ide, kako sam kaže.

Reply
ivan niksic јан 30, 2019 at 00:21

,,Alimpijevicu 2″ mrs iz Zvezde!!! Zar je moguce da ovaj sad vec dokazani trenerski klovn i dalje ima sportskog obraza i morala uz definitivni odsustvo srama.i.stida da i dalje nesto prica, palumudi, lupa kaomaksim po divziji, izigravajuci mudrog Solomona i nadri intelektualca, dok Zvezda trpi samar za samarom, bruku za brukom, poraz za porazom. Ovaj poraz uz prethodni od Valensije, da.ne pricamo od Cedevite, je cisti primjer nevifjene gluposti, idiotizma, koji.stvarno ne treba objasnjavati jer bi to samo.bila.jos.veca glupost of ovoga sto je vidjeno. Ne postoji igra, ne vidi se koncepcija, nevjerovatan broj losih resenja u napadu, broj tehnicih gresaka, odbrana rasulo, a sam kraj utakmice tragi-komedija. Rekao sam prosli put posle Valensije da prosto neke utakmkce odrede dalji tok sezone, i zgleda.narocito posle Cedevite i ove vecerasnje utakmice da kola idu nazalost kao i prosle sezone u suprotnom smjeru u odnosu na onaj koji bismo voljeli ili bi trebalo da idu. Steta, jos jedna.kako .se cini vec sada u najavi propala.prica.i sezona, navijaci s pravom ljuti i bijesni, price mr.dr..prim.fr.trt.mrt g-dina Civica vise ne piju vodu kao ni njegovo stalno ponavljanje 2011., covjece kako ti ne dosadi, sad je vec 2019., ali kako je krenulo ovo nas sve vise podsjeca i vraca u 2011., pa g-dine Covicu na dobrom ste putu.
Quo vadis? Pa mislim da resenje kako kako dalje i nije daleko, a kao primjer moze posluziti FK Crvena Zvezda, prvo od njenog trenera pa sportskog direktora do samog rukovodstva pa do organizacije, sistema rada, izbora igraca, rada sa gracima, itd. Ovako vise ne ide g-dine Covicu, prevaro trenerska Tomicu i ostali koji ste glavni i odgovrni za ovo vec dvogodisnje uzastopno posrtnje kluba i za uzasne rezutate i vrlo ruznu igru, a vi samo i dalje ponavljajte i lazite sebe, posto druge vise ne mozete, kako je sve u redu i za spinovanja drugih, pricajte o virtuelnum neprjateljima, dok ste vi spasioci i mesije, bezgresni, jedini i pravi, a Zvezda propada.

Reply
MILOS RANKOVIC јан 30, 2019 at 00:18

SVAKO IMA PRAVO NA SVOJE MISLJENJE,ALI KAKO MOZE IJEDAN ZVEZDAS,DELIJA DA PODRZI COVICA I TOMICA,REALNO KAKVA JE OVO EKIPA,KAKAV JE TRENER,PA ON DA JE OBECAVO KO TRENER NEBI NJEGA OLIMPIJAKOS PUSTIO TAKO LAKO,STA COVIC RADI NISTA,U PARTIZAN ULAZE SILNE PARE KOD NAS NISTA,TRENER OTERA CIRBESA A STA JE SA ODZOM,PA ON NEMA OSNOVNE POJMOVE O KOSARCI,STA VREDI DA JE VISOK I JAK KAD NEZNA DA SKOCI,ZAGRADI DA PREUZME ON CE DA IGRA KOSARKU ISPUSTI LOPTU PET PUTA NA UTAKMICI,VOLIM ZVEZDU PUNO,KOSARKU GLEDAM U BEOGRADU U NASOJ DVORANI SKORO SVAKU
,MOZDA,DESET UTAKMICA OD 2011 NISAM GLEDAO I BOLI ME STO SMO U PADU VELIKOM U ZADNJE DVE GODINE

Reply
MILOS RANKOVIC јан 29, 2019 at 23:46

VI KOJI UDARATE MINUSU CUJTE DOBRO P…E K…C DO KRAJA SVIMA NAMA KOJI TERAMO LOPOVE IZ ZVEZDE

Reply
dusan јан 29, 2019 at 23:43

tomicu, covece, gubi se. pa ovo nije ovako izgledalo zadnjih 10 godina. napad nula, odbrana nula. povedi berona i fajea sa sobom. sram te bilo ti jos filozofiras. kupi prnje

Reply
Veteran Sever јан 30, 2019 at 00:26

Brate, Dusana…grdili smo Cirbesa, a cekali i cekali Fajea…A on jedna bitanga narkomanska i nezainteresovana…prvo kobajagi, bio povredjen mesec i po dana, zbog istegnutog clanka, je li…a onda igra za klub kao basket na betonu sa drugarima…udari nekom rampu, vauuuu, a onda i ne potrci, postaje mu dosadno….diler niju blizu….A da ga neko pita: a za koji klub igrate? Trebalo bi mu 15 minuta da se seti! Beron? Odbrana? Ne, nemaju slicnosti…a da – prepametni Covic pre dve godine nije doveo Pulena, jer “ ne igra odbranu“…..Boze, daj da se probudim i da mi neko objasni da sam samo imao ruzan san!

Reply
Dragan јан 29, 2019 at 23:41

Mars dzuekelo jedna u Atinu i tamo na Omoniji budi trener izbeglicama koje igraju basket!! I povedi ovog prevaranta i naduvenka Čovića!!!

Reply
MILOS RANKOVIC јан 29, 2019 at 23:38

STA TI PRICAS,UZMI KARTU IZ FRANCUSKE ZA ATINU,NEZNALICA KAO TI NIJE VIDJENA U ZVEZDI,OSTAVKA ODMAH UJUTRU,TI SI GLUP DA JE TO NEMOGUCE,KOJI CE TRENER DA U EKIPI IMA ODZA,CIRBESA,FAJEA,NENADICA,RADANOVA,BERONA,RENGLANDA UNISTIO SI SVE MLADE IGRACE DOVEO STARACKI DOM VAMA TREBA JAK ALI PUNO JAK PSIHIJATAR ZELIMO DA ODES I TI I COVIC VI STE ZLO ZVEZDE

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 29, 2019 at 23:42

brate zaboravio si dijamant davidovac

Reply

Leave a Comment