Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

ИН МЕМОРИАМ: Љубомир Георгијевић (1936-2019)

Поштовани навијачи Црвене звезде и љубитељи најбрже колективне игре на свету, хокеја на леду,

са тугом вас обавештавамо да нас је 26. јануара, у 82. години, напустила истинска легенда овог спорта и Хокејашког клуба Црвена звезда, Љубомир Георгијевић.

Чика Љуба је рођен 10. марта 1936. године у Београду. За нашу Црвену звезду бранио од 1956. до 1972. године. Бранио је и за репрезнтацију Југославије преко 80 пута, а на светском првенству у Стокхолму, 1963. године, био је проглашен за трећег голмана на свету. Тада се није играло по групама, него су играли сви заједно једни против других. Оставио је неизбрисив траг, вредан сваког помена.

На жалост, чика Љуба Георгијевић није никада одиграо опроштајни меч за своју Црвену звезду. Пре извесног времена екипа портала „czbgtv.com“ је са нашим хокејашким клубом покушала да организује доделу плакете и примање чика Љубе у кућу славних нашег клуба, али је болест била бржа и на жалост није дозволила да чика Љуба за живота прими почасти које од свог клуба, Црвене звезде, заслужује.

Сахрана Љубомира Георгијевића ће се обавити у среду, 30. јануара у 15 часова на Земунском гробљу. Опело почиње у 14:30 часова у Харишевој капели.

(извор/фото: czbgtv.com)

Повезане вести

Leave a Comment