Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеПрипремеФудбал

Прва победа у Анталији

Наши фудбалери савладали су Нордхаузен са 2:0 (2:0) у првој контролној утакмици на припремама у Анталији и успешно започели серију од пет мечева у Турској. Стрелци су били Стефан Хајдин у трећем и Бранко Јовичић у 28. минуту.

Стадион: Регнум
Стрелци: Хајдин у 3′, Јовичић у 28′,

Црвена звезда: Борјан, Хајдин, Савић, Бабић, Родић, Јовичић, Јованчић, Бен, Марин, Јирка, Павков.
Играли су још: Поповић, Гобељић, Стојковић, Милуновић, Терзић, Милијаш, Чаушић, Јевтовић, Ебисилио, Симић, Јовељић.

Нордхаузен: Улиг, Хајдингер, Ездорф, Бекер, Микелс, Пичинот, Милер, Бејл, Камлот, Гебел, Андачић.
Играли су још: Јокановић, Чафтар, Генауш, Шол, Кореш, Собота, Учар, Шнајдер.

После четири тренинга у Турској од доласка у суботу, дошло је време и за први дуел, односно укупно други на зимским припремама рачунајући и сусрет на Кипру са Акритасом (8:1).

Шеф стручног штаба Владан Милојевић је и овај пут, као у Пафосу, одлучио да подели минутажу и да два тима одиграју по полувреме против члана немачке регионалне лиге.

Утакмицу су почели Борјан, Хајдин, Савић, Бабић, Родић, Јовичић, Јованчић, Бен, Марин, Јирка, Павков, а на први погодак се чекало свега три минута. Ерик Јирка је одмах демонстрирао невероватну брзину, одлично је пробио по левом крилу, лопта није дошла до Бена, али се из другог плана прикрао Стефан Хајдин и сјајним шутем погодио горњи леви угао.

Иако је нашим играчима ово био први меч у Анталији, били су прилично растрчани и агилни, и све време су контролисали дешавања на терену. Многе замисли тренера Милојевића са тренинга спроводили су у дело када је реч о кретању и игрању по дубини, на чему се највише и инсистира на припремама за пролећне изазове.

Бен и Марин су били задужени за офанзивне задатке, а истакао се и талентовани Јирка, који је био незаустављив по левом крилу. У два минута је направио две прилике, прво га је Родић фантастично проиграо, а Словак је додао до Јовичића који је нешто слабије шутирао, да би затим Марин на пас брзоногог новајлије пребацио лопту преко пречке.

Покушао је и Павков главом на центаршут Хајдина са десног бока, и био је мало непрецизан, да би црвено-бели са 2:0 повели у 28. минуту. Родић је у наставку акције после корнера одложио лопту до Јовичић који је снажно шутирао са више од 20 метара и лопта је уз неспретну реакцију голмана Улига завршила у мрежи.

Како се ближио предах, тако је и опадао ритам утакмице, уз контролу игре наших фудбалера.

Тренер Милојевић је у паузи заменио све играче, па су у наставку на терену били: Поповић, Гобељић, Стојковић, Милуновић, Терзић, Милијаш, Чаушић, Јевтовић, Ебисилио, Симић, Јовељић.

И управо се талентовани нападач истакао у два наврата, али га гол није хтео. Најпре је искоса са десне стране шутирао у даље угао, али је голман Нордхаузена сачувао мрежу, да би у 69. минуту после акције Јевтовића и Гобељића петом послао лопту мало поред стативе.

У међувремену се истакао и наш голман Поповић, пошто је уписао три одличне одбране. Прво је зауставио шут са дистанце, па је имао фантастичну параду и још једну сјајну интервенцијом, те је тако сачувао предност пред саму завршницу.

До краја је Милуновић добро покушао после корнера Милијаша, док је Гобељић на додавање Јевтовића погодио стативу и коначан резултат остао је 2:0.

Следећу проверу фудбалери Црвене звезде имаће у среду, 30. јануара, од 15 часова против Аустрије из Беча, такође уз директан пренос на нашем Јутјуб каналу.

Повезане вести

2 comments

ĐOLE BARI 91 јан 28, 2019 at 22:12

PRVO POLUVREME NIJE BILO LOŠE,RITAM JE BIO DOBAR,TRČANJE TAKOĐE. PREVIŠE SMO ŠANSI PROMAŠILI,DOSTA O IGRI ŠPICEVA GOVORI PODATAK DA SU GOLOVE DALI HAJDIN I JOVIČIĆ. NAMA TREBA JEDAN ŠPIC KOJI OD 5 ŠANSI DAJE 4 GOLA POPUT UGA VIEIRE,U STVARI TREBAO NAM JE BAŠ ON ALI JE OTIŠAO U TURSKU. JOVELJIĆU TREBA 10 ŠANSI DA POSTIGNE GOL, DELUJE POMALO NEOZBILJNO I JOŠ ON NIJE IGRAČ KOJI BI REŠAVAO MEČEVE I PORED NEOSPORNOG TALENTA. JIRKA ĆE BITI POJAČANJE,MILUNOVIĆ JE IZUZETNO SPOR U REAKCIJI,LOŠ U IGRI 1 NA 1,ALI IMAO JE PAUZU I TREBA GA SAČEKATI. STOJKOVIĆ JE TOLIKO LOŠ DA JE TO STRAŠNO,SPOR,NEJAK U DUELU,SKOK IGRU DA NE POMINJEM,GORI IGRAČ ODAVNO U ZVEZDI NIJE IGRAO.TREBALO GA JE PRODATI TJ PLATITI NEKOME DA GA VODI.TERZIĆ JE U SVOM UZRASTU BIO MEĐU NAJGORIMA ,AKO ODE RODIĆ MI NEMAMO LEVOG BEKA I PO DESETI PUT GOVORIM DA TREBA DOVESTI VUKČEVIĆA IZ SPARTAKA KOJI JE ODLIČAN NA TOM MESTU.TREBA ODMAH PRODATI ČAUŠIĆA I JOVIČIĆA .

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 28, 2019 at 19:23

prvo pol..i prva postava skromno..s tim sto je hajdin zalutao..drugo pol..perfektni popovic..ebesilio i joveljic se trudili a Zule kao stoper je blagi uzas..kao sto su gurali Ristica na beka…milunovic gori od fibela jedino je za kornera ako mu dodje na glavu a jedan na jedan je ne daj boze….milijas,gobeljic,jevtovic,causic apsolutno ne mogu ni kod nordhausena u cetvrtu ligu da budu rezerve…hvala bogu da smo se otarasili srnica,melega,milica

Reply

Leave a Comment