Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоРагби

У недељу се пише историја рагби спорта. Звезда гостује Милому у Челенџ купу

РЛК Црвена звезда у недељу 27. јануара исписаће историју како клуба, тако и српског рагби спорта. Наши рагбисти биће први клуб не само из Србије, већ и са подручја Балкана који ће учествовати у међународном Челенџ купу. Жреб је био више него симболичан, па ће се наш клуб који је основан 2006. године, на првом међународном кораку састати са најстаријим аматерским рагби 13 клубом на свету, екипом Милома. Екипа са Северо-запада Енглеска основана је пре готово век и по, односно 1873. године.

Челенџ куп – трофеј
Челенџ куп је такмичење које је своју премијеру имало у сезони 1896/97 и кроз све године постојања највећу сензацију доживело је претходне сезоне, када је по први пут један ванеглески клуб стигао до трофеја. На стадиону „Вембли“ пред више од 50.000 гледалаца 25. августа 2018. године француска екипа Каталонс Драгонс савладала је Ворингтон Вулвсе резултатом 20:14 и стигла до престижног пехара.

У сезони 2019. у Челенџ купу учествоваће 44 аматерска рагби клуба Енглеске, шампиони Шкотске, Велса и Ирске, три војне рагби екипе, екипа британске полиције и Црвена звезда као шампион Србије.

Наш рагби клуб је претходне сезоне остварио историјски успех. Црвено-бели су постали шампиони Србије, победници националног купа Србије, тријумфовали су у Супер купу, а као шлаг на торту стигао је и трофеј намењен најбољој екипи регионалне Балкан лиге. Ако се узме у обзир податак да су до свих наведених трофеја црвено-бели стигли без изгубљеног меча, сам успех добија на тежини. И поред свих успеха током паузе наш клуб је спремајући се за међународне изазове појачао играчки кадар неколицином интернационалаца, а довео је и новог тренера Брета Дејвидсона. Аустралијски тренер имаће на располагању 23 играча за такмичење у Челенџ купу и то:
ЗОГОВИЋ Милош, КРСТИЋ Илија, ЂОРЂЕВИЋ Александар, ЦЕНГАЈ Денис, ТРИФУНОВИЋ Рајко, ДЕДИЋ Владислав, НИКОЛИЋ Стефан, МАНАК Слободан, ЕТРИХ Дерси, КОСАНОВИЋ Данило, КЕГЛИЋ Предраг, ЂУРИЋ Никола, НЕДЕЉКОВИЋ Стефан (капитен), АНДЕРСОН Брендон, РОБИНСОН Џејмил, БАЈИЋ Матеј, ЈАНКОВИЋ Марко, МИЛАНОВИЋ Петар, МИЛЕНКОВИЋ Ђорђе, САТЕВ Марко, ЖУЈИЋ Ненад, ПУЛЕН Марк и БАРТОН Стив.

Милом Р.Л.Ф.Ц. – РЛК Црвена звезда

Пред старт нашег клуба на међународној сцени медијима се обратио и председник РЛК Црвена звезда Жељко Делић:

– „Ово ће бити огроман подстрек за рагби у Србији. Победа би нама била велика као цео свет. Свесни смо да овим мечом постајемо део историје, а ако будемо напредовали у купу то ће бити спектакуларно за целокупан рагби свет. Идемо у колевку рагби спорта и ако остваримо победу то ће бити заиста нешто посебно.“

Челенџ куп изазива велику пажњу љубитеља рагбија широм света, а утакмицу у недељу између Милома и Црвене звезде преносиће и Би-Би-Си Спорт. Треба нагласити да ће 26 победника прве рунде такмичења, такмичење наставити у другој рунди која је на програму 9. и 10. фебруара. Велико финале Челенѕ купа за 2019. годину на програму је 24. августа.

– Челенџ куп, 1. коло:
Милвол Р.Л.Ф.Ц. (ЕНГ) – РЛК Црвена звезда (СРБ)
Главни судија: МИЛИГАН Бредли
Судије: ХРОМЈАК Себастијан; КАРТЕР Николас
Стадион: „Коронејшн Филд“
Датум: Недеља, 27. јануар
Почетак: 14:30 часова
Пренос: Би-Би-Си Спорт

Повезане вести

Leave a Comment