Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Црвено-бели остали без бода у завршници

Ватерполисти Црвене звезде поражени су од мађарског Егера 12:13 (1:3, 2:4, 5:3, 4:3), у 7.колу Лиге шампиона, на базену „Милан Гале Мушкатировић“.

Црвено-бели су пропустили прилику да велику борбенот, жељу и игру крунишу првим бодом против далеко искуснијег противника. Међутим, у тој намери, Мађари су имали и помоћ судијског двојица, који је начинио огроман пропуст.

Искључени играч Егера ушао је у игру у последњим секундама, иако му је то било треће искључење, а арбитри Петрoнили и Мустата направили невероватан пропуст.

Егер је брзо дошао до предности коју је контролисао до треће четвртине. Муришић и Ђарфаш су донели мађарском представнику вођство, Ангелопулос потврдио са два гола, једном је стрелац био и наш Страхиња Рашовић. За Звезду су погађали Максимовић, Васић и Шулц, а Хознацки поставио 3:7 за прво полувреме.

Црвено-бели су јурили резултат две четвртине, а када је Ђарфаш постигао гол за 5:9, мислило се да ће Егер лако доћи до нових бодова. Максимовић и Шулц су најавили преокрет са два гола и пробили чврсту одбрану гостију, Хознацки погодио за 7:10, а Шулц другим голом поставио 8:10 пред улазак у последњи квартал.

Настављена је серија од четири гола Црвене звезде и тотални преокрет, Васић погађа за 11:10 на 3:30 до краја меча. Рашовић и Ђарфаш погађају за Егер, а Бурсаћ за Звезду за 12:12. 28 секунди до последњег звука сирене Егер поново добија бројчану предност у базену коју је реализовао Декер 16 секунди пре краја утакмице, 12:13. У последњем нападу Црвена звезда је имала играча више, Васићев ударац је завршио поред гола и тада је учињена материјална грешка коју судије нису санкционисале.

Најефикаснији је био Васић са 4 гола, Максимовић је погодио 3 пута.

Противник у 8.колу биће поново Егер, на старту другог дела групне фазе. У групној фази обрнутим редоследом, од последњег противника ка првом ће се одвијати распоред.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЕГЕР 12:13 (1:3, 2:4, 5:3, 4:3)

Београд – Базен: СРЦ Милан Гале Мушкатировић. Судије: Арналдо Петронили (Италија) и Андреи Мустата (Румунија). Играч више: Црвена звезда 12(2), Егер 9(5). Петерци: Егер 1(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краљ, Танкосић 1, Максимовић 3, Бурсаћ 1, Перковић, Васић 4, Битадзе 1, Мартиновић, Илић, Поповић, Шулц 2, Радовић, Тодоровски. Тренер: Александар Филиповић.

ЕГЕР: Валич, Лукач, Рашовић 3, Аврамовић, Хосњански 2, Санта, Декер 2, Муришић 1, Ђарфас 3, Влачопулос 2, Курти, Бирос, Чижар. Тренер: Норберт Дабровски.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment