Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноИнтервјуиНајновијеФудбал

Милојевић сумирао утиске након прве фазе припрема

Последњи дан зимских припрема у Пафосу био је резервисан за један тренинг уочи повратка у Београд, а шеф стручног штаба Владан Милојевић задовољно је сумирао све урађено на Кипру.

Фудбалери Црвене звезде вредно су радили током 10 дана и успешно обавили базични део припрема за предстојеће изазове у добро познатој, старој бази.

– Прво, хоћу да похвалим домаћине, заиста смо имали феноменалне услове од првог дана Кипру. Мало само на почетку није било толико сунчано време какво нас је пратило после тога. Све у свему, пресрећан сам јер смо одрадили јако добар део припрема. Све што смо зацртали, то смо и урадили на најбољи могући начин. Морам да напоменем да су играчи дошли доста спремни, што смо видели и по резултатима које су имали, а то значи да су били вредни на паузи и придржавали су се кондиционог плана. Искористили смо време да радимо на физичкој припреми, на којој је и био акценат, али је било и доста тактичких елемената– рекао је Милојевић.

Стицање кондиције и уводни део припрема нешто теже падају играчима, али им је рад с лоптом током овог периода оплеменио и прилично олакшао боравак у Пафосу.

Методе које су раније биле присутне мало су модификоване и много је лакше издржати све напоре уз рад с лоптом. Неки пут немате услова да то све одрадите, али ми смо имали баш добре. На располагању су нам била два феноменална терена, тренирали смо и под рефлекторима, и није нам било тешко да направимо тренинге какве смо желели. Радује ме што су момци јако мотивисани и морам да нагласим да су ово можда прве много лакше припреме, јер нисмо имали великих промена у играчком кадру, па играчи знају принципе, захтеве и правила понашавања у хотелу и ван њега. Све је функционисало на најбољи могући начин.

Црвену звезду су током зимског прелазног рока напустили Ненад Крстичић, Немања Милић, Милош Дегенек и Никола Стојиљковић, а дошли су Ерик Јирка, Милош Вулић, Немања Милуновић и Алекса Вукановић, као и Дејан Видић који је прослеђен Земуну на позајмицу.

Прелазни рок је жива ствар, биће одлазака и долазака… Драго ми је што је клуб успео да доведе све новајлије које смо желели, јер представљају велики потенцијал и залог за будућност. Сам квалитет који поседују омогућио им је да се брзо и лако интегришу и прилагоде нашим захтевима. Изузетно ми је драго што је сваки нови играч примљен на најбржи могући начин, стварно су сви јако добри другари у екипи и то прилагођавање није толико на терену, колико када обуку сам Звездин дрес, осећај да се налазе у хотелу и како ће их примити нови саиграчи. Моји момци то сјајно раде и посебно сам срећан због тога.

На припремана у Пафосу била су чак шесторица играча из Омладинске школе, односно 12 укупно који су прошли кроз црвено-беле млађе селекције.

То је леп податак и Црвена звезда треба да се ослања на своју децу, која би у скорије време носила овакав клуб на леђима, а носити бреме историје и резултата Црвене звезде није ни мало лако, сигурно је теже него у другим клубовима. Опет, имамо доста играча који су потекли из наше Омладинске школе, па су отишли и онда се вратили из иностранства и тиме донели различите културе, пре свега због рада у бројим клубовима и разним државама. То је јако интересантан, добар и леп спој, то је залог за будућност, да играчи из наше Омладинске школе заправо чине костур тима и буду носиоци Црвене звезде.

За крај боравка на Кипру одиграна је и пријатељска утакмица са локалним друголигашем, и црвено-бели су тријумфовали резултатом 8:1, а у стрелце се уписало осам играча: Павков, Милуновић, Кафу, Ебисилио, Хајдин, Бабић, Јовељић и Вукановић.

У плану је било да одиграмо једну утакмицу, јер у Београду знамо да нећемо имати временске услове какве смо имали овде. Зато ћемо то време до Турске искористити да се освеже, буду са породицом и да се одморе после доброг рада, па да имамо прави наставак од суботе поподне у Анталији. Оно што ме поседно радује је озбиљност и максималан приступ без озбира ко је био противник. Са друге стране, наставили смо тренд да доста различитих играча даје голове, што стручном штабу и мени опет показује да желимо да имамо тимски дух и да Црвена звезда има систем у коме не зависи од једног играча како би касније путем ротација задржали висок квалитет игре – закључио је Милојевић.

Повезане вести

1 comment

Dejo јан 27, 2019 at 17:24

Treneru Crvene Zvezde Milojevicu razgovaraj sa Terzicem i Mrkelom da sef skauting sluzbe bude Ronaldinjo Crvene Zvezde sa tim potezom bi Crvena Zvezda privukla jos puno novih igraca i vjerujem da bi dobila nove sponzore Crvena Zvezda a i jos puno stvari bi se novih otvorilo Crvenoj Zvezdi

Reply

Leave a Comment