Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеПрипремеФудбал

Јирка одушевио, Кафу пред одласком?

Прва фаза припрема на Пафосу је готова и експедиција Црвене звезде данас се враћа за Београд. У јединој контролној утакмици фудбалери Црвене звезде били су распуцани и савладали су Акритас 8:1. Након тродневног боравка у престоници поново се селе, овај пут за Турску на финални део припрема.

На Кипар је путовао комплетан играчки састав, што неће бити случај са другом фазом припрема у Турској. Црвена звезда има гломазан играчки кадар и покушаће се максимално растеретити и свести у границе које захтева пролећни део сезоне. Много је мање утакмица и самим тим и потреба за широким кадром у наставку сезоне. Клуб су већ напустили Крстичић, Дегенек и Милић у виду трансфера, са Сумаилом је раскинута позајмица, Стојиљковић је прослеђен у Мајорку. Видић и Крстевски су на позајмицама и нису ни путовали на Кипар, као и млади Зе Маркос који је завршио у Земуну.

Њиховим стопама би могли и Кафу и Срнић. Кафу је позајмљен играч до краја сезоне али није задовољио апетите стручног штаба и тражи се решење за растанак. Како сазнајемо пронађен је клуб који би преузео Кафуа до краја сезоне, и до поласка у Турску требало би бити решено све око његове ситуације. Проблем представља његова висока плата али се тражи модул по којем ће све стране бити задовољне.

Судбина Славољуба Срнића би такође требала бити позната до суботе и пута за Турску. Јасно је да ће тешко изборити своје место у првој постави на пролеће  и растанак ове зиме се намеће као идеално и логично решење. Наводно постоје две опције у игри, а једна је Пољска као могућа нова Срнићева дестинација. Није реално очекивати велики приход од Срнићевог трансфера али је он заслужио својим минулим радом да му се не прави сметња приликом реализације новог уговора.

Ерик Јирка је такође био планиран за позајмицу, али је просто све одушевио у клубу. На самом тестирању је имао врхунске и невероватне резултате, а и касније кроз рад на Пафосу се наметнуо и  натерао стручни штаб да промени одлуку и Јирка готово сигурно путује у Турску и остаје у клубу и за пролећне битке.

Судбина Хајдина је још неизвесна и он сигурно спада у групу играча који неће имати велику минутажу на пролеће. Па би у његовом случају одлазак на позајмицу био идеално решење, видећемо да ли ће се наћи на списку путника за Анталију. Његова судбина у многоме зависи од евентуалне продаје Родића, и потенцијалног доласка Гајића. На том списку готово сигурно неће бити омладинци, голман Станковић и Југ Станојев. Они ће поново у Графичар а њиховим стопама ће вероватно и Вељко Николић.

Милан Родић и Бранко Јовичић су сигурни путници за други део припрема, али би у случају адекватне  понуде могли напустити клуб.

Експедиција Црвене звезде пут Турске креће у суботу и боравиће све до 9. фебруара. У том периоду одиграће и пет припремних утакмица.

Повезане вести

1 comment

Србин са Космета јан 23, 2019 at 17:39

Пружити шансу Јирки.Верујем да ће је искористити.

Reply

Leave a Comment