Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Томић и Добрић пред Валенсију

Кошаркаше Црвене звезде у среду 23. јануара очекује меч 4. кола групе „Г“ ТОП 16 фазе Еврокупа. Своја очекивања пред веома важан дуел изнели су тренер Милан Томић и тренутни капитен Огњен Добрић.

Тренер Томић још једном је поновио да је кључ успеха у предстојећем дуелу управо оно што наши кошаркаши нису урадили у Валенсији:

– „Још пре неколико дана сам најавио да идемо корак по корак и да бих био презадовољан и победом од једног поена разлике над екипом Валенсије. Шпански тим, у то смо се још једном уверили и у првој утакмици, је група кошаркаша евролигашког квалитета која кажњава сваки празан ход у игри, попут оног од пар минута током треће четвртине утакмице у Валенсији. Зато ћу морати да се поновим и пред наш дуел у Београду. Само чврста, ангажована игра без икаквих падова концентрације може да нам донесе резултат. Додатни импулс и енергија свакако би биле пуне трибине, јер сваки пут када смо играли у пуној дворани пред нашим навијачима, екипа је реаговала додатном енергијом на паркету. Морамо да будемо мудри, да исправимо грешке из прве утакмице и дођемо до победе која би нам омогућила да наставимо да се боримо у групи и зависимо само од наше игре и наших резултата.“

Огњен Добрић је свестан да успех може доћи само из чврсте одбране:

– „Очекује нас дуел са екипом која има евролигашки квалитет. Пре седам дана смо одиграли добар нападачки меч, али нисмо урадили оно што наш тренер инсистира, а то је чврста и агресивна одбрана. Овако добра екипа је умела да казни све наше грешке и тријумфује можда и нереално великом разликом. Нас сада занима само победа. Важно је и да навијачи препознају тренутак и важност утакмице. Када играте пред пуним трибинама хале „Александар Николић“ то много утиче и на нас, али и на ривала. Позивам навијаче да дођу и да нам помогну да остваримо веома важну победу која би нам омогућила да сами одлучујемо о својој судбини.“

Сусрет између Црвене звезде и Валенсије на програму је у среду 23. јануара са почетком од 19 часова, а капије дворане „Александар Николић“ отварају се у 16:30 часова.

Повезане вести

Leave a Comment