Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Звездина „младост“ нејака за загребачку Младост

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МЛАДОСТ 7:12 (2:3,0:2,1:4,4:3)

У прошлом колу ватерполисти Црвене звезде су направили изненађење савладавши Југ, али овај пут фаворизовани загребчани су оправдали улогу фаворита. У оквиру 10. кола Регионалне лиге Црвена звезда је поражена од екипе Младости из Загреба резултатом 12:7. На тај начин Младост је наставила свој низ непобедивости и чувају врх табеле без пораза у шампионату.

Гости су одлично отворили утакмицу, Козмин Раду је са два рана гола у уводним минутама донео предност. Звезда се затим консолидовала и дошла до изједначења 2:2. Стрелци голова за Звезду су били Андрија Битадзе и Душан Васић. Затим Милош Ћук је својим првим голом на утакмици повисио на 3:2 за госте, што је уједно и био резултат прве четвртине.

У другој четвртини гости су поново показали више од игре. Головима Радуа и Харкова су дошли до осетније предности 5:2, тим резултатом се отишло на полувреме. Трећа четвртина је у потпуности припала гостима и са четири гола  практично су  решили утакмицу. Питање победника није долазило у дилему резултат пред последњи период игре је био 9:3.

У последњу четвртину екипе су ушле спуштених гардова, па смо видели  седам голава укупно. Наши ватерполисти су одиграли знатно боље и решили тај период у своју корист резултатом 4:3. И на тај начин донекле ублажили и изборили частан пораз. Најефикаснији у Звездиним редовима био је Душан Васић са 2 постигнута гола. Док су се по једном у стрелце уписали Битадзе, Максимовић, Бурсаћ, Поповић и Љубеновић. Код гостију најефикаснији био је Раду са 4 гола, Милош Ћук је постигао 3.

Црвена звезда је задржала шесту позицију са 11 освојених бодова. Наредну утакмицу у Регионалној лиги Звезда игра у Херцег Новом против екипе Јадрана.

Београд, базен: „Милан Гале Мушкатировић”. Гледалаца: 300. Судије: Младен Рак (Хрватска) и Војин Путниковић (Србија). Играч више: Црвена звезда 8 (1), Младост 8 (4). Петерци: Црвена звезда 2 (2), Младост 1 (0).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краљ, Танкосић, Максимовић 1, Бурсаћ 1, Перковић, Васић 2, Битадзе 1, Мартиновић, Илић, Поповић 1, Шулц, Радовић, Тодоровски, Љубеновић 1. Тренер: Александар Филиповић.

МЛАДОСТ: Марцелић, Раду 4, Милош, Чагаљ 1, Ћук 3, Петковић 1, Анзуловић, Лазић, Бајић 1, Биљака, Буљубашић, Харков 2, Сучић, Херцег. Тренер: Зоран Бајић

Повезане вести

Leave a Comment