Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеОбавештења

16.узастопна победа!

 

 

Црвена звезда-ФМП 79:62 (18:9,22:12,16:23,23:18)

У 16.колу АБА ј.т.д. лиге Црвена звезда је вечерас у хали „Александар Николић“ угостила екипу ФМП-а и остварила нову убедљиву победу, без већих потешкоћа.

У вечерашњој утакмици није било неизвесности ни једног момента пошто су наши кошаркаши још на самом почетку стекли двоцифрену предност, коју су уз мање проблеме одржавали током већег дела утакмице. Тренер Милан Томић је одлучио да вечерашњи сусрет искористи како би одморио најискуснијег- Стратоса Перпероглуа те су већу минутажу, услед изостанка искусног Грка, добили Кешељ и Раданов док је на другој страни изостао МВП досадашњег дела сезоне-Апић, који је током недеље потписао за Локомотиву Кубањ.

Ионако велика разлика у квалитету, продубљена одласком најбољег играча код ФМП-а, материјализована је одмах на самом почетку меча. Играчима  ФМП-а је било потребно 4 минута игре да би уписали прве поене. Када је то учинио Ребец, Звезда је већ водила 10:2, захваљујући погоцима Берона и сјајном закуцавању Симанића, између осталог. У првој четвртини најубедљивија предност Звезде је износила 18:6, да би Марзет тројком поставио коначних 18:9 после уводних десет минута. У другој четвртини је Томић дао шансу Кешељу који је силно мотивисан забележио 8 поена, док су мало већу минутажу у том периоду добили Раданов и Ненадић. Почетак другог наставка је протекао у нешто споријем ритму, доста се грешило и играло растрзано а повратак Регланда на терен, наша екипа је искористила да повећа вођство. У том периоду је виђен и најатрактивнији потез у првом полуврмену када је Регланд наместио алејуп закуцавање Фајеу. На одмор се отишло са убедљивих 40:21.

Нешто опуштенији почетак другог полувремена наших кошаркаша искористили су момци из ФМП-а да, пре свега, ангажованијим приступом смање разлику на 45:31. Јеремић је у тој серији везао три узастопне тројке. Од тог тренутка, играло се мање-више кош за кош, да би у финишу треће деонице након неколико лоших напада ФМП успео преко Радовановића да смањи разлику на 52:42, а мало касније тројком Марзета и на 53:44 да би Добрић, одмах, погодио тројку на тројку и вратио двоцифрену предност и поставио коначан резултат на крају треће деонице-56:44. Почетак последњег периода започео је сјајном крађом Добрића и његовим закуцавањем а онда и Ненадић погађа тројку и враћа убедљиву предност Звезди-61:44. Остатак утакмице обележили су промашаји и грешке играча оба тима уз атрактивно закуцавање Оџа једном руком и ефектну рампу Добрића. Разлика двају тимова се није битније мењала до краја утакмице, па је тако Звезда забележила нову, 16.узастопну победу уз минималну потрошњу носилаца.

ХАЛА: Александар Николић

Гледалаца: око 2.000

Црвена звезда: Регланд 12, Раданов 3, Човић (5ас), Кешељ 8, Ненадић 3, Фаје 5, Берон 7, Добрић 14, Ристић 2, Симанић 9, Цирбес 11, Оџо 5.

ФМП:Ребец 4, Рит 6, Пауновић 8, Усковић 2, Јеремић 11, Момиров 3, Пот 2, РАдовановић 6, Шешлија 7, Марзет 11, Ђорђевић 2, Бауерс.

 

Повезане вести

1 comment

Србин са Космета јан 19, 2019 at 23:27

Пауновић ће бити добар,само да „стаса“ уз добар рад и завидан број минута,странци ужасно лоши.Мишљења сам да треба да играју млади српски играчи,уз евентуално неког странца (типа Болден,Милер) или неког искуснијег српског играча који би био лидер.То би требала да буде сврха ФМП-а,као развојног тима,без резултатског оптерећивања,пошто у АБА лиги могу да се увек изборе за опстанак.Значи разигравати младе,будуће играче нашег првог тима!

Reply

Leave a Comment