Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

АБА лига 16. коло: Црвена звезда – ФМП

Црвена звезда у оквиру 16. кола АБА лиге у дворани „Александар Николић“ дочекује ФМП.

Пред овај меч ФМП је остао без најбољег играча Драгана Апића који се тренутно налази у Русији и очекује се да након медицинских прегледа потпише уговор са Локомотивом Кубањ. Апић је ове сезоне био апсолутни лидер свог тима тако да је његов одлазак велики играчки губитак за ФМП. Поред Апића у досадашњем делу сезоне поентерски су се највише истакли Ребец и Пот па ћемо видети да ли ће они сада преузети већи терет на себе или ће можда искочити неко ко је до сада био у другом плану. Проблем за ФМП је и што последња појачања екипе из Железника Марзет и Бауерс још увек нису показала зашто су доведена. То се поготово може рећи за бека шутера Марзета који је до сада одиграо шест утакмица са скромним процентима шута од 25% за два (5/25) 7,1% за три (1/14) и 64,3% са линије за слободна бацања. У екипи тренера Владимира Јовановића је и неколико бивших јуниора Звезде и биће занимљиво видети како ће се они снаћи на овом мечу.

Може се очекивати да ФМП, нарочито када је Ребец на паркету, инсистира на брзој игри са пуно трчања као и на шуту за три поена јер је јасно да како у позиционој игри тако и у игри рекету против Црвене звезде немају шта да траже. Са друге стране за очекивати је да ће играчи Црвене звезде покушати да спусте ритам меча, да уведу ФМП у игру пет на пет где ће стрпљиво тражити отворене шутеве и прилику да спусте лопту у рекет својим центрима.

Што се Црвене звезде тиче ово је лепа прилика да се настави низ непобедивости на теренима регионалног такмичења. Звезда има и одређених проблема са повредама, Лазић и Кешељ из тог разлога нису ни путовали у Валенсију а проблеме су имали и Човић, Берон и Цирбес који су ипак играли на мечу у Шпанији. Видећемо да ли ће то и у коликој мери утицати на ротацију Милана Томића на мечу против екипе ФМП.

Црвена звезда – ФМП, субота 19.01.2019. 

Дворана „Александар Николић“, почетак од 19:00. 

Повезане вести

3 comments

MILOS RANKOVIC јан 18, 2019 at 21:24

TO STO COVIC RADI NIKO NERAZUME,PRODAO SI APICA ZA SICU 270 000 A NEMAS CENTRA U ZVEZDI,IMAM OSECAJ DA TEBE BAS BRIGA ZA ZVEZDU SAMO FMP,DOVEO SI NAM ODZA KOJI NEZNA GDE JE,UZASNE POTEZE POVLACIS,AKO NEUZMES ABA LIGU TI LETIS IZ ZVEZDE STO POSTO ZNAS I SAM KO TE DRZI U ZVEZDI ALI SVAKOM STRPLJENJU IMA KRAJ,OVO STO SI DOVEO U ZVEZDU RISTICA,ODZA,RISTICA,COVICA,NENADICA,DAVIDOVCA TO JE KATASTROFA BERON I RENGLAND I PEPEROGLU SU DOSLI ZBOG TOMICA,A I FAJE NISTA NISI URADIO DOVODIS KAO SPONZORE A PARA NIGDE,MISLIS SA OVOM EKIPOM DA UZMES ABA LIGU NEMA SANSE GLEDAS MALO OVE LOPOVE IZ podgorice RASTURAJU, I TI KAZES NEMORA ZVEZDA UVEK DA BUDE PRVAK,AKO TAKO MISLIS STA TRAZIS U ZVEZDI NAZAD U FMP I PUSTI ZVEZDU NA MIRU

Reply
Darko јан 19, 2019 at 01:45

„NEMORA ZVEZDA UVEK DA BUDE Prvak“, AKO TAKO MISLIS STA TRAZIS U ZVEZDI NAZAD U FMP I PUSTI ZVEZDU NA MIRU – bravo Ranke za komentar, a posebno za ovu poslednju rečenicu.

Reply
MILOS RANKOVIC јан 19, 2019 at 15:58

E MOJ DARKO NA OVOM SAJTU IMA VISE GROBARA NEGO NAS DELIJA,STA SI TI NAPISAO DA BI DOBIO MINUS,ZNACI U REDU JE DA BUDEMO MEDJU CETRI I TO JE ,KAKVA EVRO LIGA,PA STO COVIC LEPO NEKAZE NEMA PARA,STO TAJ COVIC NEKAZE KAD CE DA ISPLATI MOMKE STO OBEZBEDJUJU UTAKMICE,KO ZNA KOLJIKO SE DUGUJE IGRACIMA SAMO SVI CUTE,NEKI IGRAJU LOSIJE IGRAJU,KOJI JE PREDSEDNIK ZVEZDE U ZADNJIH 30 GOD REKAO NEMORA ZVEZDA DA BUDE PRVAK PA MI NISMO FMP ILI MEGA PA DA BUDEMEMO U SREDINI TABELE AKO NEMOZES HVALA TI ZA SVE I CAO,I DALJE SAM STO POSTO SIGURAN NIJE COVIC IZVUKAO ZVEZDU IZ DUGA NEKO PREDSEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUCIC I HVALA MU ZA TO KO JE DOVEO SPONZORE U ZVEZDU I U FK I KK JEDAN COVEK KOJEG SAM REKAO I HVALA MU VOLI ON VISE ZVEZDU OD COVICA HILJADU PUTA

Reply

Leave a Comment