Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Рад у теретани на 15 станица

Наши фудбалери наставили су са радом на зимским припремама у Пафосу и за уторак су планирана два тренинга.

Црвено-бели су дан почели у затвореном, пошто је први део уторка био резервисан за рад у теретани. Играчима можда не толико омиљен део припрема, али и те како битан како би у потпуности били спремни за наставак сезоне.

Под вођством Владимира Јанковића, асистента шефа стручног штаба, и Ивана Вучетића, кондиционог тренера, Звездини првотимци напорно су радили у две групе овог пре поднева, а уз њих су били и Владан Милојевић и његови остали сарадници.

Играчи су више него успешно прошли кроз вежбе опште снаге и вредно су радили на 15 различитих станица, односно посебно осимшљених позиција. У питању су биле вежбе за леђа, груди и ноге, као и рад у партеру зарад баланса и мобилизације тела.

Коришћени су пратећи тегови и лопте за теретану, те гуме за јачање мускулатуре ногу и зглоба кука, али не и справе.

Стручни штаб је врло задовољан пристуом који наши фудбалери имају и сви су изузетно мотивисано прешли све препреке које су биле пред њих постављене.

Један од искуснијих је Славољуб Срнић, крилни нападач који је недавно прославио 27. рођендан. И пре две године се на истом месту, такође смештен у хотелу „Александар Велики“, спремао за изазове у пролећном делу сезоне.

Услови за рад су феноменални, сада можда нешто бољи него када сам био прошли пут у Пафосу. Заиста имамо све што нам је потребно да се спремимо како треба – каже Срнић и додаје:

Јуче смо одрадили уводни тренинг на терену, који је исто у нешто бољем стању него пре. Киша нам није сметала, напротив. Јутрос је био ред за теретану, радили смо вежбе опште снаге, било је занимљиво и започели смо припреме баш како треба.

Срнић је истакао како су још свежи, пошто полако улазе у паклен ритам како би били спремни да остваре циљеве.

Крећемо са два тренинга дневно и спремни смо за добар рад, поподне опет излазимо на терен. Није још напорно, тек је почетак, видећемо како ће бити касније. Чека нас борба за трофеје у другом делу сезоне, иако имамо бодовну предност, циљ је дупла круна и још ништа није готово.

Пре две године је екипу на припремама у Пафосу водио Миодраг Гроф Божовић, сада Владан Милојевић, а крилни нападач каже да има разлике у систему рада, али се једно не мења.

Атмосфера у екипи је одлична, као и увек код нас. Нема разлога да не буде. Цимер сам са Срђаном Бабићем већ дуго, откако је он дошао у Звезду и одлично се слажемо – завршио је Срнић.

Поновни излазак на терен за Звездине првотимце заказан је за поподне од 17 часова.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment