Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Напоран први тренинг на Кипру

Фудбалери Црвене звезде у понедељак поподне одрадили су први тренинг по доласку у Пафос и тако започели ову фазу припрема.

Први радни дан зимских припрема ван Београда ближи се крају. Фудбалери шампиона Србије одрадили су од 17 часова уводни тренинг на Кипру и на стадиону „Стелос Курјакидис“ започели базични део рада за пролећни део сезоне.

Црвено-бели су били орни за рад и поред тмурног времена и кише, што није сметало стручном штабу и пуленима Владана Милојевића који су на терену провели скоро сат и по времена.

Одмах им је објаснио шта је циљ првог тренинга у Пафосу и у питању није био само „сув“ рад без лопте, напротив. Иако је кондиција у првом плану током овог дела зимских припрема, такође је и лопта присутна.

Почело се лаганим трчањем око терена које је повео кондициони тренер Иван Вучетић, петорица голмана су под командом Душана Гашића имала свој ритам, а затим се прешло на вежбе загревања.

Уводни рад је подразумевао разгибавања и загревање кроз такозване вежбе мобилности које су веома битне за ову фазу припрема. Након тога се прешло на пас игру и вежбе додавања уз истрчавања око замишљених ривала кроз аеробни режим рада.

После тога је фокус био на увежбавању поседа лопте у сесијама, потом уз ограничен број додира са лоптом и за крај је остављена интервална игра на два гола. Стручни штаб увек стриктно води рачуна о свим детаљима како би екипа била најспремнија за изазове који је очекују у другом делу сезоне.

Тако је, браво момци. То је добро, ‘ајмо још мало – одзвањале су речи Владана Милојевића.

Са тренинзима у Пафосу наши фудбалери настављају у уторак од 9:30.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment