Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Томић о предстојећем гостовању у Валенсији!

Кошаркаши Црвене звезде сутра путују у Шпанију, где их у среду(20.45)очекује мегдан са екипом Валенсије. Биће то треће гостовање у низу и пред екипом је још један тежак и напоран испит. Дан пред путовање тренер Милан Томић изнео је своја очекивања од предстојећег сусрета и рапортирао о здраственом стању у екипи.

Када погледате састав Валенсије, јасно је да су то све евролигашки играчи. Имају искуство и знају како да играју ове утакмице у Топ 16. Овај меч је за нас велики изазов, да одиграмо боље него што је то било у Малаги. Тамо како смо отворили утакмицу, а на крају имали лопту за победу…

Шеф струке црвено-белих зна шта је потребно…
Концентрација 40 минута! Оно што стално причам. На оваквим утакмицама не можемо да имамо падова, ни у одбрани, нити у нападу. На обе стране морамо да будемо концентрисани и да спроведемо план онако како смо зацртали пред утакмицу.

Упитан од кога прети највећа опасност из редова Валенсије, Томић је рекао:
Дубљевић и Томас имају игру леђима, као што и Дубљевић има и шут за три поена. Ако можемо некога да издвојимо некога, а ја то не волим да радим ни када је моја екипа у питању, Дубљевић и Томас знају да читају на посту, када да играју леђим. И да дају поене и да прочитају све помоћи.

Тренер Томић напоменуо је да је атмосфера у екипи одлична и поред тешког и згуснутог распореда,и надовезао се на здраствени билтен у екипи.

Имали смо проблем и против Игокее, када је Филип Човић повредио колено. Није ништа страшно, видећемо вечерас да ли ће моћи да тренира. Кешељ има проблем са леђима и он сигурно неће путовати. За Лазића знате, Цирбес и Барон су боље, требало би да вечерас тренирају.

Колико су се ти проблеми одразили на игру и рад уопште, било је питање за Томића.
Од почетка сезоне нисмо имали толико проблема, што је добро за наш тим. Али сада је то одједном неколико играча. Знате шта? Неки тренери увек кажу за повреде, нисмо имали овог или оног играча. Ја нисам за то. Не волим да се правдам. Мој посао је да и када имамо повређене играче, пронађемо решење на утакмици и да одиграмо што боље.

Чиме би био задовољан у Валенсији? Да ли је то само победа…
Можемо да одиграмо и најслабије, а да добијемо и ја ћу бити задовољан – узвратио је уз осмех Томић.

Ривала изузетно поштује, али са оптимизмом очекује сусрет.
Имају добар састав, али то не значи да нису непобедиви. Ни у Валенсији, па ни у Београду.

О расплету у групи.
Можда после ове утакмице, али мислим да је и то рано. Сигурно да ће бити веома битне разлике код свих екипа.

Повезане вести

2 comments

MILOS RANKOVIC јан 14, 2019 at 23:44

BICE TESKO ALI NE I NEMOGUCE POBEDITI,AKO BUDU IGRALI BERON I CIRBES IMA SANSE,MISLIM DA CE RESITI UTAKMICA U BEOGRADU SA UNIKAHOM I PLUS PET,DANAS SAM GLEDAO FMP PROTIV LOPOVA IZ podgorice,SUDJENJE KATASTROFA PONOVO JAVOR KAD GOD DODJE FMP BLIZU ONI UCESTVUJU,PRVO NAMERNA KOLA NAD REBECOM,DRUGO KORACI APICA NA DEVET RAZLIKE,POSLE NAMERNA A I BOLJI SU,STO SE TICE APICA MISLIM DA BI PMOGAO ZVEZDI VISE OD RISTICA U NAPADU,MOZE I TROJKU DA POGODI JA BI GA DOVEO,REBEC DALEKO JE OD ZVEZDE I TESKO DA MOZE ON U ZVEZDU,DRUGI IGRACI STRASNO NEMA IGRACA KOJI JE BLIZU ZVEZDE ALI NIJEDAN,STRANCI UZAS

Reply
josif јан 16, 2019 at 10:34

Ako dodje do susreta zvezda-buducnost u plejofu valjda imamo pravo da trazimo izuzece Javora,posto je blagoreceno sudio tendenciozno proslu seriju.Dali mi imamo roster za titulu,to je mnogo bitnije pitanje.pozz

Reply

Leave a Comment