Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Мађари славили на Дорћолу

У оквиру 6. кола ЛЕН Лиге шампиона ватерполисти Црвене звезде на дорћолском базену „Милан Гале Мушкатировић“ дочекали су мађарски ФТЦ Телеком из Будимпеште и доживели нови, очекивани пораз.

Црвена звезда : ФТЦ Телеком Будимпешта 6:15 (1:3, 1:1, 1:4, 3:7)

Врло брзо је мађарска екипа стигла до два гола предности головима Тамаша Мезеиа и Стефана Митровића, а на три минута пре краја прве четвртине Андриа Битадзе проналази пут до мреже Мађара и смањује резултат на – 1:2. Ипак до краја овог периода игре виђен је још један погодак у нашој мрежи, а он је дело Џон Арон Јунгера.

У другој четвртини није било већих узбуђења. Пуна четири минута играло се без погодака, да би Варга годтима донео три гола предности, али је коначан резултат првог полувремена поставио Душан Васић – 2:4.

Трећи период игре започео је поготком Бориса Поповића чиме су црвено-бели пришли гостима на само гол заостатка. Међутим, половином овог периода уследила је канонада мађарског шампиона који је за четири минута игре постигао исто толоко погодака и дефинитивно решио питање победника, ако се победник уопште и доводио у питање. Стрелци за ФТЦ Телеком у овој четвртини били су Варга, Јаншик и Јунгер који је постигао двапоготка.

Стефан Илић је погодио на почетку последње четвртине, али су гости наставили да повећавају своје вођство. Поповић је постигао свој други гол за 5:10, а потом и Васић за 6:13. Гости су у последњем минуту још два пута затресли мрежу Краља за коначних 6:15.

И након овог сусрета црвено-бели ватерполисти остају на самом зачељу табеле групе „А“ ЛЕН Лиге шампиона без освојених бодова, док се екипа из Будимпеште учврстила на четвртој позицији са 12 освојених бодова. У наредном 7. колу наши ватерполисти дочекују мађарски ЗФ Егер, а мече је на програму 23. јануара на дорћолском базену.

Базен: СРЦ Милан Гале Мушкатировић. Судије: Аксел Бендер (Немачка), Даниеле Бианко (Италија). Играч више: Црвена звезда 4(1), ФТЦ Телеком 7(3). Петерци: ФТЦ Телеком 2(2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краљ, Мартиновић, Максимовић, Љубеновић, Перковић, Васић 2, Битадзе 1, Милојевић, Илић 1, Поповић 2, Шулц, Радовић, Тодоровски. Тренер: Александар Филиповић.

ФТЦ ТЕЛЕКОМ: Гардоњи, Седлмајер, Калај, Похл, Вамос 1, Мезеи 1, Гор-Наги 2, Јакшић, Јунгер 4, Варга 4, Јаншик 2, Митровић 1, Вогел. Тренер: Золт Варга.

(фото: СД Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment