Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Томић: „Пресудили су један скок, један шут и један детаљ“

Кошаркаши Црвене звезде вечерас су поражену у неизвесној завршници од екипе Уникахе 79:74. Звезда је јако лоше отворила утакмицу, али се током исте лагано враћала и била близу потпуног преокрета. Тренер Милан Томић након утакмице је изјавио:

За људе који су гледали била је ово добра утакмица. Интересантна. Борили смо се да се вратимо и успели смо. Честитам играчима, али само на другом полувремену.

Уследило је и појашњење.

Током прве четвртине деловало је да моји играчи мисле да играју против Чикага из славних дана или садашњег Голден Стејта. И не разумем због чега је то било тако. Али током друге, треће и четврте четвртине смо контролисали меч. Пресудили су један скок, један шут и један детаљ. Друго полувреме смо одиграли како је требало да играмо.

Тренер Звезде је објаснио и шта се десило са Цирбесом.

Повреда леђа, кратко је објаснио Томић. 

Повезане вести

5 comments

josif јан 9, 2019 at 08:39

Slazem se uglavnom sa vecinom komentara,i daje Zirbes u kanalu,i da Regland oscilira i danam je roster tanak ali do sada belezimo zadovoljavajuce rezultate.Skeptik sam po tome da imamo mogucnosti da dovedemo jednog ili dva igraca,mislim da para nema i daje to sastav sa kojim ulazimo u drugi deo sezone,jedino neznam sta je sa Fajeom,potreban je ovoj ekipi i mislim da ako svi budu zdravi i fokusirani necemo se predati bez borbe u plejofu cak mislim da imamo podjednake sanse sa dukljanima,dok su Cedevita i Partizan malo slabiji i ocekujem reprizu finala.pozz

Reply
Estrella Roja јан 9, 2019 at 00:00

Zašto pravljenje faula 5 sekunde pre kraja kada je utakmica praktično rešena? Čemu poklanjati koš razliku koja možda bude i ključna za prolaz dalje? Inače, jako loša utakmica oba tima koji bi trebalo da predstavljaju diskretne (Zvezda) i manje diskretne (Unikaha) favorite za osvajanje Evrokupa. Ne znam šta se dešava u glavama igrača kada odu na gostovanja po Evropi, kao da je Aba drugorazredno takmičenje i da Zvezda shodno tome ima praktično trening utakmice po regionu, što nije istina. Što se igre tiče, organizacija i centarska linija su bili rak rana večerašnje igre, a to može da brine ako imamo u glavi primarni cilj – osvajanje Aba lige i igranje Evrolige sledeće sezone. Reglandu treba pomoć i to nije junior, ima još vremena da se registruje novi igrač makar za Abu pošto bi bio suvišan luksuz oslanjati se na Reglanda u ključnim utakmicama protiv grobara (projektovano polufinale) i Budućnosti (projektovano finale). Mada, sad, ruku na srce, junior nije bio toliko loš koliko ume da bude.

Reply
Dragan јан 9, 2019 at 00:15

Zvezda je imala igru jedino kada je junior bio na terenu!!! To je lepo primetio Veteran. Takodje, njihova organizacija igre se lomila kada je Covic igrao odbranu…dok je Regland bio na terenu, oni su izvodili opusteno akcije kao da su na rekreativnom treningu! Neophodan je ozbiljan i brzi plej i dva centra…na cetvorci i petici… Ja sam jedan od onih koji od pocetka sezone tvrdi da je Cirbes zalutao ove godine medju crveno-bele, bez obzira na povremene bljeske… ja mislim da je cak gori od Gagica grobara…a time sam sve rekao… Sa Odzom moze da se radi – mozda jednog dana i bude nesto od njega…I veceras rezultat fantastican u odnosu na igru. I meni neshvatljivo zasto faul 5 sekundi pre kraja u vec izgubljenoj utakmici.

Reply
Estrella Roja јан 9, 2019 at 01:05

U pravu si, neću da grešim dušu, večeras je Čović bio daleko bolji igrač od Reglanda skoro u svim segmentima, iako možda statistički Amerikanac ima solidnije brojke izuzev broja izgubljenih lopti. Međutim, posmatrajući igre u toku sezone i neke naše predikcije, juniorov ostanak na tom mestu je dosta problematičan za naše ambicije, što opet ne abolira Reglanda za eventualni otkaz u slučaju nastavka silazne putanje njegovih igara. I sa drugim delom se slažem, ako se sećaš bio sam veoma kritičan prilikom dolaska centarske linije i olakog otpisivanja Lesora i Omića, što se sada pokazuje ne toliko netačnim. Cirbes iz 2018/19 definitivno nije Cirbes od pre tri četiri godine, a Odžo iskreno ne vidim da ima neki veći košarkaški iq od toliko osporavanog Lesora..teška sirovina, doduše snažna sirovina, he.

Reply
Dragan јан 9, 2019 at 01:11

U pravu si…bez obzira na sto postotni ucinak u ABA ligi, neka bojazan mi se uvlači…ako se ne pojacamo, plasim se losih ishoda u zavrsnicima svih takmicenja!

Reply

Leave a Comment