Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда 39. на УЕФА ранг листи!

Црвена звезда је последње две сезоне одиграла маестрално, и значајно је поправила свој коефицијент и место на УЕФА ранг листи.

УЕФА је закључила своје ранг листе за 2018. годину. Црвена звезда је ове сезоне освојила укупно 7,000 бодова и заузима тренутно 39. позицију рачунајући све учеснике еврокупова. Црвена звезда ту позицију дели са Малмеом, Стандардом, Славија Праг, Јанг Бојс, Галатасарај, Хофенхајм, Рапид Беч, Олимпијакос, Цирихом и Миланом.

Звезда је завршила своју сезону у Европи али неће много покварити своју позицију, јер је већина пратилаца такође испала из Лиге шампиона и Лиге Европе. Тренутни лидер је екипа Порта са 20,000 бодова, а прате га Барселона, Бајерн, Ајакс, Дортмунд, Атлетико Мадрид, Манчестер сити, ПСЖ…

Оно што је много важније од позиције из текуће сезоне, (дугорочно гледано), јесте позиција у петогодишњем рангирању УЕФА. Од тог рангирања зависи позиција на жребу. Звезда је и ту значајно напредовала. Прошле сезоне је освојено 8,000 и ове 7,000 и збирно Звезда има 16.750 бодова што гарантује 82. место. Прву позицију заузима Реал Мадрид са 144,000 бодова, а прате га Бајерн, Барселона, Атлетико Мадрид, Јувентус, ПСЖ, Манчестер сити…

Клуб има лепе изгледе да 2019. годину још значајно напредује, и поправи место на ранг листи, јер се брише сезона кад је клуб избачен из Европе, и на конту имао нула бодова. Одмах након те брише се сезона где је освојено 0.250 бодова, па затим сезона 2016/17. где је збирно освојено 1,500 бодова.

Значи са приближним издањима као ове и претходне сезоне, Црвена звезда у будућности може много да напредује и да има значајно лакше противнике при жребању. Самим тим и отворенији пут ка групним фазама такмичењa.

Повезане вести

1 comment

Suhoj37 дец 28, 2018 at 14:11

Vraćamo se polako tamo gde nam je i mesto!

Reply

Leave a Comment