Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Вучетић: Добре припреме кључ за успех

Фантастична полусезона је за нама, одлична борба на три фронта изложила је изабранике Владана Милојевића изузетним физичким напорима. Како би их они што лакше поднели и како би се после сваке од 37 одиграних утакмица осећали добро бринуо се кондициони тренер Црвене звезде Иван Вучетић.

Било је изузетно напорно у протеклих шест месеци, пре свега због великог броја утакмица. Ту је био и велики број путовања, што у Лиги шампиона, што у домаћем првенству. Ипак, када погледамо резултате које смо остварили не могу да кажем да ми је било тешко. Колики год напор да уложите, уколико дођу добри резултати сав умор се заборави. Отежавајућа околност је свакако била та што смо сви нови у овом систему, али је било задовољство играти утакмице Лиге шампиона – рекао је Вучетић.

Како истиче наш кондициони тренер добра припрема је кључ успеха.

Велики део успеха који смо остварили лежи у одлично одрађеним летњим припремама. Зато знамо шта и овог пута треба да радимо, али пре свега на реду је одмор, који ће сигурно свима пријати. Сваки играч је добио план активног одмора како би довео своје тело у оптимално стање за почетак припрема и како бисмо што квалитетније и боље радили. Сигурно ће нам у пролећном делу првенства бити много лакше, јер ће се број утакмица у односу на досадашњи део преполовити. Ово ће бити трећи припремни период који ћемо проћи у готово истом саставу. Сви смо се навикли на систем по коме радимо и то ће нам много олакшати припреме. Очекује нас одбрана титуле и напад на Куп Србије.

У јесењем делу свакако су највеће физичке напоре изискивале утакмице Лиге шампиона.

Јак ритам такмичења, изузетно висок интензитет мечева. Утакмице на свака три дана су нам знатно смањиле време које имамо за опоравак играча, а знамо да он мора да се спроведе што пажљивије, како би се избегле повреде. Сви смо први пут у овом систему такмичења, али смо успели да парирамо неким од најбољих екипа у Лиги шампиона. Не треба да заборавимо да смо играли са тимовима који имају селекцију играча на светском нивоу. Имају такве буџете да могу да доведу ког год фудбалера желе. Ми смо расли из утакмице у утакмицу, а чак смо по питању више параметара успели да их надиграмо и то нам је донело резултат.

Наша екипа није правила разлику у припреми између домаћих и европских утакмица.

Свака утакмица је сама по себи важна, ни за једну се нисмо више или мање припремали. Заиста сваком мечу приступамо потпуно озбиљно. Шеф Милојевић је имао највећи део посла што се тиче тактике, а када је реч о физичкој припреми играча највећи део био је урађен у припремном периоду, направљена је одлична база и после смо подизали форму. У другом делу полусезоне било је најбитније опоравити екипу од великих напора и спремити играче за нове изазове. Имали смо изузетно мало времена за опоравак и то је можда било и најтеже.

Сваки меч ове полусезоне представља драгоцено искуство нашим фудбалерима и стручном штабу.

Све ово је велико искуство, као што нам је и прошле године много значило што смо играли Лигу Европе. То ново искуство нам је помогло да направимо резултат и да уђемо у Лигу шампиона. Овогодишње такјичење нам је помогло да екипа и психички и физички буде још јача и да у наредне квалификације уђемо још спремнији.

Стручни штаб на челу са Владаном Милојевићем у сваком тренутку трудио се да што више олакша свакодневни рад нашим фудбалерима.

Осим свих физичких параметара које смо пратили, у сваком тренутку смо пратили и какво је субјективно стање наших играча, доста смо разговарали. Примењивали смо и знање из психологије, трудили се да их што више опустимо и растеретимо, јер заиста је био огроман притисак на њима. Они најбоље могу да посведоче колико смо успели у томе – закључио је Вучетић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment