Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Успеси јуниора и ветерана СКХЛ Црвена звезда

Поред сениорског састава СКХЛ Црвена звезда који је у оквиру ИХЛ лиге у два наврата савладао екипу Загреба, своје мечеве претходног викенда играли су и јуниори и ветерани нашег клуба.

– Јуниори СКХЛ Црвена звезда:

Субота, 22. децембар:

ХК МК Блед – СКХЛ Црвена звезда 3:4 (1:1, 0:1, 2:2)

Ни дуг пут није спречио Звездине јуниоре да вечерас оставе срце на леду и савладају домаћина на његовом буњишту. У једној изузетно драматичној и неизвесној утакмици, пулени Ненада Милинковића однели су важну победу.

Блед је повео 1:0 у 7. минути сусрета, голом Андража Зупана. Звезда није успевала да нађе пут до противничке мреже све до последњег минута прве трећине када је Марко Младеновић на асистенцију Марка Драговића донео црвено-белим оклопницима изједначење 1:1.

У другом периоду смо видели само један погодак, а он је био дело Лазараа Пејчића, који је на асистенцију Стрхиње Вдовића довео Звезду у водство од 1:2.

А онда права драма у последњој трећини. Прво домаћин долази до изједначења 2:2 голом Данила Коржилетскија, а би Вук Савић на асистенцију Страхиње Вдовића поново довео Звезду у водство од 2:3. Габрер Подрекар у 52. минути доноси ново изједначење домаћину – 3:3, а онда Марко Драговић, у поседњим секундама меча, на асистенцију Страхиње Вдовића, доноси победу за нашу Звезду – 3:4.

Недеља, 23. децембар:

ХК МК Блед – СКХЛ Црвена звезда 4:5 (1:1, 1:2, 2:2)

Ни ова утакмица, као ни претходна, није могла да прође без неизвесности и узбуђења. Иако је Звезда квалитетнија екипа од Бледа, одређене грешке су те које противнике често врате у игру и пруже им прилику да утакмица оде у другом смеру. Ипак, то се вечерас није догодило, а верујемо да ће тренер Ненад Милинковић успети да пореди са играчима на одређеним сегментима игре како би пред сам плеј оф наши јуниори достигли свој зенит и покушали да направе што бољи резултат на крају овог такмичења.

Први период игре је завршен нерешено, а Звезда је прва дошла у водство. Играо се 12. минут сусрета када је Страхиња Вдовић, на асистенцију Матеја Поповић – Марко Драговић, довео црвено-беле у водство од 0:1. Само три минуте касније домаћин преко Аљоше Претнара долази до 1:1. До краја овог периода наши хокејаши су имали два пута играча мање, али домаћин то није успео да искористи.

Други период припао је нашим јуниорима који преко Лазара Пејчића у 28. минути(асистенција Страхиња Вдовић) и Марка Драговића у 37. минути (асистенција Матеја Поповић) долазе у овдство од 1:3. Ипак, на само 14 секунди пред крај ове трећине Андраж Зупан смањује на 2:3 и тако уноси нову неизвесност у овај меч.

Звезда ипак постиже нова два гола за предност од три разлике. Прво је свој други погодак постигао Лазар Пејчић у 45. минути (Матеја Поповић је асистирао), да би и Страхиња Вдовић у 50. минути постигао свој други погодак (асистенција Матеја Поповић . Марко Драговић) и на семафору је стајало 2:5. А онда опет следи пад у игри наших оклопника. Домаћин у 54. минути преко Лука Сливника сманјује на 3:5, а онда Тим Борсе у 57. минути уноси праву неизвесност у меч смањивши на 4:5. Ипак, до краја наши јуниори нису дозволили изненађење и утакмицу су завршили минималном, али заслуженом победом.

– Ветерани СКХЛ Црвена звезда:

Недеља, 23. децембар:

Након што су у прошлом колу изгубили од Дрвених ногица, ветерани су овај пут збили своје редове, мобилисали се и декласирали свог ривала – 12:2. Звезда је у овој утакмици играла са три навале и два пара бекова што се одмах показало продуктивним и донело је овакав резултат. Екипа је наступила појачана и комплетирана са Славком Бубнићем, Сашом Крављанцем, Јовицом Русом и Американцем Џо Бернијем. Одмах се видело да ће се овако озбиљним приступом доћи и до позитивног резултата.

Треба истаћи и најстаријег у нашој екипи, легендарног Душана Зечевића, који је овај меч завршио са једним голпм и три асистенцоје. Исти учинак је, такође, имао и Саша Крављанац. Остали стрелци били су: Рус, Татић, Шишић, Џо, Павићевић.

Састав Увезде на овој утакмици био је: Михаиловић Петар, Михаиловић Аца, Радовић, Крављанац, Бубнић, Плаовић, Татић, Црноглавац, Зечевић, Рус, Џо, Павићевић, Радосављевић, Шишић.

(извор: czbgtv.com)

Повезане вести

Leave a Comment