Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеХокеј

Црвено-бели почистили екипу Загреба са леда!

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЗАГРЕБ 8:2 (4:1, 3:0, 1:1)

Хокејаши Црвене звезде су, упркос изостанку једног од најбољих играча, Вјачеслава Чегринтсева, веома убедљиво и лакше него што се очекивало дошли до 13. овосезонске победе. Овај пут, пала је трећепласирана екипа ИХЛ лиге, екипа Загреба која уједно има и чак четири утакмице мање од четвртопласираног Цеља.

1/3

Од самог старта су хокајаши у црвено-белом наметнули јак ритам, па се у првих десет минута пак налазио искључиво у нашем поседу. Прилике за Звезду су се смењивале, од Вукичевића и Подунавца је у тим тренуцима бољи био голман Филипец, док су непрецизни били Цвик и Ристић. Највећу прилику у првој половини прве трећине имао је управо Андреј Цвик у другом минуту, када му је недостајало мало смирености приликом ударца из непосредне близине – пак је завршио преко гола. О доминацији Црвене звезде говори податак да су први шут (назовимо га тако) Загрепчани имали тек у 9. минуту. Тај ударац, иако изблокиран на крају долази до нашег голмана, Ранковића, који пак зауставља, помало несвакидашње – главом! У истом нападу покушао је и Станчић, али се још једном истакао Арсеније Ранковић.

Први погодак видели смо само један минут касније. Након сјајне комбинације наших играча и правовременог паса Срђана Ристића, Даниел Михал се нашао очи у очи са Филипецом и рутински га савладао за 1:0.

Два минута потом, сјајна комбинација Бркушанин-Вукичевић-Бркушанин ипак није претворена у погодак, одлично је у првом делу трећине бранио чувар мреже гостију. Након те прилике, остајемо са играчем мање јер је на два минута послат на клупу Кулешов због повлачења. И тај период од 10. до 15. минута је по игри можда и припао Загрепчанима, посебно у 14. минуту када је искључен још један наш играч (Ристић), тако да смо тридесетак секунди играли са свега 4 играча у пољу!

Како тај поклон гости нису умели да искористе, чим смо се комплетирали уследила је и више него сурова казна. Чак два поготка постижемо у 16. минуту!!! Најпре је одличну асистенцију Роберта Сабадоша фантастично искористио Артем Кулешов  за 2:0; да би већ у следећем нападу на 3:0 повисио бриљантни Даниел Михал, након „супер велеслалаома“. Рекло би се да се након тог блицкрига гости никако нису опоравили до краја.

Ипак, погодак наде свега минут касније, поприлично случајно, постиже Јарчов Лука, на асистенцију Јана Новотног. Слаб ударац Луке по леду није најбоље проценио наш голман, па му пак пролази кроз ноге и на семафору је стајало 3:1. Покушали смо већ у следећем нападу да узвратимо, али је на висини задатка био Тихомир Филипец.
Ипак, Филипецу није пошло за рукама и ногама да заустави и ударац Сабадоша у последњем минуту трећине! Након кратке пометње пред голом гостију, Андреј Цвик некако успева да протури лопту до Роберта Сабадоша и поново стичемо три гола предности – 4:1! Одлична игра црвено-белих у првом делу, а посебно се истакао сјајани Даниел Михал!

2/3

Други период игре почео је прилично смирено, са обе стране. Звезда је контролисала игру и одржавала предност. Међутим, након лагана три минута другог дела, из готово ничега стижемо и до петог поготка и тиме решавамо све дилеме око победника! Неспретно је реаговао голман Филипец након покушаја Ивана Анића, одбио је пак до Луке Вукичевића чији шут изблиза успева да укроти, али „трећу срећу“ за црвено-беле донео је Ристић Срђан и то је већ било недостижних 5:1.

У четвртом минуту и треће искључење за наше – на клупу је отишао Матија Вуковић, због ометања. Управо су у та два наредна минута Загрепчани преузели иницијативу, али без конкретног учинка. Од постизања петог поготка, Звезда у потуности смирује игру па и није било нарочито много узбуђења све до 17. минута. Оно што је вредно помена до тог момента јесу покушаји Ристића и Гаидаша, односно гостујућег Станчића, као и туча на средини терена између Кулешова и Калеба. Судија њихов перформанс „наградио“ искључењима.

А у том горепоменутом 17. минуту долазимо до предности од чак пет погодака. Није Звезди сметао играч мање (Кулешов је одстрањен на два пута по два минута, што због туче, што због повлачења које је претходило кошкању), па је после можда и најлепше акције на мечу дошла до предности од 6:1. Пак је ишао брзо и прецизно од Керезовић Николе, преко Гаидаш Богдана, па све до егзекутора – Марка Бркушанина.

Након шестог Звездиног гола, поново смо присуствовали релативно краткотрајном примирју (свега три минута). Међутим, у последњим моментима другог дела, након правог карамбола пред голом гостију најбоље се сналази Роберт Сабадош и доводи црвено-беле до вођства од 7:1. Асистенција је приписана Павлу Подунавцу.

Други период игре је протекао знатно успореније него прва трећина, потребно је истаћи да су црвено-бели хокејаши максимално искористили своје прилике и вешто казнили све грешке и лоше поставке гостујуће одбране.

3/3

На почетку треће трећине, сад већ традиционално, на наш гол стаје талентовани Југ Митић.

То је период игре у којем се видела јасна намера и труд хокејаша из Хрватске да не доживе резултатску катастрофу у Пиониру. Први шут гостију у другом минуту одлично зауставља Митић, да би из контра напада сам на око 4-5 метара од гола остао Ристић. Пак је већ био виђен у голу, али на срећу гостију само „чеше“ леву стативу и одлази иза. Наставио је после тога Загреб да притиска нашу одбрану, а награда за добру игру уследила је у шестом минуту деонице. Из одлично одиграног контранапада, после асистенције Стјепана Чизмадије, гол за 7:2 постиже Крикшић Хрвоје.

Наши напади у тим моментима су се углавном завршавали шутевима са дистанце, док је највећу иницијативу Загреб имао у периоду од 8. до 10. минута – тада је сав свој таленат на голу приказао Југ Митић. У 10. минуту још једно искључење у нашим редовима, овај пут је на клупу послат Дзиов.

Нису имали снаге гости из Загреба да нешто бољу игру крунишу још једним поготком, па је благи пад концентрације и слабо враћање у поље одбране искористио наш тим и поставио коначних 8:2. Школска контра у 14. минуту навела је госте да по осми пут вечерас капитулирају – након добре комбинације на средини, пак долази до Андрије Шпањевића, који га је дуго вукао, преварио два дефанзивца и напослетку га сместио иза гола голмана Загреба.

Могли смо да стигнемо бар до још једног поготка у наставку. Најпре смо у 15. минуту везали две изгледне прилике након покушаја Драговића, односно Машића. Тада је вечерас маестрални Даниел Михал „решио“ да више не жели да игра па је до краја утакмице седео на клупи због два везана искључења. Ако смо добро забележили, наши хокејаши су добрих 14 минута данас играли са играчем мање. До краја сусрета, Загреб је имао још једну колосалну прилику – након контранапада у 18. минуту Лазић је шутирао право у Митића, пак се одбио поново до истог играча али ни из другог покушаја није успео да савлада нашег голмана.

Прва од две утакмице против Загреба овог викенда протекла је готово без имало резултатске неизвесности. Наши хокејаши су од почетка до краја меча показали и доказали да су главни фаворити за освајање ИХЛ трофеја и то против врло неугодне екипе Загреба која такође претендује уласку у плејоф.

Моја Црвена Звезда вас позива да и сутра дођете (недеља, 23.12. у 16:15, ледена хала „Пионир“) и подржите наше момке у борби против исте екипе. И заиста дођите! Сви на хокеј!!

 

Повезане вести

Leave a Comment