Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

ЛЕН ЛШ: Стеауа Букурешт – Црвена звезда

Претходни викенд био је прилично турбулентан за ватерполисте Црвене звезде. Црвено-бели су прво остали без тренера Дејана Савића, а мање од 24 часа након тога приредили су изненађење савладавши на Градском базену у Шапцу истоимену екипу у оквиру регионалне А1 лиге. Већ у среду 19. децембра наше ватерполисте очекује нови изазов у оквиру ЛЕН Лиге шампиона. Црвено-бели гостују у Букурешту екипи Стеауе.

Обе екипе у претходна четири кола елитног такмичења не знају за успех и држе зачеље групе „А“. Најбољи румунски ватерполо колектив у претходним мечевима поражен је код куће од Бреше (5:8) и ФТЦ Телекома из Будимпеште (6:9), док је на страни изгубио од Егера (9:13) и Про Река (7:19). Са друге стране наши ватерполисти су убедљиво поражени у сва четири меча. У Београду су славили Про Реко (4:17) и Барселонета (3:14). Претрпљен је и пораз у Бреши 2:7, да би у претходном колу у Москви Динамо славио са убедљивих 4:14.

– Табела групе „А“ ЛЕН Лиге шампиона:
1. Про Реко (ИТА) 12
2. ЦНА Барселонета (ШПА) 12
3. АН Бреша (ИТА) 9
4. ФТЦ Телеком Будимпешта (МАЂ) 6
5. ЗФ Егер (МАЂ) 6
6. Динамо Москва (РУС) 3
7. Стеауа Букурешт БА (РУМ) 0
8. Црвена звезда (СРБ) 0

Остаје нам да видимо да ли се наши ватерполисти из Букурешта могу вратити са позитивним резултатом, а уједно ће то бити последњи меч у Лиги шампиона за 2018. годину, пошто је наредни на програму 9. јануара наредне године када на дорћолски базен стиже мађарски ФТЦ Телеком из Будимпеште.

– ЛЕН Лига шампиона, група „А“, 5. коло:
Стеауа Букурешт (РУМ) : Црвена звезда (СРБ)
Датум: Среда, 19. децембар
Почетак: 19:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment