Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Мина Ђорђевић „разбила“ вечитог ривала

У 12. колу Прве женске лиге Србије кошаркашице Црвене звезде оствариле су нови тријумф. Овога пута наше девојке су савладале вечитог ривала.

ККЖ Црвена звезда : КЖК Партизан 1953 78:63 (18:22, 17:14, 29:13, 14:14)

У хали у Железнику пред свега педесетак гледалаца виђена је равноправна игра у првом полувремену. Прва четвртина је протекла готово у игри поен за поен, да би при резултату 12:9 за црвено-беле девојке, гошће за готово три минута направиле серију 11:0 и стигле до прве опипљивије предности. Наше девојке одговарају серијом 6:0 па се на први одмор одлази са предношћу Партизана 18:22.

На старту другог периода игре црно-беле стижу до предности од девет поена разлике. Тек половином овог дела игре наше кошаркашице крећу са препознатљивом игром и на полувреме одлазе са једним поеном минуса.

Трећа четвртина доноси оно што је карактеристично за Звездину игру. То је период у коме наше девојке „мељу“ ривала и решавају питање победника. Готово пуна два минута је требало нашим играчицама да постигну прве поене, а затим су серијом 10:0 стигле до прве осетније предности. До краја треће деонице предност наших кошаркашице је само расла, а у једном моменту је износила и 17 поена предности.

Четврта четвртина протекла је у рутинском одрађивању посла од стране црвено-белих. Вечити ривал није имао ни снаге ни знања да припрети, па су кошаркашице Црвене звезде забележиле и другу овосезонску победу у вечитим дербијима.

Сусрет црвено и црно-белих обележила је наша играчица Мина Ђорђевић са 30 постигнутих поена. Имала је шут за два поена 14/15 и остварила је осам скокова. Поред ње једино је Милица Бојовић имала двоцифрени учинак остваривши 10 поена. У гостујућој екипи Милица Митровић постигла је 23 поена.

ККЖ Црвена звезда: М. Ђорђевић 30, С. Богићевић, А. Катанић 4, М. Вуловић 2, К. Топузовић 8, И. Катанић 9, Н. Наумчев 7, Н. Тешић, М. Бојовић 10, М. Мишељић 6, М. Зукановић 2, Т. Чубра.

У наредном 13. колу ПЖЛС кошаркашице Црвене звезде гостују у Бору истоименој екипи. Меч је на програму 22. децембра.

Повезане вести

1 comment

Gogi дец 16, 2018 at 04:06

I kao sto rekoh nedavno,bice jos mnogo plakanja grobinjosa u derbijima ove sezone…Pored onih 6 derbija u ragbiju gde nas nisu pobedili grobinjosi kao i onih u zenskoj kosarci,fudbalu i vaterpolu,nedavno su dobili po nosu u muskoj kosarci,pa pre par dana u zenskoj odbojci,sada opet u zenskoj kosarci…Uskoro nam dolaze u goste u muskoj odbojci,rukometu,fudbalu,kosarci,vaterpolu,u fudbalu i kosarci i odbojci postoji mogucnost i za jos nekoliko dodatnih derbija u plej ofu,bice jos mnogo kmecanja od strane grobinjosa,samo polako…

Reply

Leave a Comment