Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Еврокуп: Шта нас очекује у наставку такмичења?

Кошаркаши Црвене звезде остварили су убедљиву победу у предпоследњем 9. колу прве фазе Еврокупа. У утакмици у којој су наши кошаркаши одиграли изванредно у оба правца, дефинитивно је обезбеђен пласман у ТОП 16 фазу такмичења и већ сада се могу правити калкулације о противницима који нас очекују.

Иако су наши кошаркаши били носиоци на жребу овосезонског Еврокупа, прва позиција на табели групе „А“ изгубљена је у оном чудном мечу са екипом Монака у дворани „Александар Николић“ када су црвено-бели убедљиво поражени резултатом 75:91. Пред последњи сусрет прве фазе такмичења, у којем црвено-бели кошаркаши гостују у Истанбулу екипи Галатасараја, јасно је да нам остаје борба за позицију два у групи чиме би барем на папиру у наредној фази имали лакше ривале. По унапред познатом формату такмичења тачно се зна како се попуњавају групе друге фазе, а пошто ће наш клуб у наредну фазу ући или са позиције „два“, или са позиције „три“, покушаћемо да разредимо све евентуалне могућности.

Уколико се црвено-бели преко Истанбула докопају другог места у групи „А“, наредни противници ће им бити првопласирана екипа групе „Д“, трећепласирана екипа групе „Б“ и четвртопласирана екипа групе „Ц“. Ови тимови сачињаваће новоформирану групу „Х“.
– Група „Х“: 1-Д; 2-А; 3-Б; 4-Ц

Ако ипак и друга позиција остане недостижна, у новој групи „Г“ за противнике ћемо имати првопласирану екипу групе „Ц“, другопласирану екипу групе „Д“ и четвртопласирану екипу групе „Б“.
– Група „Г“: 1-Ц; 2-Д; 3-А; 4-Б

– Еврокуп, група „А“:
Пласман у наредну фазу већ су обезбедили АС Монако баскет, МораБанк Андора и наша Црвена звезда. Клуб из Монте Карла је обезбедио лодерску позицију у групи, док ће се екипа из Андоре и црвено-бели борити за бољу позицију. Наш клуб ће тражити победу у Истанбулу против Галатасараја који је изгубио све шансе за наставак такмичења и ослушкивати резултат из Андоре где гостује лидер Монако. Уколико Монако тријумфује наши кошаркаши ће са друге фазе у ТОП 16 фазу.
Директну борбу за четврту позицију водиће у Бреши Германи Бреша Леонеса и ратиофарм Улм. Немци тренутно имају победу више, али су у првом дуелу у Улму савладали Брешу само са поеном предности (83:82), тако да Италијане свака победа са два и више поена разлике води у наставак такмичења.
– Парови 10. кола групе „А“:
МораБанк Андора – АС Монако баскет
Галатасарај Истанбул – Црвена звезда мтс Београд
Германи Бреша Леонеса – ратиофарм Улм

– Еврокуп, група „Б“:
Локомотива Кубан, Алба Берлин и загребачка Цедевита већ су обезбедили наставак такмичења, а управо ће у Берлину Алба и Локомотива у директном дуелу одлучити о првој позицији. Загребачки „витамини“ су осигурали трећу позицију, а једина непознаница је четврта виза за ТОП 16 из ове групе. За то место се боре Лимож и Тофаш. У далеко бољој ситуацији је француски клуб који уколико савлада код куће већ прежаљену пољску Арку обезбедиће и наредну фазу такмичења. Турски Тофаш мора да савлада Цедевиту у Загребу и да чека сензацију у Лиможу како би се пласирао даље.
– Парови 10. кола групе „Б“:
Цедевита Загреб – Тофаш Бурса
Алба Берлин – Локомотива Кубан Краснодар
Лимож ЦСП – Арка Гдиња

– Еврокуп, група „Ц“
Познато је да су Валенсија и АСВЕЛ већ обезбедили прву, односно другу позицију и да је италијански Тренто већ сада окончао такмичење. За позиције „три“ и „четири“ конкуришу руски Зенит, Турк Телеком из Анкаре и београдски Партизан. Комбинација је много. Зенит уколико савлада на свом терену екипу АСВЕЛ-а обезбедиће трећу позицију, а највећи утицај на стање у групи имаће меч у Београду између Партизана и екипе из Анкаре где ће и кош коефицијент на крају одлучивати. Чак у одређеном случају и меч већ прежаљеног Трента и шпанске Валенсије може да одређује о четвртопласираном у групи.
– Парови 10. кола групе „Ц“:
Зенит Сант Петерсбург – ЛДЛЦ АСВЕЛ Вилербан
Доломити Енергија Тренто – Валенсија баскет
Партизан НИС Београд – Турк Телеком Анкара

– Еврокуп, група „Д“:
Група „Д“ је једина која не уноси непознанице пред последњу рунду. Пласман су већ обезбедили УНИКС Казањ, Уникаха Малага, Фрапорт Скајлајнерс Франкфурт и Ритас Виљнус. Такмичење су већ сада завршили Морнар из Бара и Фијат Торино тако да ће утакмице последњег кола бити ревијалне.
– Парови 10. кола групе „Д:
Ритас Виљнус – Морнар Бар
Фрапорт Скајлајнерс Франкфурт – УНИКС Казањ
Уникаха Малага – Фијат Торино

Потенцијални противници КК Црвена звезда мтс у ТОП 16 фази Еврокупа:
– Група „Г“ (уколико будемо трећепласирани):
Валенсија баскет (Шпанија)
Уникаха Малага (Шпанија)
Црвена звезда мтс Београд (Србија)
Лимож ЦСП (Француска) или Тофаш Бурса (Турска)

– Група „Х“ (уколико будемо другопласирани):
УНИКС Казањ (Русија)
Црвена звезда мтс Београд (Србија)
Цедевита Загреб (Хрватска)
Зенит Сант Петерсбург (Русија) или Турк Телеком Анкара (Турска) или Партизан НИС Београд (Србија)

Повезане вести

Leave a Comment