Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Томић: Показали смо карактер када је било неопходно

Тренер КК Црвена звезда мтс истакао је да није успео да пронађе ману у игри својх изабраника и да је задовољан реакцијом екипе на императив победе.

Кошаркаши Црвене звезде мтс суочили су се са ситуацијом да им је неопходна победа и успели су да је остваре. И то на какав начин!

Наиме, црвено-бели су савладали Брешу у 9. колу Еврокупа веома убедљиво 103:67 и на тај начин обезбедили пласман у Топ 16 фазу Еврокупа. Заиста је било тешко наћи ману у игри изабраника Милана Томића, а и он сам се сложио са таквом оценом:

Била је утакмица у којој смо 40 минута играли одлично и покушавам да нађем нешто лоше, али не могу. Честитам својим играчима, показали су да знају да играју тешке утакмице, јер је данашњи меч био тежак. У овом мечу имали смо само један пут, а то је победа. Могу да кажем да је ово прва утакмица ове сезоне у којој смо морали да победимо. Показали смо карактер и када је било неопходно да победимо одиграли смо на посебан начин. Било је лепо гледати ову утакмицу – истакао је тренер Црвене звезде мтс, а потом додао:

У првом полувремену смо постигли 65 поена и то не може да се деси у свакој утамици и да имаш 66 одсто за три поена. Што се тиче одбране, због ње је дошло до 65 поена. Одиграли смо феноменално тај сегмент, било је лаких поена и на крају је зато било 65:22 после 20 минута – закључио је Милан Томић.

Више о утакмици са Брешом говорио је и бек Црвене звезде мтс Били Берон који је меч завршио са 13 поена и осам асистенција:

Од првог минута били смо концентрисани и утакмици смо ушли са много енергије. Међутим, овај пут нисмо дозволили да нам се догоди пад у игри јер ако се сећате сличан почетак смо имали на гостовању Бреши. Држали смо се плана, играли веома добро и на крају убедљиво тријумфовали – истакао је Берон.

Након утакмица против Задра и Бреше стекао се утисак да је репрезентативна пауза одговарала црвено-белима:

Па не можемо да кажемо да је то за нас био одмор, био је одмор од такмичарских утакмица, али смо радили веома вредно. Стручни штаб је урадио изузетан посао у циљу да поново подигнемо форму, а свакако је помогло што смо паузу дочекали са много самопоуздања јер је последња утакмица пред паузу био дерби против Партизана који смо решили у своју корист – истакао је Американац.

Одмора нема јер већ у суботу се наставља АБА лига. Црвено-бели тада гостују Мега Лексу који заузима 4. позицију на табели, а Звезда ће тражити и 11. узастопну победу.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment