Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

„Вече поезије“ у Пиониру!

Црвена Звезда-Германи Бреша Леонеса 103:67 (31:14, 34:8, 17:21, 21:24)

Да најмањи број примљених поена у Еврокупу, после прве фазе, није случајност демонстрирали су нам поново кошаркаши Звезде вечерас. Решени да баш вечерас остваре пресудан корак што се тиче пласмана у Топ 16 Еврокупа, од првог минута су Бреши ставили до знања да нема шта да тражи у Пиониру.

Први је ногу повукао Бориша Симанић, коме је тренер Томић и после Задра указао поверење у првој петорци. Погођеном тројком, ефектном блокадом и алејуп закуцавањем у контри разгалио је све присутне у Пиониру, а када су редом почели да му се придружују Берон, Цирбес и Регланд било је јасно већ после прве четвртине, која је завршена 31-14, да се Бреши непише сјајно.
Мала бојазан да се не понови утакмица са гостовања, када је Звезда испустила 22 поена предности, отклоњена је током друге четвртине. Есенција свега доброг на утакмици била је у одбрани. Ни добро познати Мос, ни Ален, ни ново појачање Канинхем нису успевали да пронађу пут до коша. Наши играчи су све стизали, затварали и преузимали правовремено те су играчи Бреше најчешће били принуђени на шутеве преко руке, из врло тешких позиција. Тренер Бреше, Дијана, покушавао је у тим тренуцима да раним пресингом испровоцира лошије нападе Звезде, али наши кошаркаши су и на то изненађење имали одговор и рутински решавали пресинг противника па је разлика на полувремену достигла рекордних 65-22.

Трећа четвртина није донела ништа ново. Симанић је наставио са добром игром из прве четвртине а може да радује и приступ наших играча који су наставили у истом ритму да ломе противника и доминирају тереном док је последња четвртина, у којој су и Ристић и Раданов добили шансу, протекла у нешто лаганијем ритму у којој су кошаркаши Бреше одиграли за част и успели да у једном тренутку спусте разлику на -30. тренеру Томићу се није свидело , па је одлучио да врати Регланда на терен чиме је и резултат враћен на разлику која је била на снази у већем делу меча.

Иако Бреша спада у мање квалитетну групу тимова у Еврокупу, навијачи могу бити задовољни јер је Звезда забележила још једну убедљиву победу демонстрирајући разлику у квалитету у свим параметрима игре као и изузетно озбиљаним приступом играча током целе утакмице и поред убедљиве предности, као и игром младог Симанића који игра са све већим самопоуздањем и све више доприноси екипи.

Београд – Дворана: Алексндар Николић. Гледалаца: 4.682. Судије: Спирос Контас, Јургис Лауринавичијус, Томаж Травицки.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Регланд 16, Раданов 3, Перпероглу 7, Давидовац 6, Ненадић 3, Лазић 11, Фаје, Берон 10, Ристић, Симанић 5, Цирбес 4, Оџо 8. Тренер: Милан Томић.

БРЕША: Ален, Хемилтон, Абас, Витали, Лакинтана, Канингем, Кароли, Мика, Беверли, Мос, Сакети. Тренер: Андреа Диана.

Повезане вести

8 comments

krvavi zvezdas-DE дец 12, 2018 at 23:24

overen prolaz..lepa pobeda i sad samo napred..nema stajanja

Reply
Dragan дец 12, 2018 at 23:16

Nije tacna statistika…Ristic je dao 8 koseva,(bio veceras najbolji od svih centara, iako igrao najmanje…samo jedann promasaj iz igre, 7 uhvacenih lopti, 2 blokade), a Faje 3 kosa(veceras ubedljivo najslabiji…zabrinjavajuce). Odbranu smo igrali – fantazija. Regland je bio fantazija plus, a u ovoj sjajnoj pobedi ipak brine losa igra i nezaintertesovanost(!!??) Fajea i Cirbesa. Nenadic nije plej!!! Raduje po prvi put odlicna igra Berona u odbrani…Da li se polako, ali sigurno slazu kockice…

Reply
Rs.cg дец 13, 2018 at 09:04

Faje je imao manju minutazu nego obicno…ali u dogovoru sa trenerom verovatno….svi bili na nivou….slazem se za Berona…..Borisa odlicno odradio minute…niko nije bio nezainteresovav…Cirbes solidan…..

Reply
Dragan дец 13, 2018 at 10:16

Glupo je da u ovako ubedljivoj pobedi „idemo u crevca“, ali izdvojo sam dve-tri stvari koje su , hajde da kazem, MALO zabrinjavajuce. Neka bude malo…ali ISTINITO!!!! I ne razumem tvoj odgovor u kome kazes da je Cirbes bio solidan!!!!???? Sa tri promasena zicera(!!!), 6 izgubljenih lopti i hodanjem po terenu(nije se oznojio)…!!! Kakav li je tek njegov ucinak kada igra slabo, ako je ovo juce bilo solidno!!! Faje…? Iamo manju minutazu, jer kada je bio u igri, samo njegov igrac je postizao koseve za Bresu, a u napadu covek nije postojao!!!! Ja sam vec ovde pisao da mislim da je Faje nas najkomopletniji igrac, ali on je i protiv Grobara bio nas najlosiji igrac!!! Problem je njegova (ne)posvecenost igri, (ne)zainteresovanost i hronicna nespremnost!!!! Nekorektan je njegov odnos prema igri, u utakmicama gde se Regland i Beron bacaju maltene u publiku da spase neku loptu… i treca losa stvar od sinoc: Nenadic pojma nema na pleju. Momak nie znao gde se nalazi!!! Eto, to su tri losije, ali cinjenicne stvari od sinoc. Ostalih 50 stvari su bile odlicne!!! U pravi su pak i oni koji kazu: da je sve bilo odlicno, onda bi mi pobedili sa 60 razlike i ne moze bas sve da bude savrseno!

Reply
Rs.cg дец 12, 2018 at 22:11

Puno srce…….idemoooo

Reply
MILOS RANKOVIC дец 12, 2018 at 22:05

OVAKAV PRISTIP KADA JE NAJBITNIJE IMAJU SAMO MNOGO JAKE EKIPE,GRDIO SAM MNOGO PUTA ALI OVA ZVEZDA SE POIGRAVA SA SVIMA,U ABA LIGI OZBILJNO TAMAN KOLIKO TREBA, U EURO KUPU SAMO KOLIKO JE DOVOLJNO ZA PROLAZ,OVU EKIPU NIKO NE MOZE DA PROCITA ONI CUTE RADE I UCE MISLIM DA NAM TREBA PLEJ NENADIC NIJE PLEJ ON JE DVOJKA TROJKA OCIGLEDNO I NA KRAJU RISTIC SVE BOLJI I BOLJI MOZDA CAK I OD CIRBESA

Reply
Hadži Dragan NBG дец 12, 2018 at 22:04

Bravo momci, dominacija se nastavlja. Sledeći su Turci.

Reply
Србин са Космета дец 12, 2018 at 21:49

Рапсодија у црвено-белом!
Доминација!

Reply

Leave a Comment