Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Милојевић: „Ово су утакмице из којих можете да учите“

Тренер Владан Милојевић сумирао је утиске после завршетка такмичења у Лиги шампиона и истакао колико је било драгоцено такмичење у елити.

– Желим прво да честитам мојим играчима на доброј утакмици без озбира на резултат који није био повољан. Било је неколико исецканих делова меча, у одређеним фазама смо хтели да имамо другачији однос, мислим на прво полувреме када је требало да будемо храбрији у поседу и да кроз посед се боримо са њиховим пресингом. Међутим, нисмо успевали, олако смо губили лопте и нећу да улазим у то да ли је био фаул или не пре њиховог гола, али када оставите простор играчима са таквим брзинским способностима онда је тешко да се одбраните – рекао је Милојевић.

Тренер Звезде је нагласио и чиме је био посебно задовољан.

– Рекао сам играчима да треба да играмо и успели смо у томе у другом полувремену. Мислим да смо били храбри. Вратили смо се у игру са 2:1 и пробали смо да их додатно притиснемо са два свежа играча, да ризикујемо, и онда је дошао тај трећи гол који не смете никако да примите, а не на оваквом нивоу фудбала. После је било јако тешко се вратити. Честитам мојим играчима на добрим играма, има ствари које нису увек функционисале, али то искуство ће нам сигурно помоћи за даља европска такмичња. На највећој сцени се и најмања грешка плаћа, а Лига шампиона је врхунско такмичење.

Милојевић се посебно осврнуо на подршку навијача који су још једном направили атмосферу за памћење на стадиону „Рајко Митић“.

– Посебно ми је драго због целе атмосфере. Имали смо прелепе три утакмице у Београду. Свака част нашим навијачима, Београд и Србија су представљени у правом светлу, драго ми је због тога и изузетно сам поносан. Лепо искуство, поновићу по ко зна који пут, хвала и мојим играчима, овакве утакмице треба доживети. Били смо у изузетно тешкој групи и да можемо опет да бирамо, опет бих исту изабрао. Нисам имао неке жеље, знали смо да је привилегија играти против ПСЖ-а, Наполија и Ливерпула, без умањивања других клубова као што су Реал, Барселона, Интер и тако даље. Најбољи европски и светски фудбал се игра у лигама петица и ривали су нам били из тих земаља. Све су екипе различите и добре на свој начин, толико добре да немам довољно времена да кажем шта смо све позитивно научили.

Много је позитивних ствари било за црвено-беле током учешћа у најелитнијем такмичењу.

– После сваке утакмице смо били много бољи, зрелији. Против Пари Сен Жермена смо изашли са 10 наших играча, имамо много мање странаца а наши противници су прављени да освоје трофеј Лиге шампиона. Честитам на проласку ПСЖ-у и Ливерпулу, и Наполи је феноменална елипа, да могу све три бих послао да прођу даље. Фудбал мора да се доживи, да се сусретнете са тавким екипама и да осетите њихову моћ. Сви смо заиста постали бољи после оваквих утакмица и заиста ми је драго што смо били у оваквој групи. Ако сте прави и желите да гледате онако искрено, морате да учите од најбољих. Ове три екипе су на врхунском нивоу и колико год да је болан процес после пораза, нико не воли да губи, то је процес током кога извлачите користи. Наше првенство је другачије и мислим да је господин Јирген Клоп рекао, а то је истина, да смо готово једина екипа која је доминантна у нашем првенству, а играмо другачији фудбал у Лиги шампиона – нагласио је Милојевић и надовезао се на сопствено искуство.

– Ако желите да напредујете, да се не кријете, а ја волим да учим и желим да будем још бољи, онда су ово утакмице из којих увек можете да научите. Није ни чудо што ови играчи толико коштају, можда се неко питао да ли заиста толико вреде, верујте да су то те цене. Можда и веће треба да буду због моћи коју поседују. Виде се тенденције савременог фудбала и сигурно ћемо и ми даље тражити играче са таквим способностима. Моја лекција коју сам научио током Лиге шампиона била је то што сам сарадници и ја били спремни и могли смо да претпоставимо како ће противника да игра. То ме радује, можете да предвидите неке ствари, као што доктор има рецепт, али је поента наћи прави лек. То ми је остало најупечатљивије. Фудбал је отишао у одређеном правцу, нема више класичног система, већ долази до преливања и то је добра, интересантна лекција.

Још једном се наш тренер осврнуо на последњи дуел у групној фази и опроштај од Лиге шампиона.

– Никоме није пријатно када изгуби без обзира на име ривала. Знали смо пред меч да нема сегмента у игри за који можете кажете како ПСЖ има проблем – овде. Свуда су јаки, ако их нападнете, онда отворите простор невероватно брзим игрчаима, играју јако добро између линија, врло су хитри, решавају проблеме тако једноставно… Ако им дозволите посед лопте, онда вас много троше. Мало ми је опет криво што смо имали тај респект и свестан сам да то морам да прођем са њима колико год да причам са играчима. То је све до играња на оваквом нивоу. Имали смо јако добар период игре, створили смо проблем Пари Сен Жермену, неких двадесетак минута је имао проблем од нас као мало од којих екипа. И онда дође трећи гол, феноменалан извођач прекида је погодио где треба, други који скаче био је где треба и то имају велике екипе. Њихова је моћ да су свуда јаки. Волео бих да нисмо примили тај трећи гол, можда не би дошло до изједначења, али би била занимљивија утакмица до краја – завршио је Милојевић уз осврт како су и наши омладинци стекли огромно искуство у Лиги шампиона и виде где су у односу на вршњаке.

Повезане вести

8 comments

Hadži Dragan NBG дец 12, 2018 at 11:42

HVALA VLADANE ZA PRELEPIH GODINU I PO I NASTAVI I DALJE DA SE USAVRŠAVAŠ I NAS ZVEZDAŠE USREĆUJEŠ.

Reply
kalio gulić дец 12, 2018 at 10:20

Zvezda nema ni viziju ni strategiju kako da se vrati u evropski vrh,ne mogu se načuditi tolikim lutanjima oko selekcije igrača,nesposobnosti u kupovini pravih stranaca i jednako upropašćavanjem talenata iz omladinskog pogona.Ima puno dokaza da novac nije uvijek ključni faktor.i sem prvog poluvremena protiv Liverpula u Beogradu,sve ostalo je bilo sačuvaj bože.Toliko o nekadašnjem prvaku evrope i sveta,dva puta polufinalisti lige prvaka,finalisti kupa uefa….

Reply
kastiljo дец 12, 2018 at 12:30

Ti onda idi pa prati Besiktas…Oni imaju viziju…

Reply
Suhoj37 дец 12, 2018 at 09:11

Po svemu što sam video, definitivan višak u timu su: Sumaila, Simić, Srnić, Milić, Kafu, Čaušić, Jevtović, Stojiljković. Prodati njih na zimu, ili na leto. Dovesti jednog top štopera i dva-tri top igrača na sredini terena. Vidim da imamo 31 igrača, što je po meni malo i nepotrebno. Da smanjimo broj igrača na 25 i to će biti sasvim dovoljno.

Reply
josif дец 12, 2018 at 08:04

BORJAN-?,DEGENEK,MILUNOVIC,RODIC-JOVANCIC,?,BEN,EBESILIO,MARIN,PAVKOV,reba nam desni bek i zadnji vezni posto odlaze sigurno Stojkovic i Krsticic dok Causic i Jovicic nemaju kvaliteta za Evropu,odlazi i Savic ali je Babic kao zamena ok,dok treba ostaviti Jeftovica i Melega da odrade i zimske pripreme pa dase naprolece nametnu,sa Boacijem je upitno kakav muje status,Simic i Jovelja za klupu su ok dok za ostale treba da sledi metla,nemamo mi sta cekati Stoiljkovica i Kafua o ostalim da nepricam.pozz

Reply
Dejo дец 12, 2018 at 02:30

Miloje sve se slazem sa tobom ,Miloje trazi od uprave Crvene Zvezde da prodadu Samuilu u neki klub bilo koji jer on je lose pojacanje Crvene Zvezde a trazi od uprave Crvene Zvezde Miloje da ti dovedu Bisevca ,Bastu ,Kuzmanovica ,Arnautovica ,kao i jedan strani lijevi bek dva stranca na sredini terena i jos jedan strani napadac sve ovo trazi od uprave Crvene Zvezde Miloje

Reply
kastiljo дец 12, 2018 at 12:32

Arnautovica pogotovo,decko najbolji igrac vest hema…

Reply
Dejo дец 12, 2018 at 13:02

Kastiljo ako oce nasa Crvena Zvezda da napravi uspjeh onda treba da se dovedu najbolji igraci

Reply

Leave a Comment