Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Крај у Лиги шампиона

Фудбалери Црвене звезде завршили су учешће у Лиги шампиона и у последњем, 6. колу Ц групе доживели су пораз од Пари Сен Жермена са 1:4 (0:2), уз овације са трибина као награду за све што су приказали у елитном такмичењу ове сезоне. Стрелац за наш тим био је Марко Гобељић фантастичним ударцем у 56. минуту.

Спектакуларна атмосфера на опроштају од Лиге шампиона виђена је на нашем стадиону. Публика је још једном испунила трибине Маракане и приредила фантастичан амбијент за европски поздрав у години која ће златним словима остати уписана у клупској историји.

Улазак у Лигу шампиона преко три кола квалификација и онда сада већ чувена борба у двомечу плеј-офа са Салцбургом остаће за препричавање, као и одличне партије изабраника Владана Милојевића у групи са европским великанима.
На премијери је освојен први, историјски бод, први погодак у елитном такмичењу био је дело Марка Марина у Паризу, а онда је уследила и утакмица са Ливепрулом, односно магични тријумф од 2:0.

За крај битка са „свецима“… Хук са трибина дао је ветар у леђа црвено-белима који су показали како могу да се носе са фаворизованим ривалима пројектованим да нападну европски трон. Милојевић је одлучио да испред Борјана делују Гобељић, Стојковић, Дегенек и Родић, као задњи везни деловали су Јованчић и Чаушић, офанзивни трио били су Бен, Марин и Симић, а Павков као најистуренији.

И тренутак непажње у раној фази коштао је наше момке примљеног поготка у режији Каванија, а после тога су чинили све како би пронашли пут до мреже Буфона. Имао је Бен добар покушај искоса са леве стране, поред ближе стативе, трудио се и Павков да спушта лопту саиграчима, као и Јованчић да их разиграва.

Теренска иницијатива нажалост није крунисана, иако је и Марин имао неколико луцидних потеза, већ је моменат луцидности Нејмара донео Парижанима 0:2 у финишу првог полувремена, пре чега је Борјан са две-три интервенције бранио минималан заостатак.

Песма са трибина није престајала и додатно је носила шампиона Србије који је почетком другог полувремена имао неколико одличних напада. Најпре је био виђен жесток дуел Кимпембеа и Симића, а онда и невероватна борба наших фудбалера, било их је на свим деловима терена и претили су из свих позиција.

Прво је то учинио Марин поред стативе, онда је Стојковић опасно центрирао и Бен је замало закаснио, па је и та лопта прохујала поред гола.

Опет су ударце опробали и Марин и Симић, уочи црвено-беле експлозије у 56. минуту – Родић је центрирао са левог крила, Тијаго Силва главом избио лопту право до Гобељића који је на другој стативи ухватио феноменалан волеј и матирао Буфона ударцем из прве у ближи угао.

За 1:2 и додатну енергију нашим фудбалерима који су „летели“ по терену наше Маракане. Гобеља је неуморно шпартао по десном боку као да је утакмица тек почела, Јованчић је контролисао средину терена, док је Борјан такође знао да се истакне одличним одбранама, попут оне када је ногама зауставио шут Керера. Опасно је било и пре него што је Стојковић клизећим стартом избацио лопту са ивице петерца, а утакмица је имала врло динамичан ритам између 60. и 70. минута.

Марин је успевао и против Парижана да прикаже какву магију поседује, а из прекида је пронашао Јованчића чији је ударац главом отишао преко пречке. Били су то тренуци сјајне игре изабраника тренера Милојевића, који је двоструку измену извршио убацивши Ебисилија и Боаћија уместо Симића и Павкова како би освежио офанзиву.

Ипак, још један тренутак непажње је плаћен у 74. минуту када је Ди Марија искоса са леве стране извео прекид и пронашао Маркињоса, а он је главом погодио мету, док је Мбапе у самој завршници поставио коначан резултат.

И поред пораза, Звезда је показала да јој је место у друштву најбољих и сјајно се приказала у Лиги шампиона.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН 1:4 (0:2)

Стадион: Рајко Митић. Судија: Вилијам Колум (Шкотска). Гледалаца: 50.000. Стрелци: Гобељић у 56′ (Црвена звезда); Кавани у 10′, Нејмар у 40′, Маркињос у 74′ и Мбапе у 90+2′ (ПСЖ). Жути картони: Борјан у 10′, Павков у 28′, Стојковић у 78′, Гобељић у 87′ (Црвена звезда); Керер у 29′, Бернат у 62′ (ПСЖ)

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Стојковић, Дегенек, Родић, Чаушић, Јованчић, Бен, Марин (од 86′ Јовељић), Симић (од 72′ Ебисилио), Павков (од 72′ Боаћи).

Пари Сен Жермен: Буфон, Керер, Тијаго Силва, Кимпембе, Бернат, Маркињос, Верати (од 83′ Рабио), Ди Марија (од 88′ Дракслер), Нејмар, Мбапе, Кавани.

Текст на сајту СД

Повезане вести

10 comments

Backo дец 12, 2018 at 18:49

I, sad posle svega, mogu da kazem da sam preponosan na Miloja i ovu ekipu!!! U mozda i najtezoj grupi mi osvojimo 4 boda! Ko se tome nadao? Svaka cast momci!!!

Reply
DALLY дец 12, 2018 at 14:55

Čaušić…majko mila…pa to se ne može više gledati. Pa šta on traži u Zvezdi.

Reply
Kalderon дец 12, 2018 at 11:49

Kako smo skloni kritici jer smo kratkog pamcenja,do juce ni za gorivo za sisanje terena nismo imali a sada ne valja ovaj ne valja onaj.Bravo momci da je sinoc sudija imao isti kriterijum verovatno bi izgubili sa golom razlike.

Reply
Србин са Космета дец 12, 2018 at 11:54

Тако је брате!
Ја сам задовољан,у групи са овим аждајама освојили смо 4 бода.Добро се зарадило,а то је много битно за даљи живот.Биће још боља екипа следеће сезоне.

Reply
Dejo дец 12, 2018 at 02:00

Kao zvezdas mogu da budem ponosan iako je Crvena Zvezda izgubila od PSZ na svom stadionu ,Crvena Zvezda treba da zadrzi Borjana i dva ostala golmana ,Gobeljica ,Savica ,Degeneka ,Babica , Rodic ,Marina ,Joveljic i Pavkov. Sve ostale igrace stavit na transver listu Crvene Zvezde ,dovesti u Crvenu Zvezdu Bisevca , Bastu ,Djuricica ,dovest provjerene strance na sredini terena kao i u napadu Crvene Zvezde napravit pametan prelazni rok jer ocemo da nasa Crvena Zvezda igra opet u LS ,kao sto rece Miloje da treba da nasa Crvena Zvezda igra svake godine LS ,ocemo uprava Crvene Zvezde da dovede u Crvenu Zvezdu igrace koji opet ce da uvedu u LS i ne samo to nego da Crvena Zvezda prezimi u LS sa tim timom novim

Reply
kastiljo дец 12, 2018 at 12:28

Gospode Boze….

Reply
ĐOLE BARI 91 дец 12, 2018 at 01:23

SVE ČESTITKE ZA OVU I PROŠLU SEZONU,MALO KO JE OČEKIVAO DA UĐEMO U LIGU EVROPE I LIGU ŠAMPIONA.BILO JE DOSTA I SREĆE ( SALZBURG ), ALI I DOSTA GREŠAKA I LUTANJA MILOJEVIĆA ALI SVE U SVEMU MORAMO BITI ZADOVOLJNI .LOŠA POSTAVKA IGRE NA POČETKU I STAVLJANJE STOJKOVIĆA NA ŠTOPERSKU POZICIJU (???) SU OZBILJNE GREŠKE MILOJEVIĆA. PSŽ JE JAČI OD SKORO SVIH EKIPA U SVETU I ON NIJE MERILO ALI MORALI SMO DRUGAČIJE U SAMOM STARTU UTAKMICE.OD POČETKA GOVORIM DA JE STOJKOVIĆ TOLIKO LOŠ IGRAČ DA BI I U RUMUNSKOJ DRUGOJ LIGI BIO REZERVA,DOVEDEN JE IZ MINHENA 1860 KOJI ISPAO U TREĆU LIGU GDE JE BIO REZERVA A KOD NAS JE KAPITEN ??? GUBI SVE DUELE,SPOR U REAKCIJI,UŽASAN.POGREŠNO POZICIONIRAN I ŠTO POSEBNO UPADA U OČI STALNO NEŠTO GESTIKULIRA I SVI SU MU KRIVI OSIM NJEGA KOJI POJMA O FUDBALU NEMA I KOJI JE ZALUTAO U ZVEZDU. U DECEMBRU TREBA PRODATI STOJKOVIĆA,ČAUŠIĆA,SUMAILU,MELEGA,STOILJKOVIĆA,SRNIĆA,BABIĆA,JOVIČIĆA,DOVESTI JOŠ JEDNOG ŠTOPERA PORED MILUNOVIĆA,VUKČEVIĆA IZ SPARTAKA,VUKANOVIĆA IZ NAPRETKA,OBAVEZNO BAR JEDNOG DESNOG BEKA,MOJ PREDLOG JE RODINEI IZ FLAMENGA KOJI NIJE PRESKUP A ODLIČAN JE IGRAČ.MISLIM DA SMO VEĆ OSVOJILI NOVU TITULU ,PREDNOST JE VELIKA I JOŠ ĆE SE UVEĆATI I VEĆ OD DECEMBRA TREBA UIGRAVATI EKIPU ZA NOVU EVROPSKU SEZONU.

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 12, 2018 at 00:35

ja sam prezadovoljan..samo 4-1 je previsok rezultat..nas kapiten žule je preslab i za surdulicu a kamoli za evropu i da ne nabrajam ostale..ostaviti 4-5 igraca i 25 dati za bilo sta i dovesti 11 pojacanja ako mislimo da se na leto borimo za LE..u svakom slucaja prelepa godina za nas..hvala i srecno

Reply
Hadži Dragan NBG дец 12, 2018 at 11:56

Prezadovoljan sam i nemojmo nikog brate kritikovati.Ovakvi kakvi su oni su nas usrećili,a da su bolji osvojili bi smo LŠ. 😀

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 12, 2018 at 16:29

ma brate Hadzi ne da sam prezadovoljan nego sam zaista srecan za sve sto smo postigli..nije kritika ako kazem da smo vise srecom i Bogom postigli sve ovo..pa budimo realni sad bi bili ugaseni kao klub da je priznat ocigledan gol ristica i da ne nabrajam dalje..realno u ovoj ekipi imamo dva extra igraca marina i borjana jednog poluigraca Bena dve mlade nade jovelju i terzu a ostalih 25 je kalibra donji srem

Reply

Leave a Comment