Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновије

Одлична увертира пред Брешу

Црвена звезда – Задар 97:70 (22:16, 23:17, 34:20, 18:17)

На почетку утакмице смо били у ситуацији да гледамо игру нешто мирнијег ритма. Вреди напоменути да је за разлику од претходних мечева Бориша Симанић добио прилику да заигра у првој петорци уместо Фајеа. Након три минута игре, Црвена звезда прави прву већу серију 11-2 и одлази на предност од девета поена разлике. Међутим, Литл везује две тројке и тако враћа Задар у меч. Играчи Милана Томића су се ипак консолидовали и отишли на паузу резултатом 22-16.

Почетком друге четвртине Звезда убрзо одлази на двоцифрену разлику захваљујући контрападима које је реализовао искусни Перпероглу. Услед консолидовања дефанзивног скока и изгубљених лопти Задрана, Звезда без већих проблема успева да сачува двоцифрену предност. Два минута пре краја првог полувремена, шампион Србије долази до предности од 17 поена након тројке Симанића из још једног добро истрчаног контранапада. Тренер гостију Анте Назор је био принуђен да позове тајмаут, што је резултовало серијом Задрана од 7-2, тако да се друга четвртина завршила резултатом 45-33 у корист Звезде.

Први део треће четвртине је доста подсетио на почетак саме утакмице, што се тиче ритма игре. Задар је покушао да промени ток меча нешто агресивнијом одбраном али је то само резултовало раним уласком у бонус. Није било већих амплитуда резултата све до неспортске Дашића крајем треће четвртине. Након тога Звезда прави велику серију и улази у последњу четвртину са резултатом 79-53.

Четврта четвртина је углавном представљала чисто одрађивање посла. У овом периоду утакмице је шансу да заигра добио и Душан Ристић. Овај меч је омогућио тренеру Томићу да пружа већу минутажу играчима са клупе попут Симанића, Давидовца и Ненадића.

Црвена Звезда је била боља од Задра у свим сегментима игре. Посебно вреди истаћи проценат шута за три поена (10/18 56%) и број украдених лопти – девет. Следеће недеље Звезду очекује битан меч у Еврокупу против Бреше који би могао одредити даљу судбину ове екипе у Еврокупу.

Црвена звезда – Задар 97:70 (22:16, 23:17, 34:20, 18:17)

Београд – Дворана: Александар Николић. Гледалаца: 3.048. Судије: Сретен Радовић, Игор Драгојевић, Урош Николић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Регланд 17, Перпероглу 15, Давидовац 3, Ненадић 8, Лазић 3, Фаје 8, Берон 7, Добрић, Ристић 4, Симанић 11, Цирбес 14, Оџо 7. Тренер: Милан Томић.

ЗАДАР: Башић 3, Мегерити 6, Крајина 9, Вон 16, Дашић 6, Вуковић 2, Брзоја 2, Шпраља 5, Томас 1, Литл 14, Божић 6, Планинић. Тренер: Анте Назор.

Повезане вести

3 comments

MILOS RANKOVIC дец 10, 2018 at 23:15

VALJDA VAM JE SAD SVIMA JASNO KO SE GURA DA BUDE SAMPION,MILO DJUKANOVIC BOKELJ ULAZU PARE I SVE DRUGO DA OPET BUDU PRVACI OVAKVO SUDJENJE VISE SE NEVIDI NI U ALBANIJI SRAMOTA POSLALI SUDIJE KOJE NIKO NIJE CUO NAMA POSALJE RADOVICA DA SUDI PROTIV HRVATA OVA ABA LIGA JE POSTALA CRNOGORSKA LIGA LOPOVA ALI DOCETE 30 DECEMBRA U BEOGRAD PA DA VIDIMO JEDVA CEKAM

Reply
MILOS RANKOVIC дец 10, 2018 at 11:50

MNOGO SI PROTIV ZVEZDE NAJVISE ME BOLI STO SU TO IGOKEA I MEGA,MEGA NAS BUKVALNO MRZI NJIHOV TRENER KAZE BUDUCNOST JE UBEDLJIVO NAJBOLJA EKIPA U ABA LIGI E PA GROBARCICU ZVEZDA JE UBEDLJIVO NAJBOLJA EKIPA U ABA LIGI DESET DESET I TEK CEMO DA VAS PUNIMO STO TI PREDSEDNIK KLUBA NEIZLAZI IZ PODGORICE ,TVOJ BOG RAZNATOVIC,JA STVARNO SVAKI DAN SVE VISE VIDIM DA COVIC STVARNO BORI PROTIV SKORO SVIH MILO JE UMESAO PRSTE DAJE NOVAC STRIPTIZETE SVE STO TREBA SAMO DA BUDUCNOST BUDE PRVAK,E OVE GODINE CEMO GINUTI ZA SVAKI KOS VIDECETE VECERAS OPUSTENO U MORACU 20 RAZLIKE DZIKIC ODMARA NEKE IGRACE RAZNATOVIC SEDI PORED PARKETA SVE VEC VIDJENO ALI NEMA VEZE IMA DA SE TERAMO

Reply
MILOS RANKOVIC дец 9, 2018 at 23:21

LEPA UTAKMICA DA KAZEM DA NEMA ZAMERKI IGRALO SE KOLIKO JE TREBALO,MORAMO U SREDU DA PODRZIMO OVE MOMKE VREME JE DA I ONI DOBIJU PODRSKU KO FUDBALERI,BORE SE MOMCI SA DELIJAMA UBEDJEN SAM DA U SREDU MINIMUM 20 RAZLIKE,TEK CEMO U SREDU VIDETI PRAVU ZVEZDU JER ONI IGRAJU KAD JE NAJTEZE NAJBOLJE

Reply

Leave a Comment