Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Звезда декласирала загребачку Младост

Хокејаши Црвене звезде угостили су вечерас екипу Младости из Загреба. Након што су у прошлом колу убедљиво савладали екипу Војводине у Новом Саду (10:0), вечерас су изабраници тренера Јовице Руса без већег напора славили против Младости пред неких 60 гледалаца.

СКХЛ Црвена звезда – КХЛ Младост 9:0 (3:0, 2:0, 4:0)

Већ на самом почетку прве трећине, након само 13. секунди, Звезда је “отворила” Младост. Капитен Марко Бркушанин асистирао је Николи Керезовићу који шаље пак у мрежу гостујућег голмана Ивана Ројтинић Штимца за 1:0. После тог гола играло се скоро искључиво пред голом гостију али пак никако није хтео у мрежу све до 16. минуте када Даниел Михал на асистенцију Артјома Кулешова доводи црвено-беле у водство од 2:0.

Само минут касније Иван Анић доноси нову радост и вођство 3:0. Овај пут асистент је био новоридошлица из Русије, Виталиј Дзиов. Имали су црвено-бели још неколико прилика да оду са убедљивијом предношћу на први одмор, али мрежа гостију се више није затресла.

Дрга трећина није донела ништа ново. Опет је Звезда нападала и опседала гол гостију. Ипак, на гол се чекали нешто више од седам минута када је Марко Бркушанин сјајно асистирао Угљеши Новаковићу који одличним ударцем шаље пак у мрежу гостију. Било је то 4:0 За Звезду. Након овог гола, тренер Јовица Рус је као и у Новом Саду заменио стандардног голмана Арсенија Ранковића и прилику пружио Југу Митићу.

У 35. минути смо видели тучу пред боксом гостију што је резултирало са две дисциплинске казне за госте и искључењем Ивана Анића у редовима црвено-белих. А онда у 37. минути игра Богдан Гаидаш постиже леп гол на асистенцију Даниела Михала за високих 5:0. Овим резултатом се отишло на други одмор.

У последњем периоду видели смо два брза гола Звездиних оклопника. Прво је, након само 43 секунде игре у овом периоду, Вјачеслав Чегринтсев, на асистенцију Марка Бркушанина, повећао Звездино водство на 6:0, да би у 43. минути Виталиј Дзиов сместио пак у мрежу гостију за огромних 7:0. Чекало се до 51. минута на нови гол, а стрелац је био Роберт Сабадош. На семафору је стајало 8:0. У 58. минути капитен Марко Бркушанин погађа за коначних 9:0, а асистирао му је Никола Керезовић.

Црвена звезда је наступила у саставу: Митић, Ранковић, Анић, Бркушанин, Чегринтсев, Даниел, Драговић, Дзиов, Гаидаш, Јанковић, Керезовић, Кулешов, Марковић, Машић, Новаковић, Подунавац, Ристић, Сабадош, Шпањевић, Вукићевић, Вуковић, Цвик. Тренер: Јовица Рус

Ове две екипе ће свој други дуел одиграти сутра од 16 часова. Лепа прилика да дођете и подржите наш оклопнике.

(извор/фото: czbgtv.com)

Повезане вести

Leave a Comment