Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Напредак беспомоћан пред моћном Звездом! Нек’ се спреме Парижани!

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – НАПРЕДАК 3:0 (1:0)

Осми децембар, „црвено-бело“ слово у календару сваког навијача Црвене звезде (дан када смо покорили свет пре 27 година), донео нам је узбудљиву утакмицу у оквиру двадесетог кола Супер лиге Србије, између Звезде и Напретка (јубиларни педесети окршај ове две екипе). Крушевљани су дошли у Београд у одличној форми, наиме, у десет последњих првенствених кола нису знали за пораз, а последњи су доживели управо од наше екипе, пре око три месеца. Напредак је последњих година био веома тврд орах вечитим ривалима, последњи је српски тим који је однео победу над четом Владана Милојевића, а када се на то дода да су вођени, против Звезде нарочито инспирисаним, искусним Милорадом Косановићем, јасно је било да црвено-беле данас није чекао лак посао.

У четвртом минуту слободан ударац за Звезду са око 25 метара, нешто мало искоса са леве стране – Бен шутира непрецизно, преко гола. Због старта над Родићем који је претходио, Баха је добио жути картон.

Нападала је Звезда првих десетак минута, највише преко бокова и стандардно офанзивних Гобељића и Родића, али без квалитетног завршног паса.

Тај „завршни пас и шут“ нисмо видели све до 13. минута. Након старта над Гобељићем уз десну аут линију, у висини шеснаестерца гостију, повратну лопту коју добија од Ебисилија, у ГОЛ претвара Вељко Симић – 1:0. Одлично је шутирао Звездин везиста са око 20 метара, голман Петровић је успео да закачи лопту, али не и да је спроведе ван оквира гола. Не прође првенствена утакмица а да повратник у редове Црвене звезде, Вељко Симић, не забележи погодак, или бар асистенцију. У истом минуту дошло је до прве, принудне измене. Уместо повређеног Н’Диаја, у игру је за крушевачки тим ушао Анес Рушевић.

Само неколико минута касније, две одличне прилике за Звезду. Најпре је шут Бена из непосредне близине изблокиран, да би након корнера Павков фантастично шутирао главом, али његов ударац погађа пречку.

У двадесетом минуту видели смо нову велику прилику за Звезду, и овај пут је у главној улози био Милан Павков. Сјајну акцију Ебисилио-Бен-Павков није успео у гол да претвори горостасни нападач, из изгледне позиције (шутирао је са око 12 метара преко гола излетелог Петровића). Одлична игра Звезде у првих 20 минута, јасно се приметило да је Напредак одлично скаутиран.

Затресла се мрежа гостију и у 26. минуту, нажалост, само са горње спољње стране. Сјајно је шутирао Ебисилио са дистанце, лопта је прелетела Илића, али и завршила пар десетина центиметара изнад пречке. Недуго потом, управо у 27. минуту фантастичну атмосферу уз песму, бакље и ватромет приредиле су Делије поводом двадесетседмогодишњице освајања света.

Невероватан продор Симића смо видели у 35. минуту. Вукао је лопту добрих 50 метара, перфектно упослио Ебисилија, који је нешто лошије прихватио лопту и успорио се тек толико да је био приморан да шутира са ивице шеснаестерца преко гола. У тим моментима Напредак је имао лопту нешто више у поседу, Крушевљани су углавном били позиционирани на нашој половини, што је црвено-белима остављало много простора за контра нападе.

Очигледно смо негде од 30. минута оборили темпо, макар што се наших напада тиче. Лопта није ишла нарочито течно, често се правио потез више, што је веома љутило тренера Милојевића крај аут линије.

У 42. минуту слободан ударац са 25 метара, искоса са десне стране. Мајсторски је шутирао Ебисилио, а голман Никола Петровић је по други пут могао само да гледа како лопта, на његову срећу, погађа само пречку.

У 44. минуту видели смо прву прилику за госте, и то прилично обећавајућу. Након продора са десне стране Немање Петровића, повратну лопту у висини беле тачке добија Аливодић, али шутира замало поред гола.

Минут касније умало казна! Центаршут Симића са десне стране, одличан шут Бена и још боља интервенција Петровића. Након тога, на лопту натрчава Павков и постиже гол, који је нажалост поништен јер се Милан налазио у недозвољеној позицији.

Прво полувреме црвено-бели су одиграли максимално озбиљно, посебно у првих пола сата. Погодак, поништен погодак, две пречке и неколико великих прилика задовољили су неколико хиљада гледалаца. Ипак, благи пад концентрације умало је кажњен од стране Крушевљања у самом финишу првог дела игре, па је екипа Владана Милојевића имала за задатак да у наставку понови макар приближно добру игру из првих пола сата.

У 49. минуту нови картон добијају играчи Напретка. Овај пут пожутео је Немања Петровић због старта над Беном. Два минута касније, слободан ударац за Напредак, недалеко од левог угла казненог простора. Веома јак шут погађа Ебисилија у главу, на срећу, након указане помоћи Холанђанин је наставио сусрет. У првих 10 минута наставка, Напредак је играо још офанзивније, ређали су се напади, али без конкретног учинка.

Прву прилику за наш тим у другом полувремену бележимо у 57. минуту – Симић хвата полу-волеј са неких 10-ак метара, али му лопта прелази преко ноге. Није чак ни напустила терен. Само након три минута, још једну прилику имао је Вељко. На одличну дубинску лопту Родића реаговао је фудбалски, из прве шутирао, али Петровић брани и избија лопту у корнер. Одлично је ударац из угла извео Бен, дошло је до веома несмотрене реакције одбране Крушевљана, лопта се одбија од Вешковца и завршава у мрежи за 2:0. Играо се 60. минут.

Упркос постизању другог поготка, Владан Милојевић је морао да реагује на притисак Напретка увођењем Јовичића и Марина уместо Ебисилија и Јованчића. Није желео Звездин стратег да дозволи опуштање у другом делу, као што је био случај у претходних неколико првенствених окршаја.

У 66. након центаршута Симића, избијају лопту одбрамбени играчи Напретка, на њу налеће Јовичић, снажно шутира са ивице шеснаестерца, али који метар преко гола.

У периоду око 70. минута обе екипе су играле прилично отворено. Виђали смо контранападе унакрсно, са обе стране, али без већих узбуђења. Једино што је било вредно помена јесте добар шут капитена Напретка, Вулића, са око 20 метара, преко пречке.

У 75. минуту видели смо и последњу измену у редовима Црвене звезде. Уместо Павкова, ушао је Боаћи.

Играо се 79. минут, када је одбијену лопту прихватио Ел Фарду Бен, на ивици казненог простора. Повукао је мало напред, топовски шутирао са 9-10 метара, а овај пут се лопта од стативе одбила у мрежу гостију за великих 3:0! Нешто касније, у игру је ушао Ескић уместо Самјуела Бахе, у редовима Напретка.

Још један поништен погодак постигли смо у 88. минуту преко Боаћија. Помоћник крај десне аут линије је и овај пут подигао заставицу. Није било потребе да се продужи меч, тако да је на снази остао резултат из 79. минута – 3:0.

Црвено-бели су анулирали апсолутно све врлине тима из Крушевца, свели их на малтене једну честиту прилику на утакмици, док су голман Петровић и његови саиграчи могли да буду само срећни што нису примили још неки гол. Сјајна форма и генерално одлична игра од почетка првенства тиму из Крушевца ни изблиза нису били довољни да иоле озбиљније примиришу освајању бодова на стадиону „Рајко Митић“; док су војници Владана Милојевића по ко зна који пут показали да им нема равних у нашој лиги. Претходне две утакмице Црвене звезде показале су да наш тим у одличној форми дочекује екипу ПСЖ-а, са којом ће одмерити снаге за три дана, на истом месту, од 21 сат.

 

 

Београд – Стадион Рајко Митић. Судија: Александар Васић. Помоћници: Милован Ристић, Далибор Ђуршевић. Жути картони: Бен (Црвена звезда); Баха, Петровић (Напредак) Црвени картони: – Стрелци: 1:0 Симић (13. минут); 2:0 Вешковац (аутогол, 60. минут); 3:0 Бен (79. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић, Гобељић, Дегенек, Стојковић, Родић, Јованчић (од 61. Јовичић), Крстичић, Ебисилио (од 61. Марин), Симић, Бен, Павков (од 75. Боаћи). Тренер: Владан Милојевић.

Напредак: Петровић Ни. , Боранијашевић, Вешковац, Маринковић, Петровић Не. , Баха (од 81. Ескић), Костић, Аливодић (од 78. Зец), Н’Диај (од 12. Рушевић), Вулић, Вукановић. Тренер: Милорад Косановић.

 

 

Повезане вести

5 comments

зики дец 8, 2018 at 23:16

Не слажем се да Марина задржимо само год дана већ најмање три.зашто не?Озбиљна екипа коју ннадам се стварамо мора остати дуже на окупу уз нова три четири појачања у јануару .Задржати Борјана ,Стојковића,Родића,Марина Бена ,а ако неко мора ићи нека иде Милић ,Самуила ,Супић ,Милијаш ,играч из Спартака и Гобељић.Вратити Катаиа и Радоњу.Да смо имали ту двојицу уз Ла Талека неби нам Париз увалио 6 комада,не мислим да би побиједили али би можда било 5 3

Reply
Србин са Космета дец 8, 2018 at 23:02

Очекивано!

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 8, 2018 at 22:54

lagano gazimo ka tituli..IDEMOOOO

Reply
Josif дец 8, 2018 at 21:46

Честитке момцима на победи.Надам се да управа размишља да задржи Бена и Марина бар још годину дана јер су незамењиви у овом тиму.Од овог Симиќа можда и буде нешто,бар за ову домаќу лигу је тата.позз

Reply
Hadži Dragan NBG дец 8, 2018 at 21:27

Trebalo je po šansama biti 8:2, sjajna igra, bravo momci. Nadam se pozitivnom rezultatu i u utorak.

Reply

Leave a Comment