Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

СЛС 20. коло: Црвена звезда – Напредак

Јесења сезона полако улази у саму завршницу. У суботу 8. децембра на програму је меч предпоследњег 20. кола, а на стадион „Рајко Митић“ долази екипа крушевачког Напретка.

Крушевљани су једина српска екипа која се може похвалити победом над црвено-белима у ери тренера Владана Милојевића и то свакако може бити додатни мотив нашим фудбалерима. Мада је и питање да ли играчима Црвене звезде и треба неки додатни мотив од оног којег стално имају када обуку дрес омиљених боја.

Предстојећи дуел Црвене звезде и Напретка биће јубиларни 50. сусрет две екипе. До сада су се 43 пута састајали у националном шампионату, а шест мечева је одиграно у најмасовнијем клупском такмичењу. Црвено-бели су далеко успешнији остваривши 31 победу, 15 мечева је завршено ремијем, а „Чарапани“ су три пута терен напуштали уздигнута чела. Један дуел против Крушевљана је заузео посебно место у историји нашег клуба, пошто су црвено-бели баш против Напретка остварили једну од најубедљивијих победа у националном шампионату. Било је то 9. јуна 2001. године у тадашњем првенству СР Југославије када су црвено-бели славили са убедљивих 9:1.

У актуелном шампионату две екипе су се састале у оквиру 5. кола на стадиону „Младост“ 26. септембра. Црвено-бели су головима Марка Гобељића, Вељка Симића и Милана Јевтовића славили са убедљивих 3:0, а тренер Милојевић је на том мечу извео следећи састав: М. Борјан, Ф. Стојковић, М. Дегенек, С. Бабић, М. Гобељић, Б. Јовичић, Д. Јованчић, Л. Ебисилио (Н. Милић), Е. Ф. Бен (Д. Мелег), В. Симић (М. Јевтовић), М. Павков.

Крушевљани тренутно на суперлигашкој табели заузимају пету позицију. Остварили су скор од осам победа, девет ремија и свега два пораза и сакупили су 33 бода. У последњих пет првенствених мечева Напредак је остварио три победе и два ремија. Савладали су Београду Земун и Рад резултатом 2:0 и у Крушевцу Мачву истим резултатом. Ремизирали су у последња два првенствена дуела против ОФК Бачке у Бачкој Паланци 3:3 и код куће са новосадским Пролетером 1:1. Најбољи стрелац екипе је Алекса Вукановић са 12 погодака, а он је тренутно и голгетер Супер лиге.

Пошто већ у уторак 11. децембра црвено-беле очекује одлучујући меч Лиге шампиона са француским ПСЖ-ом поново је тешко утврдити састав који ће тренер Милојевић супроставити Напретку. Извесно је да ће доћи до промене на голу и да ће Поповић заменити Борјана. У последњој линији тима поставља се велики знак питања. Могуће је да видимо исту формацију као и против Спартака у Суботици, а у случају да Бабић заузме своје место, Стојковић се враћа на своју природну позицију десног бека. Исто тако може се очекивати да ће на левом беку место заузети Милан Родић уместо Хајдина. У везном реду очечкују се Ненад Крстичић који нема право играња против ПСЖ-а и Душан Јованчић, а дилема се јавља између Лоренца Ебисилија и Горана Чаушића. Крилне позиције резервисане су за Бена и Марина, мада не треба заборавити и Срнића и Симића. У самом шпицу напада поново ће се за место борити Павков и Боаћи, али не би било изненађење уколико овог пута предност добије Ричмонд Боаћи.

– Супер лига Србије, 20. коло:
Црвена звезда – Напредак
Стадион: „Рајко Митић“
Главни судија: Александар Васић
Датум: Субота, 8. децембар
Почетак: 19 часова

Повезане вести

Leave a Comment